به گزارش ایسنا، چشمههای خروشان در کنار مناظر طبیعی زیبایی خاصی را به مناطق مختلف میبخشند، نوروز که فرار میرسد گردشگران راهی مناطق بکر و طبیعت سرسبز میشوند.
چشمهها نیز از جمله مناظر طبیعی هستند که همه افراد علاقه خاصی به آنها دارند و از هر کجا بگذرند و چشمه خروشانی را مشاهده کنند ساعاتی را با شنیدن صدای آب سپری میکنند.
از مهمترین چشمههای چهارمحال و بختیاری میتوان به چشمه کوهرنگ، دیمه، چشمه برم و چشمه سندگان، چشمه سیاسرد و چشمه زاغی و چشمه مولا و چشمه سرداب رستم آباد، چشمه شلمزار، چشمه زنه و چشمه مایک نیز اشاره کرد، البته بسیاری از چشمهها خشک و یا با بارش برف و باران از دل زمین میجوشند و چهره طبیعت را دو چندان میکنند.
چشمه دیمه، سرچشمه اصلی زاینده رود قبل از ایجاد تونلهای کوهرنگ، در ۱۰ کیلومتری چلگرد و در مجاورت روستای دیمه واقع شده است، آب این چشمه از گواراترین آبهای جهان است و خواص درمانی (جلوگیری از پوسیدگی دندان و درمان سنگ کلیه) نیز دارد.
مناظر زیبا و چشمگیر و فضاسازیهای اطراف چشمه، این مکان را در ردیف زیباترین گردشگاههای شهرستان کوهرنگ قرار دادهاست، بهترین فصول بازدید از این جاذبه بهار و تابستان است.
چشمه کوهرنگ با آب بسیار زیاد از دامنههای زردکوه سرچشمه میگیرد و پس از گذر از پیچ و خمهای فراوان به دریاچه سد کوهرنگ میریزد و از تونل اول کوهرنگ وارد زاینده رود میشود.
مناظر بسیار زیبای طبیعی اطراف چشمه و حضور عشایر در منطقه، زیبایی این چشمه را دو چندان کرده است، که بیشتر در فصول بهار و تابستان برای بازدید توصیه میشود، این چشمه از چلگرد ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.
چشمه سندگان در روستای سندگان از توابع بخش فلارد در ۶۰ کیلومتری شهر لردگان قرار دارد، این چشمه دارای آبی گواراست و در اطراف آن درختان سرسبز و درختان سیب روییدهاند که این امر سبب شده است این منطقه از نقاط گردشگری شهرستان لردگان به شمار رود، در مجاورت این چشمه استخر پرورش ماهی سردآبی راهاندازی شده و زیبایی این مکان را دوچندان نموده است.چشمههای مولا و سرداب، این دو چشمه با فاصله نسبتاً نزدیک به هم به ترتیب در مجاورت روستای آلیکوه و رستمآباد از توابع شهرستان اردل، از چشم اندازها و مناظر بسیار زیبایی برخوردارند و هر روز به ویژه روزهای تعطیل پذیرای صدها گردشگر و مسافر از نقاط مختلف هستند.
چشمه سیاسرد در ۵ کیلومتری شهر بروجن قرار گرفته است، هوای خنک و مطبوع و درختان زیبا و کهنسال اطراف این چشمه مکانی بسیار زیبا برای تفرج و استراحت ساکنین شهر بروجن و سایر گردشگران بوجود آورده است، به طوری که همه روزه و به ویژه در روزهای تعطیل این مکان شاهد گشت و گذار تعداد زیادی از مسافران و گردشگران است.
ایجاد فضاسازیهای مناسب و سهل الوصول بودن میل به بازدید از این گردشگاه را دوچندان کرده است، برای رفاه مسافران اقدامات زیرساختی از قبیل جاده دسترسی، ساخت سکوی نشیمن و سرویس بهداشتی در این دو مکان صورت گرفته است، فاصله این نقاط تا شهرکرد ۱۲۰ کیلومتر است.
یکی دیگر از چشمههای مهم در شهرستان بروجن در جنوب غربی روستای دهنو قرار دارد که در بین ساکنان منطقه به چشمه زاغی، شی جوق و سی جوق معروف است و در طول سال با آب زلال و فضای سبز دلپذیر، محیط مفرح و خاطرهانگیزی برای گردشگران فراهم میآورد.
در ناحیه زایش، چندین چشمه کوچک وجود دارد که آب خروجی از آن چشمهها پس از تجمیع، وارد رودخانه دهنو(این رودخانه از دریاچه دهنو واقع در دشت روستا و در مجاورت امامزاده علی ابن احمد(ع)(بابا گرد آلو)، سرچشمه میگیرد.) میشود و به سمت روستاهای زیر دست سرازیر میشود، البته در سالهای اخیر و با پیدایش خشکسالی نسبی در منطقه، حجم آب چشمه در اواخر فصل تابستان به علت خشک شدن چشمههای فصلی، تا حدی کاهش مییابد.
چشمه شلمزار (دریاچه) در ۳۰ کیلومتری شهرکرد و در شهر شلمزار مرکز شهرستان کیار قرار دارد، چشمه شلمزار همه ساله در فصل بهار و تابستان تعداد زیادی گردشگر را از شهرهای استان و خارج از استان به خود جذب می کند، که حداقل یک روز را در کنار این چشمه سپری میکنند.
گردشگاه چشمه زنه هفشجان در دامنه کوه جهان بین و دو کیلومتری هفشجان و ۲۰ کیلومتری شهرکرد واقع شده است، در روز طبیعت هرسال بیش از ۱۰ هزار نفر از گردشگاه چشمه زنه و طبیعت زیبای آن دیدن میکنند، این گردشگاه از مهمترین جاذبههای گردشگری نزدیک به شهرکرد است و آب معدنی و لالههای واژگون آن از مهمترین ویژگیهای آن میباشد.
چشمه مایک سورشجان در ۱۵ کیلومتری شهرکرد قرار گرفته است، این چشمه یکی از دیدنیهای شهر سورشجان به حساب می آید، با توجه به حجم بالای آب این چشمه و تبخیر پایین آن و موقعیت مناسب تشکلات زمینی، قسمت اعظم آب مورد نیاز زمینهای کشاورزی اطراف خود را تامین میکند.
انتهای پیام