مقابله با کشتار غیرمجاز دام همراهی بیشتر دستگاه‌های مرتبط را می‌خواهد

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 25 اردیبهشت 1403 - 16:00
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: مقابله با کشتار غیرمجاز دام در استان همراهی بیشتر دستگاه‌های مربوطه و نیز همکاری مردم را می خواهد.

دکتر حسین حیدری، با حضور در دفتر ایسنا، با اشاره به تاکید استاندار بر مقابله با کشتار غیرمجاز دام در نقاط مختلف استان، افزود: برای مقابله با کشتار غیرمجاز دام هم باید دستگاه‌های مربوطه همگی پای کار بیایند و یک هم‌افزایی بین آنها شکل بگیرد و هم اینکه با آموزش و فرهنگ سازی کاری کنیم که مردم به سمت خرید این نوع گوشت‌ها نروند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه متاسفانه در زمینه کشتار غیرمجاز دام وضعیت مناسبی در استان نداریم، گفت: در شهرستان‌های جوانرود، اسلام آبادغرب، سرپلذهاب، گیلانغرب و... کشتار غیرمجاز دام را شاهدیم. در شهر کرمانشاه هم در محله‌های دولت‌آباد و جعفرآباد بیشترین مشکل را به‌لحاظ کشتار غیرمجاز دام داریم، البته این موضوع در دیگر محله‌های کرمانشاه هم کم و بیش دیده می‌شود.

حیدری در ادامه با بیان اینکه شهرداری بیشترین وظیفه را در بحث مقابله با کشتار غیرمجاز دام در سطح شهرها دارد، عنوان کرد: دستگاه‌های دیگر از جمله دانشگاه علوم پزشکی، اصناف، نیروی انتظامی، محیط زیست و ... هم در این خصوص وظایفی دارند و برای مقابله با این معضل باید اجماعی بین دستگاه‌های مسئول شکل بگیرد تا به نتیجه مطلوبی برسیم.

وی در پاسخ به اینکه وظیفه دامپزشکی در برخورد با کشتار غیرمجاز چیست، عنوان کرد: قانون به صراحت گفته که دامپزشکی باید در این خصوص تنها نظر کارشناسی دهد که آیا این محصول (گوشت کشتار شده) انطباق با موازین بهداشتی دارد یا نه. اما اکنون دامزشکی در مقابله با کشتار غیرمجاز بیشتر از وظایفی که برایش تعریف شده ورود داشته و  نیروهای ما در راستای برخورد با کشتار غیرمجاز حتی کتک هم خورده‌اند.

حیدری با بیان اینکه به موضوع کشتار غیرمجاز دام باید به دید تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه نگاه شود، گفت: تا زمانی که این دید شکل نگیرد و فرمانداران به عنوان رئوسای شورای تامین و رئیس کارگروه بهداشت و سلامت شهرستانها مطالبه‌گرانه از دستگاه‌های مربوطه نخواهند که به وظایف خود در این خصوص عمل کنند، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم بساط کشتار غیرمجاز دام در استان جمع شود.

حیدری ادامه داد: دادستان هم باید به عنوان مدعی‌العموم در قضیه مقابله با کشتار غیرمجاز دام ورود کرده و اجازه ندهد متخلفان، سلامت مردم را به مخاطره بیاندازند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به به اهتمام جدی استاندار در خصوص مقابله با کشتار غیرمجاز دام در سطح استان، گفت: با این رویکرد بسیار امیدواریم که امسال کارهای خوبی در این خصوص در استان انجام شود.

وی با بیان اینکه کار مقابله با کشتار غیرمجاز دام در شهرستان جوانرود با همکاری خوب فرماندار این شهرستان شروع شده، گفت: خوشبختانه در نزدیکی این شهرستان- در شهرستان روانسر- یک کشتارگاه نیمه صنعتی دام وجود دارد و دستمان برای استفاده از ظرفیت این کشتارگاه در جریان ساماندهی کشتار غیرمجاز دام در این شهرستان باز است.

