اروپا: مصوبه اخیر مجلس ایران بسیار نگران کننده است/ تهران برای حفظ دیپلماسی اجرای آن را متوقف کند

پارسینه چهارشنبه 19 آذر 1399 - 02:34
سه کشور اروپایی طرف برجام از تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز و مصوبه اخیر مجلس ابراز نگرانی کردند.
به گزارش «پارسینه»، سه کشور فرانسه، آلمان، و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک با ادعای این که به شکلی خستگی ناپذیر برای حفظ توافق هسته‌ای ایران تلاش کرده اند، نسبت به نصب سانتریفیوژ‌های جدید و همچنین مصوبه اخیر مجلس ایران ابراز نگرانی کردند.

در این بیانیه که وزارت خارجه فرانسه منتشر کرده است از برجام به عنوان یک دستاورد کلیدی دیپلماسی چندجانبه و معماری عدم اشاعه هسته‌ای جهانی یاد شده که هدف آن ابراز اطمینان از ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ایایران و همچنین صلح و امنیت بین المللی بوده است.

سه کشور اروپایی عضو برجام را به عنوان بهترین و در حال حاضر تنها راه نظارت و اعمال محدودیت بر برنامه هسته‌ای خوانده اند.

در این بیانیه آمده است: «اعلامیه اخیر ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه قصد دارد سه آبشار از سانتریفیوژ‌های پیشرفته در مرکز غنی سازی نطنز اضافه کند بر خلاف برجام و عمیقا نگران کننده است.»

فرانسه، آلمان و انگلیس همچنین از مصوبه اخیر مجلس ایران ابراز «نگرانی شدید» کرده اند و گفته اند در صورت اجرایی شدن می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را به شدت گسترش داده و دسترسی ناظران آژانس را محدود سازد.

آن‌ها این اقدام را مغایر با برجام و تعهدات هسته‌ای گسترده‌تر ایران خوانده اند.
 
سه شنبه هفته گذشته، ۱۱ آذر، مجلس شورای اسلامی در واکنش به ترور شهید محسن فخری زاده، دانشمند صنایع هسته‌ای و دفاعی، طرحی را با عنوان «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» تصویب کرد.
 
اروپا: مصوبه اخیر مجلس ایران بسیار نگران کننده است/ تهران برای حفظ دیپلماسی اجرای آن را متوقف کند

بر اساس این مصوبه دولت موظف شده است تا تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد و بیشتر، افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده، و نصب سانتریفیوژ‌های نسل ششم، و احیای راکتور آب سنگین اراک را در دستور کار قرار دهد.

همچنین دولت موظف شده است سه ماه پس از تصویب این قانون گزارش دقیق اقدامات انجام شده را ارائه دهد و «چنانچه تا آن تاریخ روابط بانکی ایران در اروپا و و میزان خرید نفت آن‌ها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید؛ و چنانچه طرف‌های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.»

سه قدرت اروپایی تاکید کرده اند که اگر ایران می‌خواهد فضایی برای دیپلماسی حفظ کند باید اجرای این گام‌ها را متوقف کند.

بیانیه مذکور اضافه می‌کند: چنین اقداماتی تلاش‌های مشترک ما برای حفظ برجام و فرصت مهم برای بازگشت به دیپلماسی با دولت آتی ایالات متحده را به خطر می‌اندازد.

این کشور‌ها تهدید کرده اند که عدم پایبندی ایران به تعهداتش را در چارچوب برجام بررسی خواهند کرد.

فرانسه، آلمان و انگلیس در نهایت از بیانیه جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا، درباره برجام و انتخاب مسیر دیپلماتیک برای مواجهه با نگرانی‌های گسترده‌تر در رابطه با ایران استقبال کرده و آن را به نفع تمام طرف‌ها خوانده اند.
 
مصوبه اخیر مجلس با انتقاد تند مقامات دولتی و وزارت خارجه ایران مواجه شد، اما محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، تاکید کرده است در صورتی که این مصوبه به قانون تبدیل شود وزارتخانه متبوع او به آن پایبند خواهد بود.

منبع خبر "پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.