سال گذشته شهرکرد تنها ۴۲ روز هوای پاک داشت

خبرگزاری مهر دوشنبه 21 خرداد 1403 - 12:15
شهرکرد_مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته در شهرکرد مجموعاً ۴۳ روز هوای پاک و ۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس وجود داشت که این موضوع زنگ خطری جدی به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید یوسف‌پور صبح دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران چهارمحال و بختیاری که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد با اشاره به هدایت رواناب‌های فصلی به تالاب دهنو و احیای این تالاب، اظهار کرد: در سال جاری بودجه موردنیاز برای انجام مطالعات و احیای این تالاب تأمین شده است.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: در سال ۱۳۹۰ عملیات احیا تالاب گندمان در پنج فاز آغاز شد که این روند همچنان ادامه دارد و در امسال نیز فاز پنجم آن آغاز شد همچنین سال گذشته در تالاب گندمان برج پرنده‌نگری افتتاح شد.

وی ادامه داد: طی دو سال گذشته پنج گونه پرنده جدید در تالاب گندمان به ثبت رسیده است که یک ظرفیت مناسب برای گردشگری پایدار در چهارمحال و بختیاری است.

یوسف‌پور عنوان کرد: موزه تاریخ طبیعی چهارمحال و بختیاری چندین سال به صورت راکد و بلااستفاده بود اما طی دو سال گذشته بیش از چهار میلیارد تومان برای مرمت این موزه هزینه شد و از سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته، سال گذشته نیز بیش از ۱۸ هزار نفر از موزه تاریخ طبیعی استان بازدید کردند البته بازسازی این موزه همچنان ادامه دارد.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به استقرار واحدهای اداری این اداره‌کل در شهرستان‌های استان، اضافه کرد: طی دو سال گذشته چهار واحد اداری در شهرستان‌های خانمیرزا، فلارد، بن و سامان مستقر شد، در شهرستان فرخشهر نیز درصورتی که ساختمان موردنیاز توسط فرمانداری تأمین شود اداره‌کل محیط زیست آمادگی استقرار واحد اداری در این شهرستان را دارد.

وی تصریح کرد: در منطقه تنگه صیاد یک مهمانسرای قدیمی و بلا استفاده تبدیل به مرکز درمان و بازپروری حیات وحش شد، این مرکز از ظرفیت دو دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد و دانشگاه آزاد بهره‌مند است به همین جهت خدمات آن کیفیت بالایی دارند البته درصورتی که موفق به خرید دستگاه رادیولوژی شویم سطح کیفیت خدمات ارتقا پیدا خواهد کرد.

یوسف‌پور یادآور شد: موضوع شکار شب در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد چالش بسیار مهمی بود چراکه این موضوع در کنار مشکلاتی همچون خشکسالی منجر به کاهش چشمگیر حیات وحش در این منطقه شد اما طی دو سال گذشته با خرید تجهیزاتی مانند دوربین دید در شب و دوربین عکاسی با کیفیت بالا درصد شکار در این منطقه کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مساحت تحت حفاظت این اداره‌کل در استان ۱۱.۸ درصد بود اما در سال گذشته با تصویب منطقه خدا آفرید در کوهرنگ و اردل این مساحت به ۱۵.۳ درصد رسید همچنین در خصوص حفاظت از گونه‌های خاص سه برنامه در استان وجود داشت که تعداد آن‌ها به ۶ برنامه افزایش پیدا کرد و این در حالی است که در کل کشور ۱۲ برنامه عمل برای حفاظت از گونه‌های خاص وجود دارد که ۶ مورد از آن‌ها تحت مدیریت چهارمحال و بختیاری است.

یوسف‌پور افزود: چرای غیرمجاز و بیش از حد در مراتع چهارمحال و بختیاری و موضوع پسماند دو مورد از مهم‌ترین چالش‌های استان هستند؛ چرای زودتر از موعد منجر به از بین رفتن گونه‌های گیاهی و فرسایش خاک است و اگر تدابیری اندیشیده نشود در آینده‌ای نزدیک دامداران چراگاهی برای دام‌های خود نخواهند داشت.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی کارخانه خمیرمایه ناغان، ادامه داد: این کارخانه در سنوات گذشته یک بار تعطیل و به مدت چند ماه پلمپ بود اما با احداث تصفیه‌خانه حدود ۹۰ درصد از آلاینده‌های آن کاهش پیدا کرد برای ۱۰ درصد باقی مانده نیز تا پایان تیرماه امسال فرصت داده شده تا نسبت به رفع آن اقدام کنند و درصورتی که این امر محقق نشود برخورد قاطع خواهد شد چراکه این کارخانه منجر به آلودگی محیط زیست شده و مشکلاتی برای مردم در پی دارد.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته در شهرکرد مجموعاً ۴۳ روز هوای پاک و ۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس وجود داشت و این موضوع زنگ خطری جدی به شمار می‌آید.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.