تشدید مبارزه با قاچاق پوشاک

صدا و سیما یکشنبه 27 اسفند 1402 - 00:42
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بر اساس آمار گردش مالی پوشاک، میزان مصرف پوشاک در کشور سالانه ۵ و نیم میلیارد و میزان تولید ۴ و نیم میلیارد دلار است که حدود یک میلیارد دلار ،از طریق قاچاق تامین می‌شود وبرای همین در دوماه گذشته مبارزه با قاچاق پوشاک تشدید شده است.
گفتگوی ویژه
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، شبکه خبر در گفتگوی ویژه خبری موضوع تشدید مقابله با عرضه پوشاک قاچاق را بررسی کرده و با آقای حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آقای مجید افتخاری عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران گفتگو کرده است.
 
مقدمه مجری: در برنامه‌ی امشب موضوع پوشاک قاچاق را مورد بررسی قرار می‌دهیم موضوعی که تولید کنندگان از آن گلایه بسیار دارند. در خبر‌ها به نقل از سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشتیم که در هفته‌های اخیر مبارزه با پوشاک قاچاق شدت گرفته، به گفته آقای دهقانی نیا تنها در یک فقره برخورد با عرضه کننده پوشاک قاچاق صد میلیارد تومان پوشاک کشف شده، اما اقدامات مقابله‌ای با پوشاک قاچاق تا چه حد موثر بوده و طرح شناسه دار شدن پوشاک در چه مرحله‌ای هست؟ امشب در گفتگوی ویژه خبری به دنبال پاسخ این سوالات هستیم.
 
 
سوال: آقای محمد الهیاری خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مشاهدات میدانی شما از عرضه‌ی پوشاک قاچاق چیست؟ 
الهیاری: همانطور که در گزارش‌ها هم داشتیم شدت برخورد با پوشاک قاچاق دو سه ماهی است که افزایش پیدا کرده و فقط در استان تهران یک چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان پوشاک قاچاق کشف شده است، اما وقتی به سطح بازار می‌رویم پوشاک قاچاقی را که مشاهده می‌کنیم آمار و ارقام آن خیلی شدت بیشتری نسبت به کالا‌هایی که کشف شده دارد حالا من آمار و ارقام را نمی‌گویم که مسئولین خودشان بیشتر توضیح بدهند ولی معلوم است که شدت آن خیلی بیشتر از آماری است که کشفیات بوده است و این یعنی این که مستلزم این است که این بازار شدت بیشتری پیدا کند در برخورد با مبادی ورودی و انبار‌ها و این استمرار داشته باشد تا شرایط تولید کنندگان ما اوضاع بهتری پیدا کند. 
 
سوال: آقای دهقانی نیا، ابتدا خدمت شما باشیم اول این را بپرسم که گردش مالی بازار پوشاک چقدر است و چه حجمی از این گردش مالی را قاچاق تشکیل می‌دهد؟ 
دهقانی نیا: در مقوله‌ای که شما سوال فرمودید گردش مالی پوشاک، بر اساس آمار احصاء شده میزان مصرف در کشور نزدیک به ۵ و نیم میلیارد دلار است سالانه و میزان تولید هم نزدیک به ۴ و نیم میلیارد دلار است، آنچه که فاصله و شکاف بین این دو رقم است میزانی است که متاسفانه از طریق قاچاق دارد تامین می‌شود، حدود یک میلیارد دلار. 
 
سوال: گفتید مبارزه با پوشاک قاچاق در هفته‌های اخیر شدت گرفته یعنی چه کار‌هایی انجام شده است؟ 
دهقانی نیا: در دوره جدید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با توجه به حکمی که رئیس محترم جمهور دادند بر اساس نص صریح ماده ۳ قانون و تبصره‌های ذیل آن، جناب آقای رضوی بعنوان نماینده ویژه رئیس جمهور بر اساس اختیارات اصل ۱۲۷ قانون اساسی به صورت جدی ورود کردند، از مبادی ورودی از قبیل مناطق آزاد، از رویه‌های استثنائات تجاری مثل ملوانی، جدا ورود شده و با رویه‌هایی که منتج به قاچاق می‌شود برخورد جدید صورت می‌پذیرد در حوزه‌ی پوشاک هم در گلوگاه‌های متفاوت خودش، هم گلوگاه انبار آن و هم گلوگاه حمل و نقل و به ویژه گلوگاه سطح عرضه، سطح عرضه یک ویترینی است که دو تا کاربرد دارد یک کاربرد جسارت قاچاقچی است یک کاربرد آن اراده حاکمیت برای مبارزه جدی با قاچاق است، در این حوزه بر اساس نظم دهی که صورت گرفته بر اساس تنظیم روابط بین دستگاه‌ها، هماهنگی که با محوریت ستاد بین قوه‌ی قضائیه، ضابطین محترم و دستگاه سازمان تعزیرات حکومتی صورت گرفته، در این دو ماه شاهد برخورد شدیدی با پوشاک قاچاق هستیم، منظورمان هم از پوشاک محرز قاچاق، پوشاکی است که به هیچ عنوان تا به حال نمایندگی رسمی در کشور نداشته است، ولیکن شما ممکن است تابلو‌هایی با نشان‌های تجاری خیلی خاص و معروف مشاهده کنید، ولی واقعیت مطلب این است که همه تقلبی است، از این منظر ... 
 
سوال: الان شما می‌فرمایید شدت گرفته یعنی چه تغییری کرده نسبت به گذشته؟ 
دهقانی نیا: تغییر آن از این باب است که شاید در برخی قسمت‌ها یک محافظت‌هایی شاید صورت می‌پذیرفت شاید یک ملاحظاتی وجود داشت الان در دوره‌ی جدید هیچکدام از آن ملاحظات وجود ندارد واقعیت مطلب مکان‌هایی که مورد شناسایی قرار گرفته و مورد ضربه واقع شده مکان‌هایی است که به هیچ عنوان سابق از این، این اتفاق برایش نمی‌افتاد. 
 
سوال: چرا نمی‌افتاد؟ 
دهقانی نیا: به هر دلیلی که بود این اتفاق نمی‌افتاد ولیکن با اراده‌ای که وصف شد خدمت جنابعالی و بینندگان محترم به صورت ویژه مزون‌های مورد شناسایی و ضربه قرار گرفته که نمونه آن در گزارشی که پخش شد امد که در یک مزون قابل توجه است که رسید‌هایی که به مشتری ارائه می‌شد بر اساس یورو و یا ارز‌های خارجی مثل دلار بود و همان جا هم ارز‌ها چنج می‌شد با ارز تسویه می‌شد و یا معادل ریالی آن پرداخت می‌شد. 
 
