باشگاه کشاورزان جوان، الگویی برای جهش تولید در روستا

صدا و سیما پنج شنبه 02 فروردین 1403 - 12:47
حسن غلامی کریم آباد فعال توسعه اقتصاد روستایی گفت: با استفاده از ظرفیتِ باشگاه کشاورزان جوانان اندیشمند، مبتکر و خلاق، ضمن بهره‌گیری از حداقل منابع و امکانات، می‌توان بسیاری از مشکلات روستا‌ها را رفع کرد.
*باشگاه کشاورزان جوان، الگویی برای جهش تولید در روستا//عکس و یا فیلم؟
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حسن غلامی کریم آباد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار میزکشاورزی و روستا، چالش‌ها و موانع اشتغال و تولید در روستا‌ها را بررسی و راهکار‌هایی برای تحقق جهش اقتصادی با مشارکت مردم روستا ارائه کرد.
 
این فعال توسعه اقتصاد روستایی گفت: چالش‌های اشتغال در روستا‌ها موانع دارد که فرایند‌های دسترسی به منابع مالی را برای جوانان روستایی و روستاییان ازجمله اشتغال دشوار می‌کند و باید این مشکلات مهم کشور را بررسی و راه رفع حل آن را ارائه داد.
 
وی درباره سوال خبرنگار مبنی بر تسهیلات ارائه شده به روستاییان افزود: باید مشخص شود تسهیلاتی که تاکنون به‌عنوان اشتغال روستاییان ارائه‌شده، توسط چه افرادی جذب‌شده است؟ آیا مردم نقشی در این فرآیند دارند یا خیر؟ آیا در سال جهش تولید، مردم نقش آفرینی در تولید و اشتغال خواهند داشت؟ یا فقط تماشاگر خواهند بود؟ و علاوه بر این باید به صورت دقیق مشخص شود که چند درصد از جامعه روستایی با نقش آفرینی، توانسته‌اند از تسهیلات و مزایایی این طرح بهره‌مند شوند؟
 
حسن غلامی کریم آباد با بیان اینکه: بسیاری مصوبات به منظور رونق تولید وکسب و کار در روستا‌ها تصویب می‌شود، ولی عملاً این مزایا به دست روستاییان فعال و مستعد نمی‌رسد گفت: منابع توزیعی و طرح‌های کلان ملی که در شهر‌ها خصوصا حوزه اشتغال توزیع می‌شوند، نسبت به منابع موجود در روستا‌ها دارای تفاوت بسیار زیادی است؛ پس برای پیشرفت و توسعه روستا‌ها و همچنین ماندگار شدن روستاییان در روستا‌ها باید منابع به‌صورت متعادل و عادلانه توزیع شوند. 
 
این فعال توسعه اقتصاد روستایی در ادامه خاطر نشان کرد: متأسفانه نخبگان روستایی به دلیل نبود امکانات در محل تولد خود، به سمت شهر‌ها و کلان‌شهر‌ها مهاجرت می‌کنند و نخبگان جوان روستایی خلاق و فعال 
به محض اینکه متوجه امکانات شهری می‌شوند و اینکه هیچ بهایی به روستای آنها داده نمی‌شود، مجبور به ترک زادگاه خود شده و همین موضوع در نحوه اداره روستا‌ها تأثیر منفی می‌گذارد. 
 
حسن غلامی کریم آبادی با پاسخ برای راهکار مهم برای رفع این مشکل تاکید کرد: راه حل بسیاری از معضلات روستا‌ها، استفاده از جوان‌گرایی و بال و پر و بها دادن به جوانان روستایی در قالب باشگاه کشاورزان جوان است که در این میان ضروری است به مردم و جوانان روستا اعتماد کرد و مسئولان نیز می‌توانند با ارائه تسهیلات مناسب به روستاییان، البته نه به شکلی که تاکنون وعده داده‌شده است، باعث ترغیب به ماندن جوانان روستایی در روستاهاش شوند.
 
