به گزارش خبرنگار مهر، محمد خانی، عصر سه شنبه در سلسله نشستهای رسانهای رسم خدمت ویژه گزارش عملکرد دستگاههای اجرایی آذربایجانشرقی اظهار کرد: حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ نفر جمعیت استان است که سه میلیون نفر در نقاط شهری و یک میلیون و ۲۰۰ نفر در نقاط روستایی است.
وی گفت: ۲۰۰ هزار نفر در روستاهای کم جمعیت هنوز تحت پوشش آب و فاضلاب نیستند و این بدان معناست که آب در این منطقه به قدری است که چشمه و قنات فراوان دارند و نیازی به تحت پوشش نمیبینند اما مسائل بهداشتی آنها را کنترل میکنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ابراز کرد: ۱۰۰ درصد جمعیت نقاط شهری تحت پوشش هستند که یک اتفاق بزرگی است زیرا کشورهایی داریم که هنوز ۷۶ درصد از نقاط شهری تحت پوشش هستند.
وی خاطرنشان کرد: ۷۷ درصد نقاط شهری استان به شبکه فاضلاب متصل است و تبریز نیز با ۹۰ درصد پیشرفت شهر دوم کشور است و جلوتر از شهر تهران است.
خانی گفت: فاز دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز برای یک میلیون نفر طراحی شده است و در هفته دولت سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید و پساب حاصل به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی خواهد شد و مجموع پساب مدول اول و دوم ۸۵ میمیلیون مترمکعب است ولی در آینده این میزان به ۱۲۰ میلیون مکعب در سال خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره بر اجرای ۸ تصفیه خانه در استان گفت: ۱۱ مورد تصفیه خانه اجرا شده و هشت تصفیه خانه نیز در حال اجراست.
وی بیان داشت: به خاطر خشکسالی پیاپی کشور، شدیدترین خشکسالی را در این ۴ سال گذراندیم که باعث خشکی سدها و پایین آمدن ظرفیت سدها و خشک شدن قنات و چاهها شده بود و در سال ۱۴۰۲ در ۱۴ شهر تنش آبی داشتیم که عملاً رو به بحران بودیم.
خانی گفت: هشت مورد از این ۱۴ شهر بحرانی رفع بحران شده و با تأسیسات جدید و بارشهای فراوان این مشکل حل شده اما در ۶ شهر با تنش آبی همچنان روبهرو هستیم.
وی افزود: تبریز از نظر بحرانی در حال سر به سر است و مردم باید در مصرف مدیریت داشته باشند و همچنین در مرند، هادی شهر و هوراند و قره آغاج میزان مصرف سر به سر و موازنه منفی هستند.