سوال: تمام این کالا‌ها تقلبی بود؟ 
دهقانی نیا: حالا اکثر آن تقلبی بود و از اصل هم داشت ولی واقعیت مطلب این است که مثلا شما یک کمربند را این جا نزدیک به سی میلیون تومان قیمت می‌دیدید بر اساس یورویی که زده شده بود، این مزون‌ها تابحال ورودی در آنها صورت نگرفته بود این ورود صورت گرفت، در برخی از پاساژ‌های معروف تهران که محل عرضه‌ی کالای قاچاق بود ورودی صورت نگرفته بود عزیزان جدی وارد شدند و برخورد صورت گرفت، صورتجلسه کشف تنظیم شد و این همان وصفی است که رئیس محترم جمهور هم از ستاد مبارزه با قاچاق انتظار دارند ستاد هم بر اساس برنامه دارد این اقدام را می‌کند. 
 
سوال: چه میزان پوشاک قاچاق کشف شده در کل کشور در این مدت که می‌فرمایید؟ 
دهقانی نیا: در تهران در همین دو ماهه اخیر نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان پوشاک قاچاق کشف شده است. 
 
سوال: در کشور چطور؟ 
دهقانی نیا: در کشور این میزان بالاتر از ۲۵۰ میلیارد تومان می‌رسد و این امر مستمر بودنش است که منتج به موفقیتش می‌شود و به همین دلیل هم این استمرار انشاالله به لطف خدا ادامه خواهد داشت و این نظم بخشی ما را به این استمرار خواهد رساند. 
 
سوال: آقای افتخاری، این برخورد‌ها چقدر تاثیرگذار هست در مقابله با پوشاک قاچاق؟ 
دهقانی نیا: جای خوشحالی دارد که بعد از قریب ۴ سال ما شاهد این بودیم که ستاد به طور جدی پای کار آمد و تشکر می‌کنم همین جا به نمایندگی از بخش تولید و این برخورد‌ها بعد از ۴ سال که متوقف شده بود یا به صورت منسجم نبود، دوباره این مسئله‌ی برخورد در سطح عرضه با برند‌های باصطلاح قاچاق محرز شروع شد، این جای شکر دارد، اما یک نکته‌ای که وجود دارد این است که وقتی یک پدیده‌ای شوم و یک ناهنجاری اقتصادی را ۴ سال رها می‌کنیم و درگیر این که این آیا محرز است و یا محرز نیست؟ مشخص است یا نیست؟ شناسه دارد یا ندارد؟ وقتی ۴ سال این فضا را رها می‌کنیم فعالان این حوزه به شکل‌های مختلف توسعه پیدا می‌کنند و این پدیده‌ی شوم این مانند یک غده سرطانی همین طور بسط پیدا می‌کند و توسعه پیدا می‌کند، ما تا به حال خود کلمه‌ی قاچاق یک ماهیت پنهان و مخفی کاری و زیرزمینی را در همه جای دنیا دارد ما تا به حال ندیده بودیم یک قاچاقچی بیاید یک صفحه‌ای را درست کند و چند صد هزار فالوور و دنبال کننده داشته باشد و چند میلیون دنبال کننده داشته باشد و به صراحت بگوید کالای من قاچاق است و حتی لایو بگیرد از ورود قاچاقش از مرز‌های کشور، تبلیغات کند بیاید از سلبریتی‌های داخل کشور که دارند به صورت رسمی کار می‌کنند استفاده کند و کالای قاچاق خود را تبلیغ کند وقتی این قدر فضا را ... 
 
سوال: فروشگاه‌های خاص را می‌گویید دیگر؟ 
افتخاری: فروشگاه‌های خاصی که الان سلبریتی‌ها را برای تبلیغ محصول شان استفاده می‌کنند، و آن سلبریتی هم مطالعه نمی‌کند که این کالا قاچاق هست و در واقع برخوردی هم انجام نمی‌شود آن شخص فروشگاه دارد، آن شخص شماره تلفنش زیر صفحه مجازی اش هست و آن شخص دارد به صورت خیلی آشکار فعالیت می‌کند و اسم این دیگر قاچاق نیست. 
 
سوال: اسمش چیست؟ 
افتخاری: من نمی‌دانم این را باید یک کلمه جدید برای آن پیدا کنیم، یک مطلبی را به شما بگویم یک پلتفرم مطرح ترکیه‌ای که ادعا کرده این مستند است، که در سال گذشته یک میلیارد دلار فقط آن پلتفرم صادرات به ایران داشته، برای من خیلی جای سوال بود رفتم بررسی کردم دیدم آنقدر توسعه داشته و آنقدر خوب بوده آمده الان سایت فارسی هم زده به جای قیمت لیر قیمت تومان را می‌زند و محصولاتش به روز است و سایت فارسی آن هم هست، کالا دارد عرضه می‌شود، در درگاه بانکی داخل کشور نه به صورت غیرقانونی نه این که شماره کارت بدهد، درگاه دارد، نشانه اینماد دارد و پیگیری کردیم گفتند سایت فیلتر است و الان هم بدون فیلترشکن این سایت باز می‌شود و پشتیبانی ۲۴ ساعته دارد با یک حجم وسیعی دارد فعالیت می‌کند کالای ترک را، داخلش هم نوشته که مثلا ظرف چند روز در استانبول تولید می‌شود ظرف سه روز بعد وارد کشور می‌کنیم و دارد فعالیت می‌کند یک نفر آیا سوال نمی‌کند که آیا شما چطوری رفتید اینماد گرفتید چطوری این نشان را گرفتید و چطوری این مجوز‌ها را گرفتید و دارید صراحتا اعلام می‌کنید که من کالای کشور ترکیه را دارم داخل ایران می‌فروشم. 
 
سوال: آن چیزی که من از صحبت‌های شما استنباط کردم اگر اشتباه هست بفرمایید، این که اقداماتی که صورت گرفته خوب است ولی کافی نیست درست است؟ 
افتخاری: به خاطر این که این خیلی گسترش پیدا کرده دقیقا مثل یک بیماری است که در شرایط کما قرار گرفته الان ما مثلا بله ۵-۶ سال پیش شما ممکن بود با یک قرص و آمپولی این بیمار را بتوانید مشکلش را حل کنید، این بیمار الان وضعیت خیلی شدید و بحرانی را دارد. 
 
