سریال تاریخی سنجر خان از شبکه یک سیما؛ به زودی

صدا و سیما سه شنبه 17 بهمن 1402 - 13:12
مجموعه تلویزیونی «سنجرخان» با قصه دلاوری‌های قهرمان کرد به کارگردانی محمدحسین لطیفی از ۲۴ بهمن هر شب ساعت ۲۲:۱۵ روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این سریال تاریخی به نویسندگی زنده یاد ضیاءالدین دری داستان یکی از قهرمانان کرد است.
«سنجرخان» به تهیه کنندگی سعید جلالی در معاونت امور استان‌ها در ۲۳ قسمت تهیه و تولید شده است.
آقای حسین جلالی تهیه کننده این مجموعه در گفتگو با شبکه خبردر خصوص شکل گیری این مجموعه گفت: طرح اولیه سنجر خان خیلی وقت پیش ­­حتی خیلی قبل از آشنایی با مرحوم دری بود، چون سنجر خان یک شخصیت مطرحی بود در کردستان، قبلا ­در موردش کتاب نوشته شده بود و تحقیق شده بود، بر این اساس من فکر کردم که ظرفیت تبدیل به فیلم را دارد، آن موقع به مرحوم دری پیشنهاد دادیم و ایشان لطف کردند و نویسندگی کار را قبول کردند قرار بود که با ایشان کارگردانی کار را انجام دهیم که به دلیل فوت ایشان میسر نشد و با یکی از کارگردانان مطرح دیگر یعنی آقای محمد حسین لطیفی کار را شروع کردیم.
وی ادامه داد: از همان ابتدا ما طرح را به نام سریال زدیم و سال ۹۰ یا ۹۱ من طرح اولیه را ارائه دادم که چند سری در شورای طرح و برنامه رد شد، مراحل مختلفی را گذراندیم تا در نهایت طرح تصویب شد، توانستیم کار را با فیلمنامه مرحوم دری به جلو ببریم.
آقای جلالی در خصوص این که کار از چه زمانی کلید خورد، گفت: ما خرداد ۹۹ آیین رسمی پیش تولید این مجموعه را در کردستان داشتیم که مصادف شد با پاندمی کرونا، ­یک مقدار اذیت شدیم و کار هم تاریخی بود همراه با لوکیشن‌های فراوان و ... که نهایتا با تلاش دوستان از پایین‌ترین رده‌های شغلی در این پروژه تا بالاترین رده آن یعنی کارگردانی­ و دوستان مدیران مختلف همه زحمت کشیدند تا توانستیم بعد از ۷ ماه کار را در سال ۹۹ کلید بزنیم.
آقای جلالی در خصوص این که چقدر از قضایا واقعا در بستر تاریخ اتفاق افتاده و چه مقدار محصول ذهن نویسنده­ گفت: شخصیت سنجر خان واقعیت تاریخی دارد، ۱۰۰ سال پیش­ مصادف با زمان پادشاهی احمد شاه قاجار، زمان حمله روس‌ها و انگلیس‌ها به ایران، که خیلی از ایالات و ولایات و طوایف بر اثر ضعف حکومت مرکزی، گا‌ها تشکل‌هایی ایجاد می‌شد، از جنوب رئیسعلی دلواری از شمال میرزا کوچک خان جنگلی و غرب سنجر خان وزیری، این اتفاقات موجود واقعی و سنجر خان شخصیت مبتنی بر تاریخ است و مثل خیلی از پروژه‌های دیگر فیلمنامه نویس و کارگردان، چون کار صرف تاریخی ممکن است در حوصله مخاطب امروز­­ نباشد قاعدتا کارگردان درام قضیه را خوب هدایت و مدیریت کرد و کار حماسی و درام از کار در آمد.
وی در خصوص انتخاب بازیگر هم گفت: هدف اصلی این بود که بازیگران بومي و از خطه کردستان باشند، ما هدفمان هم محقق شد حدود ۸ چهره ملی داشتیم (آقایان احمد نجفی، جلیل فرجاد، پيام دهکردی، محمود پاک نیت، عليرضا اسیوند، فاطمه شکری، حمید رضا نعیمی) و حدود ۹۰ درصد بازیگران هم بومی بودند.
آقای جلالی ادامه داد: آقای لطیفی (کارگردان) حدود ۲ سال در کردستان زندگی کردند و صبغه کردی را هم به خود گرفتند و با جان و دل هم برای آن کار کردند، ما در این سریال به هدف خود که معرفی یک قهرمان ملی کرد بود، که­ در کنار اقوام دیگر در دفاع از کشور نقش داشتند، رسیدیم.
وی در پایان در خصوص طراحی صحنه و لباس هم گفت:­ ما از همان روز اول بحث لباس و صحنه برای ما مهم بود و از يکي از طراحان صحنه کرد که با منطقه و فرهنگ کرد آشنا بود و خود مدرس و محقق پوشش بود، کمک گرفتيم و طراحی لباس‌ها فاخر و خوب از کار در آمد، بحث طراحی صحنه هم همین طور از لوکیشن‌هایی که استفاده کردیم، ­ بیشتر از ۳۰۰ لوکیشن داشتیم که خیلی‌های آن را ساختیم و­ بعضی از لوکیشن‌ها هم موجود بود، فرهنگ و آداب کردی در تاریخ کردستان برای ما مهم بود، ما بازار قدیمی­ سنندج ۱۰۰ سال پیش را وقتی طراحی کردیم ۲۵ تا از مشاغل قدیمی آن زمان را طراحی کردیم و استفاده شد. ­



­

­

­

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.