تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 08 اسفند 1402 - 13:53
فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان با توجه به ۳ روز مانده به انتخابات در ۱۱ اسفند دارای شور و حال خاصی هست.

در این میان نصب بنرهای تبلیغاتی در سطح شهرهای استان، بیشتر نظر مردم را بخود جلب می کند.

تبلیغات پر زرق و برق و نصب بنرها در ابعاد مختلف و طبق شنیده‌ها چاپ بیش از پنج هزار بنر و پوستر تبلیغاتی توسط برخی از کاندیداهای انتخاباتی در استان، راه اندازی کارناوال‌های لاکچری و دادن شام و ناهارهای میلیونی تنها بخشی از مواردی بوده که توسط شماری از نامزدها این روزها در حال انجام است.

البته باید اذعان کرد بازار تبلیغات فعلا در فضای مجازی گرم‌تر از فضاهای شهری و روستایی است، چرا که این روزها مردم با گوشی‌های خود در فضاهای مجازی بیشتر از هر وقت دیگر دسترسی دارند و کاندیداها نیز از بستر فضای مجازی بیشتر استفاده می کنند.

داوطلبانی که پیشینه سیاسی خاصی ندارند در این مدت سعی کردند تا از فضای مجازی در بستر پیام رسان‌های داخلی و خارجی استفاده کنند.

تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

ازیر بلوچ در شهرستان چابهار شعار خود را (صداقت، عدالت و شجاعت) انتخاب کرده است

تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

عیدالغنی میهن خواه شعار خود را (تحول از دل مردم) انتخاب کرده است

تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

آیدین رستمی در زاهدان شعار خود را (وحدت برای زاهدانی آباد) انتخاب کرده است

تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

حبیب اله دهمرده نیز شعار خود را (تعهد، تخصص و نجربه) ذکر کرده است

تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

فرهاد شهرکی نیز با شعار( برنامه ریزی و تخصص و توسعه) به میدان آمده است

تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

دکتر حسینعلی شهریاری نیز در زاهدان با شعار(تعهد، تخصص، تجربه و خدمت) به میدان آمده است

تب گرم فضای تبلیغات انتخابات در سیستان و بلوچستان

حامد آرامش در زاهدان نیز با شعار (هستم برآن عهدی که بستم) به میدان آمده است

شهرکی فرماندار زاهدان از اجرای قوانین جدید تبلیغات انتخابات پیش‌روی خبر داد و اذعان کرد: در راستای اجرای تبلیغات نامزدهای انتخابات، قوانین جدیدی به تصویب رسیده است تا همه نامزدها از شرایط مساوی، عادلانه و فرصت برابری برخوردار باشند.

شهرکی با اشاره به تشکیل هیأت‌های استانی برای اجرای قانون جدید تبلیغات انتخابات، خاطر نشان کرد: به همین منظور هیأت استانی در سراسر استان تشکیل شده تا مکان‌ها و فضاهایی مناسب برای تبلیغات نامزدها مشخص کنند و در زمان تبلیغات در اختیار آنان قرار دهند.

شهردار زاهدان نیز با اشاره به آمادگی شهرداری برای مشارکت در عرصه انتخابات گفت: فضاهای خاص در اختیار نامزدها جهت تبلیغات انتخاباتی قرار داده شده است.

براهویی افزود: شهرداری زاهدان در راستای دعوت مردم به حضور در انتخابات برنامه های ویژه ای را در برنامه دارد.

شهردار زاهدان گفت: در انتخابات باید همه شهر را برای ایجاد مشارکت بسیج کنیم اما حمایت از یک لیست خاص خط قرمز شهرداری است.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به برخورد با تخلفات انتخاباتی به ایسنا گفت: در طرح مباحث انتخاباتی ضرورتا باید از بداخلاقی‌های انتخاباتی اجتناب شود و از طرح مباحثی که به هتک حرمت و حیثیت سایر نامزدها می‌انجامد و بروز برخی از چالش‌های طایفه‌ای و قومیّتی را دامن می‌زند، پیشگیری شود.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفوی نیا بیان کرد: یکی از شاخص‌های ولایت مداری و حرکت در مسیر تحقق منویات رهبر انقلاب ذیل چهار شاخص مشارکت حداکثری، رقابت واقعی، سلامت و امنیت انتخابات، تأکید بر تدابیر پیشگیرانه با رویکرد اجتناب از بروز تخلفات و جرایم انتخاباتی است.