سوال: صحبت‌های آقای دهقانی نیا را در این خصوص بشنویم. 
دهقانی نیا: من اولا که از فرمایشات جناب آقای افتخاری تشکر می‌کنم، نکته‌ای که دارد تمامی اقدامات با هماهنگی اتحادیه و صنوف انجام می‌شود واقعیت مطلب این است که اقداماتی که عرض کردیم  به صورت مستمر ادامه خواهد یافت در خصوص نمایندگی آن شرکت ترکیه‌ای هم قابل توجه است که من این جا خدمت بینندگان هم عرض بکنم اولا رویه‌ی واردات از طریق رویه‌ی پستی است بیشتر اوقات و در برخی موارد هم از رویه‌ی استثنائات تجاری مسافری است، که کالا وارد کشور می‌شود. 
افتخاری: این دور زدن قانون است .
دهقانی نیا: حالا واقعیت مطلب من نمی‌خواهم وارد این که این قانون درست است یا نه وارد بشوم .
افتخاری: می‌آیند بسته یک کیلویی را برای یک شخص مثلا ۲۰۰ تا بسته یک کیلویی می‌تواند پست تحویل بگیرد، پست اگر قرار است در بستر بین المللی فعالیت کند، نه این که ۲۰۰ کیلو بار را برای یک نفر بیاورد و این مشخص است. 
دهقانی نیا: اجازه ندادید من عرضم را کامل کنم که بگوییم چه اتفاقی افتاده است. 
افتخاری: بفرمایید .
دهقانی نیا: پیرو اتفاقی که افتاد در این حوزه، هماهنگی‌ها با شرکت ملی پست صورت گرفت، بستر‌هایی برای استعلام شناسه‌های کالا در اختیار شرکت ملی پست با هماهنگی ستاد و همکاری وزارت صمت انجام شد و دوستان الان این امکان را دارند که بتوانند وقتی کالا را می‌خواهند سفارش بدهند که از یک مبدا به یک مقصدی پست انجام بشود، بتوانند استعلام اصالت کالا را بگیرند ولی یک زمانی بحث ما بحث این است که آقا حجم کالایی که دارد از طریق مسافری هم وارد می‌شود به نحوی است که می‌تواند این موضوع تولید را تحت تاثیر قرار بدهد، در این حوزه هم خدمت شما عرض کردم، اتفاقات و برنامه‌هایی که در سال آینده ما شاهد خواهیم بود، ما را به این نتیجه می‌رساند که بتوانیم این موضوع واردات استثنائات تجاری به خصوص پوشاک را از رویه‌ی مسافری و حتی ملوانی بتوانیم کنترل بکنیم.
 
سوال: این‌ها چه اتفاقاتی است؟ 
دهقانی نیا: واقعیت این است که از اول مرداد با حضور رئیس محترم ستاد و نماینده ویژه رئیس جمهور، تاکید ویژه‌ای روی کنترل رویه‌های ملوانی و مسافری صورت گرفته با اولویت ملوانی، این تاکید به این منوال است که اگر دستگاهی در انجام وظایف خودش تخلفی داشته باشد، کوتاهی داشته باشد، به جدیت با آن تعلل و تاخیر در انجام وظیفه برخورد خواهد شد این موضوعی است که خود رئیس محترم جمهور هم در جلسه‌ی اختصاصی که داشتند روی آن تاکید کردند. 
 
سوال: از اول مرداد امسال؟ 
دهقانی نیا: از اول مرداد رویه‌ی ملوانی و استثنائات تجاری به صورت ویژه مورد رصد قرار گرفته .
 
سوال: به چه نتیجه‌ای رسیده؟ 
دهقانی نیا: نتیجه‌ای که به آن رسیدیم در قالب چندین اقدام از قبیل سه ماه تعطیل شدن ورود کالا‌های غیرمجاز از طریق رویه‌ی ملوانی بوده، از تاریخ اول مرداد تا یک برهه خاصی، بعد یک مجوزی صادر شده بر اساس هماهنگی‌هایی که صورت گرفته، آن هم فهرست کالا‌هایی که مورد تایید باشد نه هر کالایی، ولی فرمایش دوست عزیزمان در خصوص پوشاک برمی گردد به رویه‌ی مسافری و رویه‌ی واردات کالا از طریق سفارشات پستی، بیشتر این موارد بدین صورت وارد کشور می‌شود، به همین دلیل هماهنگی با شرکت پست هم صورت گرفت که شرکت پست بتواند اصالت و استعلام کالا را انجام بدهد و اگر کالایی دارد به همین ترتیبی که فرمودند، به صورت وزن‌های تکه تکه شده و تقسیم شده، وارد کشور می‌شود یا در یک نقطه تجمیع می‌شود، همه‌ی این‌ها قابل رصد باشد که اقدام آن برای ضابط میسر و ممکن باشد که انشاالله ما با هماهنگی‌هایی که صورت گرفته در سال آتی شاهد این موضوعی که عرض کردم خدمت شما خواهیم بود که در این حوزه هم ما بتوانیم وظیفه خودمان را بعنوان ستاد مرکزی ولیکن با اولویت حمایت از تولید، واقعیت مطلب این است که در ستاد مرکزی هم و غم دوستان و برنامه ریزی که صورت می‌پذیرد بر اساس راهبرد الحاقی از سوی رئیس محترم، بحث حمایت از تولید است ما وقتی از تولید بخواهیم حمایت کنیم قاعدتا باید گلوی قاچاقچی و روند قاچاق را به نحوی کنترل کنیم که کاهشی باشد و دوستان در حوزه‌ی تولید هم بتوانند نقش خودشان را ایفا بکنند فقط یک خواهشی از عزیزان داریم همانطور که ستاد مرکزی طبق فرمایش بزرگواران وظیفه خودش را به صورت ویژه در این برهه زمانی دارد انجام می‌دهد عزیزان هم نسبت به شناسنامه دار کردن تولیدات خودشان اقدام بکنند و الصاق شناسه را برای تولیدات شان تکمیل بکنند که بازرس هم بتواند ... 
 