وی در ادامه تصریح کرد: نقش دادن به جوانان روستایی در حوزه تولید، به جوانان کمک می‌کند استعداد‌های درون خود را شناخته و با ارائه اعتبارات دولتی به‌صورت تسهیلات کم‌بهره، می‌توانند در تولید نقش موثری ایفا کرده و نه‌تن‌ها در روستا ماندگار خواهند شد، بلکه زمینه اشتغال پایدار را برای دیگر اشخاص شهری و مهاجرت شان را به روستا فراهم کنند.
 
این فعال توسعه اقتصادی بار دیگر با تاکید بر بها دادن به مردم برای رفع مشکلات روستا‌ها به عنوان تربیت مدیران آینده مردم روستا گفت: با فعالیت تشکل‌هایی مثل باشگاه کشاورزان جوان می‌توان بسیاری مشکلات روستا‌ها را رفع کرد و تشکل ((باشگاه کشاورزان جوان)) وظیفه تربیت جوانان روستایی برای ورود به عرصه مدیریت وترغیب جهش تولید در روستا با استفاده از ظرفیت توانمند این تشکل و کار در آینده را بر عهده دارد که می‌توانیم با بها دادن به این تشکل و همچنین هم‌افزایی سایر تشکل‌ها بسیاری از مشکلات درزمینه روستا‌ها را رفع کنیم.
 
وی اظهار داشت: معتقدیم همانگونه که دولت محترم در جهت مردمی سازی خود با انتخاب دستیار، مدلی از خدمت اساسی و بنیادی را طراحی و اجرا کرده است، در حوزه اشتغال وتولید نیز بایستی در جهت مردمی سازی وظایف گسترده خود حرکت کند، سازمان یافته و منطقی؛ ما معتقدیم توسعه نهادی /قانونی با رویکرد کاهش فاصله بین تکنولوژی و نظام تولید، همان دستیار مردمی سازی است؛ اسم آن را باشگاه کشاورزان جوان گذاشتیم که حلقه مفقوده رهبری معظم انقلاب اسلامی است.
 
گفتنی است: باشگاه کشاورزان جوان سازمانی مردم نهاد است که فعالیت خود را، به صورت غیررسمی، در سال ۱۳۷۴ به واسطۀ کتابخانه‌ای خانگی آغاز کرد. پس از آنکه شبکه‌ای از جوانان روستایی در مشهد تشکیل شد، این افراد به روستا‌های خود رفتند و هم زمان ۵۴ باشگاه در روستا‌های خراسان تأسیس کردند که بعد‌ها تعدادشان به ۱۶۸ باشگاه رسید. آنان سایر جوانان و افراد مستعد روستا را در باشگاه جمع می‌کنند و در نشست‌های جمعی دربارۀ مسائل مختلف روستا گفتگو می‌کنند و راه حل‌هایی عملی برای پیشرفت روستا ارائه می‌دهند.
 
این جوانان همچنین پیگیری می‌کنند که سازمان‌های مختلف امکانات مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهند و با همکاری یکدیگر باعث پیشرفت روستا شوند. رسالت ستاد مرکزی باشگاه کشاورزان جوان ایجاد این نهاد در روستا و اصلاح طرز فکر جوانان روستایی است تا منتظر کمک دیگران نمانند و خودشان برای تغییر در محیط دست به کار شوند.
 
یکی از موفق‌ترین باشگاه‌هایی که تاکنون تأسیس شده در روستای کریم‌آباد شهرستان رشتخوار است. این روستا در سال ۸۳ در حال خالی شدن از سکنه بود و جوانانش به شهر‌های اطراف و حاشیه مشهد مهاجرت کرده بودند. تا اینکه حسن غلامی یکی از جوانان این روستا تصمیم گرفت به روستای کریم‌آباد بازگردد و با کمک سایر جوانان کریم‌آبادی، باشگاه کشاورزان جوان را در سال ۸۶ تأسیس کردند. آنها با استفاده از ظرفیت‌های بیرونی که در شهرستان داشتند، توانستند آب شرب روستا را تأمین کنند؛ اعتماد روستاییان به جوانان را جلب و به تدریج اعضای بیشتری را جذب باشگاه کردند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.