سیدعلی آقازاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، در خصوص آخرین وضعیت لایحه بودجه 1400 در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از هفته گذشته منابع درآمدی لایحه بودجه در بخشهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درآمدهای نفتی، درآمدهای مالیات، فروش داراییها و پتروشیمی محورهای بحث منابع درآمدی لایحه بودجه 1400 بوده است.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از 10 اسفندماه مباحث باقی مانده درآمدهای لایحه بودجه در صحن مطرح میشود و پس از آن نمایندگان مجلس به بررسی هزینه کردهای لایحه بودجه میپردازند.
وی در مورد تشکیل صندوقهای املاک و مستغلات برای تسهیل واگذاری اموال غیرمنقول دولت گفت: بخشی از درآمدهای املاک، نفت و داراییها وارد خزانه کشور و بخشی دیگر نیز به صندوق توسعه ملی واریز میشود و برای داراییها نیز صندوقی در نظر گرفته شد تا بخشی از درآمدها برای تأمین نیازمندیها لحاظ شود.
آقازاده درباره موضوع ترغیب خانوادهها به فرزندآوری که در صحن علنی 9 اسفند مطرح شد افزود: مسکن زوجهای جوان، مرخصی زوجهای کارمند، اختصاص وام ازدواج و مسکن از جمله مشوقاتی است که مجلس برای ترغیب زوجها به فرزندآوری در نظر گرفته است.
رئیس کمیته دفاع کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت محور تهیه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و دفاع از منافع مردم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح شده و بررسیهای تخصصی آن نیز در این کمیسیون انجام شد و سپس به عنوان یک قانون با 9 بند به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: ناظر اصلی و تخصصی اجرای این قانون کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بوده و کمیسیون انرژی نیز بخشی از نظارتهای تخصصی آن را برعهده دارد.
وی گفت: این قانون دولت را مکلف میکند که طبق زمانبندی مشخص شده در قانون اقدام به اجرای مفاد این قانون از جمله مباحث مربوط به پروتکل الحاقی، افزایش سطح، درصد و حجم غنیسازی، توسعه مراکز هستهای از جمله آب سنگین اراک و فردو کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان داشت: اجرای این قانون توسط کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مورد پیگیری قرار گرفته و از این پس نیز توسط این کمیسیون رصد میشود.
آقازاده درباره میزان تحقق عدالت آموزشی در مناطق محروم گیلان افزود: عدالت آموزشی محورهای مختلفی را در بر میگیرد که از جمله آنها میتوان به توزیع امکانات و سرانه اشاره داشت؛ مناطق کوهستانی به طور طبیعی دارای محرومیتهایی در بخشهای مختلف از جمله بخش آموزشی هستند که مسئولان باید نسبت به رفع آن اهتمام داشته باشند.
وی با بیان اینکه رویکرد مجلس و وزارت آموزش و پرورش تحقق عدالت آموزشی در مناطق محروم است گفت: در این خصوص وزارتخانه اقداماتی را از جمله تعیین سرانه، فضای آموزشی، تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، ارتقاء کیفیت آموزش، بهکارگیری معلمان توانمند و حتی مقیم در این مناطق در دستور کار داده است.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اجرای موارد مذکور در محیطهای دانش آموزی و دانشجویی در قالب یک قانون مصوب بوده و در حال اجرا است.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس درباره معوقات کارگران شهرداری شهرهای گیلان بیان کرد: در برخی از شهرداریهای شهرهای گیلان کارگران با مشکل معوقات حقوق مواجه هستند و چندین ماه حقوق دریافت نکردهاند.
آقازاده عنوان داشت: موضوع معوقات کارگران منعکس شده و مسئولان استانی و نمایندگان مجلس پیگیر آن هستند لذا مسئولان ذیربط باید در این خصوص پاسخگو باشند تا به زودی شاهد برطرف شدن این مشکل و پرداخت معوقات کارگران شهرداریها باشیم.
انتهای پیام/614/ش