سوال: طرح شناسه دار شدن که از دیماه آغاز شده؟ 
دهقانی نیا:بله، آن طرح شناسه دار شدن توسط تولید کنندگان عزیز متاسفانه هنوز مغفول مانده است، امیدواریم که آن طرح هم به صورت جدی مورد عنایت قرار بگیرد و انجام بشود. 
 
سوال: آقای افتخاری چرا مغفول مانده است؟ 
افتخاری: به هر حال بحث شناسه دار کردن یک کلاف پیچیده‌ای است، من بحثم، حالا فرمایش آقای دهقانی نیا کاملا متین الان دوستان هم در بخش تولید دارند روی بحث شناسه دار کردن فعالیت می‌کنند، اما یک شخصی که تابلو بالا آورده و می‌گوید که من قاچاقچی هستم ما چرا با این برخورد نمی‌کنیم و یک صفحه‌ای دارد که یک میلیون دو میلیون دنبال کننده دارد این دیگر از محرز هم محرزتر است خودش دارد عنوان می‌کند که آقا من رفتم مجوز گرفتم این شماره تلفن من است این آدرس من است و این صفحه من است و من دارم فعالیت قاچاق انجام می‌دهد، اگر بحث برخورد است، اصلا فلسفه‌ی شناسه این بود که کسی که بعنوان کاشف یا ضابط دارد مراجعه میکند بتواند تمیز بدارد کالای قاچاق را از تولید داخل، این یک مرحله قبل‌تر است، کسی که الان بلندگو گرفته و تابلو دستش گرفته وقتی با این کاری نداریم و از این طرف می‌خواهیم شناسه دار کردن کالا امری است که در نهایت باید انجام بشود. 
 
سوال: می‌تواند این‌ها دو بحث مجزا باشد، شما کار خودتان را انجام بدهید بحث شناسه دار کردن را پیش ببرید و اگر ضعفی در برخورد هست آن زمان ما می‌پرسیم چرا شما برخورد نکردید.
افتخاری: فرآیند شناسه دار کردن یک فرآیند زمان بر است و یک شبه صورت نمی‌گیرد. 
 
سوال: چقدر زمان می‌خواهد؟ 
افتخاری: زمان می‌برد ما باید تقسیم بندی کنیم از تولیدی‌های بزرگ تا سطح خرد، ما قریب ۱۳۰ هزار واحد صنفی تولیدی در سطح کشور داریم، این حجم از تولید را به هرحال این‌ها در انبارشان کالا دارند تا بخواهد شناسه دار بشود یک مقدار زمان می‌برد. 
 
سوال: پوشاک اتفاقا یک کالایی است که خیلی سریع به سطح عرضه می‌رود و به فروش می‌رسد. 
افتخاری: بهرحال در سطح عرضه هم کالا هست در انبار هم هست، درفرآیند تولید هم هست. 
 
سوال: شما بفرمایید چقدر زمان بر است؟ 
افتخاری: به نظر من باید یک بازه‌ی یکساله‌ای را حداقل در نظر بگیریم که کالا شناسه دار بشود، ببینید بحثی که سه یا چهار سال به نظر من در خیلی از دستگاه‌ها نه الزاما ستاد، خیلی از دستگاه‌هایی که باید همراه ستاد می‌بودند و ترک فعل کردند یکی از بحث هایشان شناسه بود همین فرصت مسیر و بستر را برای قاچاقچی آزاد کرد برود در فضای مجازی هر کاری می‌خواهد انجام بدهد تبلیغاتش را بکند کالایش را بفروشد و به مغازه اش بیاید و یک تغییری در ماهیت قاچاق انجام شده این خیلی نکته‌ی مهمی است در گذشته فعال آن حوزه می‌رفت در کشور‌های همسایه یا کشور‌هایی که در این حوزه پیشرو هستند مثلا بنگلادش، پاکستان، چین و ترکیه کالا سفارش می‌داد من می‌خواهم یک مثالی بزنم بینندگان عزیز خیلی راحت این مسئله را لمس کنند، مثلا فرض کنیم یک شلوار جین، در هر کدام این کشور‌هایی که عرض کردم شما سفارش بدهید بین ۶ دلار تا ۱۲ دلار کالا را می‌توانید سفارش بدهید، قیمت تولید در کشورمان هم در همین بازه می‌گنجد، پس لذا تولید کننده می‌تواند رقابت کند، به هرحال کالای وارداتی هزینه‌ی حمل دارد مسائل گمرکی دارد و مزیت رقابتی تولید ما دارد، کجا مزیت رقابتی ما از بین می‌رود اینجاست که با توجه به چندین عامل یکی بحث کرونا بود، یکی بحث شرایط اقتصادی بود، فعال می‌رود آن کالا را، کالایی که استوک مانده در کشور مبدا، یا این کنسل شده سفارش کشوری که آنجا گذاشته یا کالا غیر استاندارد است یا خارج از فصل است یا خارج از مد است به یک پنجم تا یک دهم قیمت واقعی کالا، کالا را خریداری می‌کند به صورت تناژی و کیلویی یعنی آن شلوار جین را پنجاه سنت، یک دلار می‌خرد، وقتی می‌آورد داخل کشور با یک سود ۴۰۰-۵۰۰ درصدی با یک قیمتی می‌فروشد که نصف بهای تمام شده تولید است این کلا، کل زنجیره را نابود می‌کند، در هیچ کشور توسعه یافته و در هیچ کشور در حال توسعه‌ای اجازه نمی‌دهد کالای استوک، مانده، بنجل به صورت کیلویی وارد بشود اصلا من می‌خواهم بگویم بحران سلامت الان ممکن است در کشور پیش بیاید، ببینید مصرف کننده وظیفه ندارد بیاید استاندارد کالا را تشخیص بدهد ولی این شرایطی که علی الخصوص در حمل یا کالایی است که هیچگونه نظارتی بر آن نیست و حمل غیراصولی و غیراستاندارد هم انجام می‌شود ممکن است انواع و اقسام بیماری‌های پوستی را برای مصرف کننده ایجاد کند، ما هیچ نظارتی نداریم این کالا‌ها به صورت فله‌ای، تناژی وارد کشور می‌شود و امکان رقابت را در تولید از بین می‌برد از آن طرف مصرف کننده می‌آید می‌گوید کالای به طور مثال شلوار جینی که شما مثلا یک فروشگاهی دارد می‌فروشد ۷۰۰ هزار تومان خارجی آن چرا ۳۰۰ هزار تومان است؟ بخاطر این که این کالا در کشور مبدا هم ۳۰۰ هزار تومان الان تولید کند چندین برابر این ۳۰۰ هزار تومان است این کالا مانده و استوک و غیراستاندارد است و این کالا معیوب است و این کالای معیوب را می‌آورند و اعتماد مصرف کننده هم از بین می‌رود و مصرف کننده کالا را ممکن است مصرف کند و بیماری پوستی بگیرد و هزاران مشکل برایش پیش بیاید. 
 