حیدری سپس با بیان اینکه سلامت گوشت حاصل از کشتار غیرمجاز به هیچ عنوان مورد تایید دامپزشکی نیست، گفت: دامی که در مراکز کشتار غیرمجاز ذبح می شود، نه معلوم است از کجا آمده و  در چه شرایطی پرورش پیدا کرده و نه حتی معاینه‌های قبل، حین و بعد از کشتار را داشته است، لذا سلامت آن به هیچ عنوان مورد تایید نیست.

حیدری با اشاره به احتمال شیوع بیماریهای مختلف بر اثر استفاده از گوشت حاصل از کشتار غیرمجاز، ادامه داد: اکثر دام‌هایی که به صورت کشتار غیرمجاز عرضه می شوند یا دام هایی هستند که به درمان جواب ندادهد و یا دام‌هایی هستند که در صورت رفتن به کشتارگاه در پروسه نظارت‌های قبل و حین کشتار مشکوک به بیماری شناسایی شده و از شبکه کشتارگاهی خارج می‌شوند. مواردی هم داشته‌ایم که متخلفان حتی از عرضه دام مردار هم ابایی نداشته‌اند.

وی با بیان اینکه برای جمع‌شدن بساط کشتار غیرمجاز دام در استان بیش از هر چیزی به فرهنگ سازی احتیاج داریم، گفت: از صدا و سیما، رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی می‌خواهیم برای آموزش فرهنگ نخریدن گوشت خارج از شبکه کشتارگاهی پای کار باشند، چون تا زمانی که مردم از آنها خرید می‌کنند و این مراکز تقاضایی دارند، نمی‌توانیم به برچیده شدن بساط این مراکز امید داشته باشیم.

وی تصریح کرد: اگر مردم بدانند با خرید گوشت از مراکز کشتار غیرمجاز چه ظلمی به خود و خانواده‌های خود می‌کنند، دیگر به هیچ عنوان سراغ خرید این نوع گوشت‌ها نخواهند رفت.

دامپزشکی متولی جمع‌آوری سگ‌های ولگرد نیست

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به ازدیاد سگ‌های ولگرد در سطح شهر کرمانشاه داشت و گفت: دامپزشکی متولی جمع‌آوری سگ‌های ولگرد نیست. وظیفه دامپزشکی واکسیناسیون سگ‌های صاحبدار است و متولی اصلی برخورد با سگ‌های ولگرد در سطح شهر با شهرداری است.

تولید مرغ‌های هورمونی شایعه‌ای بیش نیست

حیدری در ادامه اشاره‌ای هم به شایعه تولید مرغ‌های هورمونی در جامعه داشت و گفت: با قاطعیت می‌گویم موضوع تولید مرغ هورمونی هیچ جایگاه علمی ندارد و شایعه‌ای بیش نیست.

وی توضیح داد: واقعیت است که در صنعت مرغدارای از هیچ هورمونی استفاده نمی‌شود، چون قیمت هورمون‌ها آنقدر زیاد هست که استفاده از آن برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی نداشته باشد.

وی افزود: مرغ گوشتی به خاطر نژادش در فاصله زمانی ۴۰ تا ۴۵ روز به وزن ۱.۸ تا دو کیلوگرم می‌رسد و در تولید آن هیچ هورمونی استفاده نمی‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به کمبود نیروی انسانی مجموعه دامپزشکی استان داشت و گفت: دامپزشکی استان حدود ۱۵۰ نفر پرسنل دارد که هر کدامشان کار چند نفر را انجام می دهند.

 حیدری تاکید کرد: از نظر نیروی انسانی در مضیقه هستیم و انتظار داریم در تخصیص اعتبارات به مجموعه دامپزشکی ویژه نگاه شود و به فراخور سرمایه‌های دامی استان بودجه در اختیار دامپزشکی گذاشته شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.