شاخص کل بورس امروز حدود ۵ هزار و ۵۰۰ واحد، معادل ۰.۳۷ درصد افت کرد و در تراز یک میلیون و ۵۰۷ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
تحریریه پارسینه|محمد مهدی حاتمی : بورس تهران امروز باز هم شاهد نزول نماگر اصلی بازار بود و شاخص کل یک قدم دیگر هم به مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی نزدیکتر شد. این، اما در حالی بود که شاخص کل هم وزن، امروز هم شاهد رشد بود. این اتفاق (افت شاخص کل و رشد شاخص کل هم وزن) روز گذشته هم تکرار شده بود و به این ترتیب، میتوان نتیجه گرفت که اقبال به نمادهای کوچکتر بیش از اقبال به نمادهای بزرگ است.
شاخص کل بورس امروز حدود ۵ هزار و ۵۰۰ واحد، معادل ۰.۳۷ درصد افت کرد و در تراز یک میلیون و ۵۰۷ هزار واحدی به کار خود پایان داد. این، اما در حالی بود که امروز، شاخص کل هم وزن دقیقاً ۰.۳۷ درصد رشد کرد. تداوم رشد شاخص کل هم وزن در دو روز اخیر که شاخص کل نزولی بود، نشان دهنده وضعیت مناسبتر نمادهای کوچک در مقایسه با لیدرهای بازار است. بر این اساس، به نظر میرسد عمده معامله گران دریافته اند که سهمهای کوچکتر اکنون فرصت بیشتری برای رشد دارند و برای سرمایه گذاری مناسبتر به نظر میرسند. علاوه بر این، شناسایی یا ذخیره سود توسط برخی معامله گران که با دید کوتاه مدت در بازار سرمایه گذاری کرده اند، دلیل اصلی افت شاخص در دو روز گذشته بوده است.
از آن سو، اما در جریان معاملات امروز، مجموع ارزش معاملات در بورس به حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات در فرابورس به حدود ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید. به این ترتیب، کل معاملات انجام شده در بازار امروز به حدود ۲۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید که در مقایسه با ارزش معاملات روز گذشته افتی در حدود ۷ هزار میلیارد تومانی را نشان میداد.
نمادهای «فارس»، «شستا» و «کگل» امروز بیشترین تاثیر منفی و نمادهای «فملی»، «وبصادر» و «وامید» بیشترین تاثیر مثبت را بر عملکرد شاخص بر جای گذاشتند. نمادهای «وسگلستا»، «وسخراش» و «وسکرشا» نیز بیشترین حجم عرضه و نمادهای «ثبهساز»، «وکار» و «ثامید» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین ارزش معامله هم به نمادهای «فملی»، «خودرو» و «وتجارت» اختصاص پیدا کرد. از آن سو، بازگشایی نماد «فملی» که روز گذشته موفقیت آمیز نبود، امروز با رشد قیمت ۱۲ درصدی سهام این شرکت همراه شد و تاثیر مثبت چشم گیری هم بر رشد شاخص کل بر جای گذاشت.
دو خبر خوب برای خودروییها و فولادیها
علیرضا رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت که نشان داده دست کم در دو حوزه فولاد و خودرو به دنبال مختل کردن شبکه رانتخواری است، روز گذشته از شروع عرضه محصولات فولادی در بورس خبر داد. اگر این تصمیم قاطعیت داشته باشد، خبر خوبی برای نمادهای فولادی در راه خواهد بود و هر چند احتمالاً قیمت فولاد در داخلی به طور نسبی با کاهش مواجه خواهد شد، شفافیت بیشتری در بازار فولاد هم در راه خواهد بود.
از آن سو، رضا شیوا، رییس شورای رقابت هم اعلام کرد که قیمت خودروهایی که به اصطلاح هم کلاس بوده و در بازار رقیب داشته باشند، از شمول قیمت گذاری دستوری توسط این شورا خارج خواهند شد. این، اما در حالی است که قرار است خودروهای تولید جدیدی که فعلاً رقیبی ندارند و تولید آنها انحصاری است، همچنان به شکل دستوری قیمت گذاری شوند.
منبع خبر "
پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.