سوال:عرض کردم چند تا موضوع را الان شما مطرح کردید اولاً گفتید که یک سال زمان می‌خواهد شناسه‌دار کردن پوشاک آقای دهقانی نیا یک سال زمان می‌خواهد این روند و این فرایند؟ 
دهقانی نیا:بخواهیم صادقانه با هم گفتگو کنیم این بحث بحث خیلی درازی دارد و تاریخچه خیلی طولانی دارد واقعیت مطلب اگر بخواهند دوستان به این اشاره کنند بیش از چند سال از ابلاغ و اقدام این موضوع می‌گذرد از دی ماه تاکید بسیار زیادی روی مطلب شده و قاعده بر این بوده که اگر اراده برای انجام باشد قاعدتاً باید این کار انجام می‌شد و تمام می‌شد حالا به هر دلیلی من نمی‌خواهم ورود کنم. 
 
سوال: حالا اگر اراده نبوده کی باید پیگیری بکند؟ 
دهقانی نیا:ما پیگیر هستیم موضوع را همانطور که دوستان پیگیر مبارزه با قاچاق هستند ما هم از دوستان پیگیر این هستیم که تکلیف قانونی خودشان را انجام بدهند. 
 
 سوال:دوستان در وزارت صمت را می‌فرمایید؟ 
 دهقانی نیا: بازرسین در حوزه وزارت صمت باید پیگیری جدی‌تری انجام بدهند که این امر به وقوع بپیوندد و اتفاقاً نکته همین جا است وقتی دوستان می‌گویند که کالای قاچاق وارد می‌شود و ۵۰ سنت یا یک دلار فروش می‌رود وقتی بازرس مراجعه می‌کند به بازرس می‌گویند که آقا این کالا کالای تولید داخل است ایشون می‌گوید که اگر تولید داخل شناسه‌دار شده بود من می‌توانستم از کالای قاچاق تمیزش بدهم، چون شناسه‌دار نشده در حوزه تولید عملاً اینجا هم بازرس به مشکل بر می‌خورد یعنی آن انجام نشدن تکلیف و تاخیر در انجام وظیفه منتج به این شده که خود دوستان دارند از این سمت متاثر می‌شوند و ضرر می‌کنند هم تکلیف قانونی انجام نشده و هم ضرر مادی است که دوستان انجامش می‌دهند یک مطلبی را عزیزان فرمودند من بهش اشاره کنم. 
 
سوال: حالا از این عبور نکنیم این شناسه‌دار شدن الان در واقع وابسته به این تصویب تبصره ۴ ماده ۱۸ است؟ 
دهقانی نیا: خیر بحث شناسه‌دار شدن بر اساس ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق و آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ خود قانون که ۹۲ آیین نامه که ۹۶ بوده. 
 
سوال:ما هر موقع با مسئولان وزارت صمت در این باره مصاحبه می‌کنیم می‌گویند که تا تبصره ۴ ماده ۱۸ تصویب نشود نهایی نشود ضمانت اجرایی ندارد شناسایی دار شدن برای همین انجام نمی‌شود؟ 
دهقانی نیا: بحث تبصره ۴ ماده ۱۸ چند فصل را در بر می‌گیرد بحث خرید و فروش و انبارش و توزیع کالا را در بر می‌گیرد و حمل و نقلش را اینکه دوستان می‌فرمایند که تا آن انجام نشود ضمانت اجرایی نداریم به نظر من شاید بحثی باشد که دوستان بخواهند زمان بخرند یا به نوعی به تولید کنندگان عزیزمان زمان بدهند برای انجام این کار وگرنه تکلیف قانونی بوده که از سال ۹۲ بایستی انجام می‌شده آیین نامه‌اش آمده از ۹۶ همان موقع باید استارت می‌خورده و کار صورت می‌پذیرفته من خاطرم است تمامی کارگروه ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ کارگروه ماده ۷ برای حوزه انبارش در خصوص شناسه‌دار شدن در سال‌های قبل در وزارت سمت تعیین تکلیف شده. 
 
