کامران حسینی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سه مورد از خانههای تاریخی بروجرد دارای کاربری موزه هستند که شامل موزه تاریخی خانه افتخار الاسلام، موزه اسناد و کتب خطی و موزه مردمشناسی شهرداری است.
وی خاطرنشان کرد: موزه تاریخی خانه افتخار الاسلام بیشتر از نظر فضاهای معماری و اشیایی که متعلق به خود این خانه تاریخی است، مورد توجه قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بروجرد اضافه کرد: خانه تاریخی افتخار الاسلام متعلق به یکی از روحانیون برجسته شهر و از خانواده سادات طباطبایی به نام حاج افتخار الاسلام نبوی طباطبایی بوده که متعلق به دوره قاجار است.
حسینی بیان کرد: خانه تاریخی بیرجندی نیز بهعنوان مکان موزه اسناد و کتب خطی در نظر گرفته شده که در حال تجهیز است.
وی ادامه داد: خانه بیرجندی یکی از خانههای تاریخی شهر بروجرد بوده که در دوره قاجار ساخته شده و در کوی صوفیان قرارگرفته که به دلیل مجاورت با سایر خانههای تاریخی، این خانه نیز بخشی از مجموعه طباطبائیها محسوب میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بروجرد تصریح کرد: همچنین موزه حاجآقا کمال نبوی طباطبایی بهعنوان موزه شهر متعلق به شهرداری است که قسمتهای مختلف آن مربوط به مردمشناسی، لباسهای محلی، اشیاء و ظروف است و در همین موزه اسناد و کتب خطی نیز نگهداری میشود.
حسینی اظهار کرد: هدف از ایجاد موزه نگهداری آثار و درعینحال آشنایی مردم با پیشینه تاریخی و سبک زندگی و آدابورسوم افراد باستان است.
وی حفظ هویت ملی، مذهبی، فرهنگی و تاریخی را ازجمله کارکردهای مهم موزهها برشمرد و افزود: توسعه و گسترش این اماکن در پایداری و بقا فرهنگ جوامع مختلف تأثیرگذار است.
انتهای پیام