وی افزود: باید با اتخاذ راهبردهای موثر هم در حوزه رسانه و هم نشست‌های محله محور، کارکردهای مشارکت سیاسی مردم در امر انتخابات را به نحو لازم و مطلوبی تبیین و تشریح کرد، درواقع رکن اصلی مردم سالاری و جمهوریت نظام جمهوری اسلامی با اتکا به آرای عموم مردم است.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به ضرورت اتخاذ راهبردهای قانونی تبلیغات داوطلبان در انتخابات یازدهم اسفندماه جاری، بیان کرد: حسب قانون شفافیت و ‌نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی تمامی داوطلبان باید امکانات و منابع تأمین مالی تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی خود را در سامانه مالی انتخابات ثبت کرده و در واقع هیچ شخص و یا نامزدی نمی‌تواند اقدام به دریافت یا پرداخت کمک مالی نقدی یا غیرنقدی جهت تأمین منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی و هزینه کرد آنها کند.

حجت الاسلام و المسلمین علی مصطفوی نیا با اشاره به امکانات و منابع قانونی تأمین مالی تبلیغات افزود: تمامی هزینه‌های تبلیغات اعم از نقدی یا غیرنقدی و ‌مستقیم و غیرمستقیم ضرورت دارد تا از محل چهار محور اموال و دارایی شخصی نامزدها، کمک‌های احزاب و گروه‌های سیاسی، کمک‌های اشخاص حقیقی ایرانی و ‌منابع و امکانات عمومی که برای انجام فعالیت‌ها وتبلیغات انتخاباتی مجاز است، تأمین شود.

وی تاکید کرد: داوطلبان باید بدانند هرگونه دریافت کمک مالی و غیرمالی اشخاص که دارای تابعیت غیر ایرانی بوده و یا اشخاصی که به یکی از جرایم اقتصادی محکوم هستند چه در قالب منابع مالی مستقیم و چه از طریق پرداخت‌های غیرمستقیم، جرم انگاری شده و با متخلفان حسب قوانین و ‌مقررات موضوعه برخورد قانونی خواهد شد.

رئیس ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی سیستان و بلوچستان گفت: هرگونه پرداخت و کمک نقدی به داوطلبان انتخاباتی باید از طریق اسناد بانکی یا به صورت الکترونیکی و از طریق شماره حسابی که در سامانه مالی انتخاب اظهار شده انجام و در صورت عدم رعایت الزامات و ضوابط قانونی مقرر در خصوص وجوه پرداختی، نامزدها حق استفاده از آن را نداشته و باید وجوه دریافتی را به پرداخت کننده بازگشت دهند.

وی ادامه داد: میزان کمک و هدایای هر شخص حقیقی به یک نامزد یا مجموع نامزدها جهت تأمین هزینه‌های انتخاباتی، حداکثر به میزان ۲۰ درصد سقف هزینه انتخاباتی هر نامزد بوده که این میزان در خصوص سقف هزینه کرد تبلیغات حوزه انتخابیه خاش ۵۵۰ میلیون تومان و در حوزه‌های انتخابیه زاهدان، سراوان، سیستان، ایرانشهر و چابهار حداکثر ٧٥٠ میلیون تومان است.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفوی نیا افزود: محل هزینه کرد هر یک از داوطلبان مربوط به دایر کردن محل ستاد انتخابات اعم از اجاره بهای آن و هزینه‌های خدمات و حمل و نقل و سایر هزینه‌های متعارف ستاد، هزینه‌های برپایی تجمع عمومی مرتبط با اهداف انتخاباتی، هزینه‌های تبلیغات مجاز و هزینه و حق الزحمه نماینده مالی و عوامل اجرایی و کارشناسی ستادها در فعالیت‌های انتخاباتی بوده و هرگونه پرداخت خارج از حوزه‌های چهارگانه مذکور، انحراف از قانون است.

در انتخابات ۱۱ اسفند یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۹۹۳ نفر در استان واجد شرایط رأی‌ دادن هستند

رضا شریفی رئیس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: آمار نهایی کاندیدهای تأیید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان ۲۵۳ نفر است که از این تعداد تاکنون ۸ نفر انصراف داده‌اند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار جمعیت واجد شرایط رأی‌دهندگان در سیستان و بلوچستان را  یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۹۹۳ نفر عنوان و تصریح کرد: از این تعداد ۱۶۶ هزار و ۸۱۳ نفر رأی اولی هستند که ۸۵ هزار ۴۵ نفر مرد و ۸۱ هزار و ۷۶۷ نفر زن هستند.

شریفی اظهار کرد: تعداد کل شعب اخذ رأی در سیستان و بلوچستان یک هزار و ۸۶۱ شعبه است که از این تعداد ۹۰۱ شعبه ثابت و ۹۶۰ شعبه سیار است.

معاون سیاسی استاندار اذعان کرد: در زاهدان ۲۱۲ شعبه برای اخذ رأی وجود دارد که ۱۸۸ شعبه ثابت و ۲۴ شعبه سیار است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.