سوال: آقای افتخاری الان چند درصده پوشاک؟ 
 افتخاری:من سوالم از آقای دهقانی نیا این است آیا حاکمیت عزم جدی برای شناسه‌دار کردن کالا داشته یا خیر می‌خواهید ۱۰ مورد را خدمت حضرت عالی نام ببرم حاکمیت در بازده خیلی کوتاه‌تر من جمله وصل شدن پوز‌ها به سیستم بانکی را ظرف چند ماه اجرایی کرد پوز را قطع کرد ببینید اینجا آیا ترک فعل فقط صرفاً از بخش خصوصی بوده یا حاکمیت هم خودش سهل انگاری کرده .
دهقانی نیا: در چه حوزه‌ای؟ 
افتخاری: در حوزه شناسه‌دار کردن .
دهقانی نیا: من یک سوال بپرسم در حوزه شناسه‌دار کردن در مقوله حاکمیت چه وظیفه‌اش بر زمین مانده
افتخاری: اگر کسی شناسه‌دار نکرده آیا حاکمیت باهاش برخورد کرده؟ 
دهقانی نیا: عزم دولت زدن تولید نیست این واقعیت مطلب است من تاکید هم کرده‌ام ما بنایمان حمایت از تولید است حتی اگر تولید کننده به هر دلیلی من نمی‌خواهم واردش بشوم ما داریم به دوستان فرصت می‌دهیم که این روند را...
 افتخاری:در بحث مالی در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشخص بود عزم داشت دولت و این مسئله را اجرایی کرد خوب ببینید شناسه وقتی شما خودتان به من بفرمایید که چند تبصره ماده ۱۸ تا الان چند ویرایش از آن خارج شده این یعنی اینکه آیا حاکمیت در زمانی که دارد تنظیم مقررات می‌کند خودش تکلیفش با خودش مشخص نیست. 
دهقانی نیا: من فرمایش شما را قبول ندارم واقعیت مطلب من اصلاً متن قانون را بخوانم ببینیم که نیازمندی داریم برای تبصره ۴ ماده ۱۸ در شناسه‌دار شدن.
 افتخاری: نه همین یک مورد .
دهقانی نیا: یک سوال می‌پرسم بر اساس ماده ۱۳ آیا تولید کننده عزیز ما... 
افتخاری:تبصره ۴ 
دهقانی نیا: تبصره ۴ ماده ۱۸ ماده ۱۸ که برای قانون بعدیش است آیا تولید کننده ما بر اساس ماده ۱۳ قانون آیین نامه اجرایی اش از ۹۲ و آیین نامه از ۹۶ به بعد نبایستی این کار را انجام می‌داد آیا کارگروه ماده ۱۱ و کارگروه ماده ۷ بعد از سال‌ها تشکیل نشد. 
 افتخاری: سوال من را پاسخ ندادید بزرگوار من یک عرض دیگری را داشتم تبصره ۴ چرا ۲۱ ویرایش تا الان انجام شده من تا ۲۱ را دیدم نمی‌دانم تا الان چند تا بوده .
دهقانی نیا: تبصره ۴ ماده ۱۸ بحث کالایی است که بخواهیم در حوزه مبارزه در حوزه تولید باهاش کار کنیم من عرضم این است آیا تبصره ۴ ماده ۱۸ بدون ماده ۱۳ قانون عملیاتی می‌شود خیر سوال بعدی آیا ماده ۱۳ قانون بدون تبصره ۴ ماده ۱۸ می‌تواند و ضرورتاً باید انجام می‌شد بله حالا می‌روم فرمایش حضرت عالی شما می‌فرمایید تبصره ۴ ماده ۱۸، ۲۱ نسخه اصلاحی بهش خورده من می‌گویم که ۲۱ نسخه اصلاحیش اتفاقا نکته مثبتش است به چه دلیلی به این دلیل که حاکمیت گفته که آقا من نباید بشینم در اتاق دربسته و برای خودم تبصره ۴ بنویسم اتحادیه را و دستگاه‌هایی که در این حوزه مسئولیت دارند دعوت کرده کار را نهایی کرده و تحویل داده بابت اینکه مصوب بشود پس عرضم این است اگر ما اراده‌ای انجام داشته باشیم که قطعاً حضرت عالی و همکاران اراده‌اش را دارید به نظر من نیازی به این موضوع نیست. 
افتخاری:من یک نکته کوتاه عرض کنم ببینید نکته‌ام همین است حاکمیت می‌رود در اتاق دربسته تصمیم می‌گیرد که کالا شناسه‌دار بشود بعد تصویب می‌کند و می‌گوید که آقا من این را چه جوری اجرا کنم آن بنده خدایی که یک تولیدی در فلان شهرستان است این اصلاً چگونه این را بخواهد بعد هی مکرر شروع می‌کند نسخه اصلاحیه که چه کار کنم یا زمان بدهم اگر قبل با بخش خصوصی اگر قبل از اینکه این قانون مصوب شود کارشناسی انجام می‌شد و ما قبل از اینکه برویم در اتاق دربسته تصمیم بگیریم. 
دهقانی نیا: چند تولید کننده شما شناسه دارد. 
 افتخاری: تعدادشان را من نمی‌دانم شما باید بفرمایید؟ 
 دهقانی نیا: پس بفرمایید من عرض کنم ۵۰ درصد تولید کنندگان ما شناسه کالا دارند یعنی ۵۰ درصدشان اراده انجام تکلیف قانونی داشتند. 
 
سوال: یعنی الان ۵۰ درصد پوشاک شناسه‌دار شده‌اند؟ 
 دهقانی نیا: حدود ۵۰ درصدشان پس نتیجه می‌گیریم اگر اراده برای انجام باشد بستر و زیرساخت هم صحیح بوده هم دقیق بوده و هم شدنی بوده و انجام هم شده. 
 
سوال: آقای افتخاری شما که در واقع طرف تولید هستید و تولید کننده هستید قاعدتاً دغدغه قاچاق دارید یعنی قاچاق اولین جایی که می‌زند تولید است پس این شناسه‌دار شدن در راستای مبارزه با قاچاق است ؟ 
افتخاری: شناسه الزام قانونی است، اما صحبتم این است که چرا شناسه به درازا کشیده به خاطر اینکه در مسیر اجرا یک سری مشکلات وجود داشت که کاش در روز اول به جای اتاق دربسته می‌نشستیم و با همدیگر صحبت می‌کردیم من الان وقتی دارم با حاکمیت صحبت می‌کنم یک وجه حاکمیت جناب آقای دهقانی نیا می‌فرمایند که حجم بازار پنج و نیم میلیارد دلار است یک وجه دیگر حاکمیت برای من بخش خصوصی وزارت محترم صنعت معدن و تجارت است دفتر تخصصی عنوان می‌کند که حجم بازار پوشاک ۱۰ میلیارد دلار است دو شخص از حاکمیت عددهایشان ۱۰ میلیارد دلار پنج و نیم میلیارد دلار است من فعال می‌گویم که چه خبر است آقای دکتر گرجی عزیز دوست خوبمان می‌آید عنوان می‌کند حجم بازار ۱۰ میلیارد دلار است ستاد عنوان می‌کند پنج و نیم است اصلا خود این اعداد و ارقام‌ها را بخواهیم با هم مقایسه کنیم یک پارادوکسی در نگاه کلی به این صنعت وجود دارد من الان ببینید می‌خواهم بگویم که یک مقدار در علت اینکه به نظر من طرح مبارزه با قاچاق کالا آن انسجام و آن قوتی که در سال ۹۷ و ۹۸ را در شرایط فعلی نداشت به خاطر اینکه درگیر یک سری بحث‌های شناسه‌دار کردن کالا شدیم و یک اتفاقات دیگر و این پدیده قاچاق هر روز شرایط پیچیده‌تر سویه‌های جدیدی از این وضعیت قاچاق در بازار شکل گرفت ببینید سال ۹۷ و ۹۸ تولید ما به شدت در مسیر درستی قرار گرفت و توسعه پیدا کرد و همه به کمک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت سمت کنار همدیگر توانستند کمک مهمی را به بخش تولید انجام بدهند و سکو‌های عرضه‌ای که بیشترش در اختیار قاچاق بود آمد در اختیار تولید داخل قرار گرفت و بدون اینکه حاکمیت کمک خاصی بکند کمک مالی خاصی را داشته باشد این صنعت توسعه پیدا کرد ما به یک مدلی رسیدیم که سال ۹۷ و ۹۸ داشت این مسیر به سمت رشد خیلی خوبی پیش می‌رفت و ما می‌توانستیم اگر این روند باشد ظرف چند سال آینده وارد بازار‌های منطقه بشویم و حیف است حیف واقعاً.
سوال: چی بود برای بینندگان بیشتر توضیح بدهید مدل چی بود؟ 
 افتخاری:ببینید شروع کردن دوستان از آن بحث قاچاق محرز کالا بود ورود کردند در مراکز تجاری که در اختیار قاچاقچیان بود و سکو‌های عرضه‌ای که به طور گسترده در اختیار قاچاقچی بود و تولید کننده و برند ایرانی اجازه ورود به مراکز تجاری نمی‌دادند ما قبلش باید یک چیز‌هایی را فکر کنیم در تمام دنیا اولاً من به نمایندگی از بخش تولید ما با واردات هیچ مشکلی نداریم وارداتی که از مسیر قانونی انجام شود هیچ مسئله‌ای نداریم بحث ما روی بحث قاچاق است در قاچاق در سالی که واردات آزاد بود ۱ تا ۲ درصد از مبادی قانونی کالا وارد می‌شد ۹۸ درصدش قاچاق بود همان موقع هم صدایمان و فریادمان این بود که یک این قاچاق را بیایید جلویش را بگیرید و دوم اینکه سکو باید در اختیار تولید کننده قرار بگیرد نه اینکه تولید کننده وارد یک مرکز تجاری می‌شود آن موقع اعلام می‌کردند که به تولید کننده ایرانی جا نمی‌دهیم به برند ایرانی جا نمی‌دهیم و آنها نمی‌توانستند فعالیت کنند حرکتی که ستاد انجام داد این بود که سکو‌های فروش در اختیار تولید کنندگان داخل قرار گرفت و اینها هم توسعه پیدا کردند بسیاری از مراکز مصرف کننده وقتی که می‌رفت نمی‌دید چرا، چون برند ایرانی هم خودش را با استاندارد‌های بین المللی همسو کرده بود و می‌آمد در واقع نگاه می‌کرد که چقدر مرکز تجاری همان حال و هوا را دارد و برند ایرانی هم همان استاندارد را دارد و آن توسعه شکل گرفت تا زمانی که شبکه قاچاق متوجه شد آن ارز مثل سابق وجود ندارد، مسئله کرونا پیش آمد، مسئله ورود استوک پیش آمد و این رویه بازار مجدد در اختیار قاچاق قرار گرفت الان برای دوست عزیزم آقای دهقانی نیا من هزاران صفحه میلیونی و ۱۰۰ هزار دنبال کننده را نشان می‌دهم که به صراحت نشان می‌دهند. 
دهقانی نیا: من یک سوال بپرسم چرا سکو‌ها در اختیار تولید کننده قرار گرفت؟ 
 افتخاری:به خاطر اینکه آن کسی که فعال قاچاق بود عرصه آنقدر برایش تنگ شد مجبور شد بازار را ترک کند. 
دهقانی نیا:پس من از فرمایش شما یک استفاده‌ای بکنم الان هم منوال همین است الان هم در این دو ماه بحث تشدید برخورد با پوشاک قاچاق در برنامه‌ریزی‌های ستاد است من بعد هم به صورت مستمر ادامه پیدا می‌کند و انشاالله به لطف خدای بزرگ و به زحمات دوستان باز هم سطح عرضه در اختیار عزیزان قرار می‌گیرد به این شرط که خودشان هم وظایف خودشان را انجام بدهند که آن حلقه هم تکمیل شود در حوزه فضای مجازی هم اتفاقاً با هماهنگی که بین ستاد مرکزی و معاون دادستانی در فضای مجازی صورت گرفته در این کارگروه تمامی تارنما‌ها بر اساس اطلاعاتی که کمیته شناسایی احراز می‌کند و دوستان اعلام می‌کنند و برخی دیگر از مجموعه‌ها موارد بررسی می‌شود تارنما‌ها اعلام می‌شود و در ظرف کمتر از یک روز آن تارنما مسدود می‌شود. 
 
سوال: تا الان چند تا مسدود شده؟
دهقانی نیا: ما در طی این دو ماهه سه ماهه اخیر بیش از ۴۰۰ تار نمای مسدود شده داریم و نزدیک به ۳۰۰۰ کالا که با جلساتی که با برخی از سکو‌های داخلی گذاشته شد تذکر داده شد که این کالای قاچاق هم پوشاک و هم دیگر کالا‌های محرز قاچاق از آن سکو خارج شد و عرضه نشد پس من بحثم را در حوزه مجازی هم به یک نتیجه‌ای برسانم مدیریت این فضا هم دستورالعمل تعیین شد با مدیریت ستاد مصوب شد ابلاغ شد و هماهنگی بین قوه قضاییه و ستاد مرکزی ضابطین و کمیته شناسایی صورت گرفت و این روند هم همینطور ادامه دارد اگر دوستان هم تارنمای خاصی مد نظرشان است به کمیته اعلام کنند که ارتباط هم دارند کمیته بلافاصله در فهرست مسدودی‌های خودش قرار می‌دهد این حوزه از باب این تارنما‌های فضای مجازی من جا دارد که اینجا به این موضوع بپردازم در برنامه‌ریزی‌های سال ۱۴۰۳ در ستاد مرکزی با توجه به اینکه در قانون جدید ماده ۳۵ دستگاه‌هایی که در این خصوص تاخیر و تعللی داشته باشند محکوم می‌کند و به شدت برخورد می‌کند عزم جدی ستاد بر این است که این هماهنگی به صورت کاملاً یکنواخت صورت بپذیرد و اگر دستگاهی در انجام وظایف خودش غفلتی کرد کوتاهی کرد به شدت برخورد می‌شود.
سوال :یعنی چطوری برخورد می‌شود؟
دهقانی نیا: در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دستگاهی که تعلل و تاخیر در انجام وظایف داشته باشد در حکم مختلص تلقی می‌شود بر اساس تبصره‌ها و خود ماده ۳۵ قانون اصلاحی مصوب بهمن ۱۴۰۰ و ستاد مرکزی از این موضوع استفاده می‌کند. 
 
سوال: یعنی معرفی می‌کند به قوه قضاییه؟ 
دهقانی نیا: بله می‌تواند معرفی کند به دادسرا‌ها اگر تعلل و تاخیری در انجام وظایف صورت گرفته باشد از طرف دیگر ماده ۶۱ قانون مصوب که به ستاد این اختیار را می‌دهد که موضوعات مهم پرونده‌های مهم و ملی که مورد نظر خود ستاد است از طریق دادستانی از بدو تشکیل تا صدور حکم بتواند ورود کند پیگیری کند هماهنگی‌هایی که صورت گرفته انشاالله ما را در سال جدید دوستان با برخورد جدی‌تری مشاهده خواهند کرد و برخورد ملموس خواهد بود. 
 
سوال:حالا موضوع این است می‌گویند که برخورد در یک دوره‌های زیاد می‌شود و بعد دوباره کم می‌شود شما می‌فرمایید که دو سه ماه است شدت گرفته این تا کی ادامه پیدا خواهد کرد مثلاً دوباره با شدتی پیش می‌رود و دوباره ضعیف می‌شود یا نه قرار است که به صورت جدی ادامه پیدا کند؟ 
 دهقانی نیا: به صورت مستمر ادامه دارد انشاالله به لطف خدای بزرگ جز برنامه‌ها و تاکیدات رئیس محترم ستاد و شخص محترم ریاست جمهور بوده که ستاد مرکزی برخورد با کالای قاچاق را چه پوشاک و چه لوازم خانگی و ... از برنامه‌های خودش خارج نکند بحث ما بحث دانه درشت‌ها است من عرض کردم مزون‌هایی که تا الان برخوردی باهاشون صورت نگرفته بود حالا دوستان می‌توانند خودشان شهادت بدهند پاساژ‌هایی که در این مدت برخورد باهاشون صورت نگرفته بود برخورد صورت گرفته صورت جلسه کشف تنظیم شده تمام کالا‌ها تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی شده موضوع و محور ما دانه درشت‌ها هستند یک نکته‌ای را اینجا اضافه کنم تمام هم و غممان حمایت از تولید از همانطور که خدمت دوستان عرض کردم ما نمی‌خواهیم اگر تولید کننده در انجام وظیفه‌اش تعلل کرد برویم بالای سرش بایستیم و بگوییم که، چون تعلل کرده‌ای تخلف ماده فلان یا ماده الف و ب باهاش صورت بپذیرد ولی این انتظار را از تولید کننده داریم که دست به دست ما بیاید مسیر را جلو ولیکن موضوعمان هم این است که ما کاسب را واقعیت مطلب حبیب الله می‌دانیم آن کاسبی که دارد کار انجام می‌دهد و کار اقتصادی را دارد با درستی و شفافیت انجام می‌دهد برای ما مهم است ولی دانه درشتی که این مسیر را طی می‌کند مورد ضربه قرار خواهد گرفت. 
افتخاری: ببینید بحث من اول عرایضم به فال نیک می‌گیریم این روند را ولی دوست خوبم آقای دهقانی نیا در جریان این است که ستاد خودش گله‌مند بود از نهاد‌هایی که ترک فعل کرده بودند پای کار نمی‌آمدند حالا من خیلی از مسائل را نمی‌خواهم باز کنم مثلاً یکی اینکه الان باید سرعت چندین برابر شرایط فعلی شود این ۲۵۰ میلیارد اصلاً محلی از اعراب نیست تشکر می‌کنم دستتون درد نکند ولی محلی از اعراب در حجم قاچاق نیست متاسفانه بیش از ۵۰ درصد سکو‌ها در شرایط فعلی حالا آن بحثی که مجازی است در مزون‌های زیرزمینی است یا ... در اختیار شبکه قاچاق کشور قرار گرفته ما باید به صورت چند جانبه نه اینکه صرفاً برخورد در مراکز تجاری باشد از مبادی ورودی تا سطح عرضه باید نظارت داشته باشیم و کسانی که هنجار شکن هستند باهاشون برخورد کنیم وقتی شما یک برخورد موثر با یک آدم هنجار شکن داشته باشید باقی کسانی که هنجار شکنی دارند انجام می‌دهند سعی می‌کنند رفتارشان را تغییر بدهند و این خودش می‌تواند نویدبخش بازگشت روز‌های طلایی صنعت پوشاک باشد به نظر من حیف است ما قریب یک میلیون اشتغال در این صنعت داریم و این را در اختیار یک سری آدم سودجو قرار ندهیم و این شبکه تولیدمان را اخلال نکنیم این حداقل خواسته بخش خصوصی است که در واقع سطح عرضه شفاف باشد و بتواند رقابت کند ما که می‌گوییم واردات مشکل نداریم و حاضریم با برند‌های که به صورت قانونی وارد می‌شود رقابت کنیم. 
 
سوال: الان مسئله‌ای که هست ما بیشتر اخبار مبارزه با قاچاق را در سطح عرضه می‌شنویم این مبادی ورودی را هم توضیح بفرمایید همین توضیحی که آقای افتخاری هم فرمودند؟ 
 دهقانی نیا: سطح عرضه اهمیت فوق العاده دوچندانی دارد معنیش این نیست که ستاد مرکزی برای تشدید برخورد در گلوگاه‌هایی از قبیل معابر رسمی مرز‌های ورودی حمل و نقل انبارش و توزیع فکری نکرده، چون شاید دوستان در آن محل‌ها و آن اصناف خیلی ورودی ندارند و آنجا خیلی اعضایی ندارند که فعال باشند بی‌اطلاع باشند ولی واقعیت مطلب این است که به موازات سطح عرضه‌مان آنجا‌ها اقدامات صورت می‌پذیرد ولیکن خود عزیزان بهتر از بنده اشراف دارند به این موضوع که سطح عرضه مهمترین گلوگاه برای برخورد با کالای قاچاق است عرض کردم دلیلش را سطح عرضه ویترین شخص است شاید اگر شما من فراموش نمی‌کنم در سال‌های قبل ما انباری را زدیم که شخص حتی حاضر نشد بیاید در انبار بایستد صورتجلسه شد ولی وقتی ویترینش در سطح عرضه زده شد بلافاصله خودش را رساند من انتظار دارم دوستان فقط در حوزه تولید هم این یک ساله خودشان را تسریع بکنند که این گلوگاه هم بتواند باز شود. 
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.