تحقق برنامه‌های دولت مردمی برای تبدیل بابل به قطب درمان شمال کشور

شمال نیوز پنج شنبه 24 خرداد 1403 - 16:08
سرمایه گذاری های کلان دولت سیزدهم برای طرح های درمانی در بزرگترین شهرستان مازندران به همراه خرید و نصب مجهزترین دستگاه های درمانی در بخش های مختلف سبب شد بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل به قطب درمان در شمال کشور تبدیل شود.

 

تحقق برنامه‌های دولت مردمی برای تبدیل بابل به قطب درمان شمال کشور

 

به گزارش شمال نیوز،ابتدای دولت سیزدهم دانشگاه علوم پزشکی بابل نزدیک به ۳۰ طرح زیر ساختی در بخش بهداشت و درمان نیمه کاره، رها شده بود که در راستای سیاست راهبردی دولت تکمیل این طرح ها در دستور کار قرار گرفت.

 

حضور پر تعداد بیماران از شهرهای مختلف مازندران و استان های هم جورا به همراه مراجعه کودکان سرطانی از سیستان و بلوچستان که برای درمان به بابل مراجعه می کنند، این جمعیت بیمار ضرورتی بر افزایش زیر ساخت های بهداشت و درمان بابل را فراهم کرد.

 

در برخی از بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل همانند بیمارستان فوق تخصصی کودکان امیرکلا ۶۰ درصد بیماران مراجعه کننده به این مرکز غیر بومی و از سراسر کشور هستند.

 

بیمارستان پرتو درمانی شهید رجایی از جمله بیمارستان های دانشگاه دعلوم پزشکی بابل محسوب می شود که بیماران سرطانی از استانهای شمالی و سمنان برای درمان به این مرکز مراجعه می کنند.

 

دانشگاه علوم پزشکی بابل که هفت بیمارستان شامل مرکز آموزشی درمانی شهید یحیی نژاد بابل، شهید بهشتی، آیت الله روحانی، مرکز فوق تخصصی کودکان امیرکلا، شهید رجایی، مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه زهرا، ۱۷ شهریور مرزیکلا و نیز ۲ کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید مرکزی بابل و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امید خشرودپی دارا است، سالانه بیش از۷۰ هزار بیمار در این بیمارستان ها بستری می شوند.

 

تحقق برنامه‌های دولت مردمی برای تبدیل بابل به قطب درمان شمال کشور

 

در این مراکز درمانی یک هزار و ۴۲۶ تخت دولتی فعال است که اشغال بیش از ۴۰ درصد بیماران بستری در این مراکز غیر بومی هستند که از سراسر استانهای شمالی برای درمان به این شهرستان مراجعه می کنند.

 

علاوه بر این تخت های بیمارستان های دولتی، ۱۶۸ تخت در مراکز درمانی خصوصی هم فعال است که اشغال تخت ها در این بیمارستان ها توسط بیماران غیر بومی ۶۰ درصد است.

 

خرید و نصب تجهیزات پیشرفته پزشکی که در کشور ممتاز است اعم از اولین دستگاه پزشکی سیمولیشن «شبیه سازی» شمال کشور در بیمارستان شهید رجایی، بهره‌برداری از پیشرفته ترین دستگاه نقشه برداری قلب جهان در بیمارستان آیت آلله روحانی، راه‌اندازی مجهزترین دستگاه تشخیص بیماری‌های قلبی در بیمارستان روحانی بابل به همراه دستگاه های پیشرفته دیگر سبب شد بیماران برای درمان از سراسر مازندران و استان های دیگر به بابل سفر کنند.

 

انجام یک هزار و ۵۰۰ پیوند کلیه به همراه ۳۳۷ پیوند مغز و استخوان در بابل که بیماران از سراسر کشور در رده های مختلف سنی در این شهرحضور می یابند از خدمات ممتاز این مراکز درمانی است. حضور پزشکان مجرب در این شهر باعث شد ۸۰ درصد مراجعه کنندگان به مطب های خصوصی این پزشکان در بابل افراد غیر بومی باشند.

 

همزمان با دور دوم سفر رئیس جمهور شهید و هیات دولت به مازندران اهمیت طرح های زیرساختی بهداشتی بابل در حدی بود که یکی از برنامه های محوری وزیر بهداشت حضور در بابل برای افتتاح و بازدید از طرح های در حال تکمیل این دانشگاه بود.

 

تحقق برنامه‌های دولت مردمی برای تبدیل بابل به قطب درمان شمال کشور

 

آخرین گزارش به رئیس جمهور شهید

 

دانشگاه علوم پزشکی بابل متنی را که روز گذشته در اختیار رسانه ها قرار داد تحت عنوان آخرین گزارش وزیر بهداشت به رئیس جمهور شهید در مورد دانشگاه علوم پزشکی بابل است که مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است.

 

در این گزارش دکتر عین اللهی وزیر بهداشت در حضور آیت الله رئیسی رئیس جمهور شهید در سفر استانی به مازندران در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ اظهار کرد: در سفر پر خیر و برکت جنابعالی به استان مازندران در مجموع ۱۱ پروژه مهم بهداشتی و درمانی در سطح استان افتتاح شد.

 

که از این تعداد ۳ طرح مهم در دانشگاه علوم پزشکی بابل است که شامل بیمارستان فوق تخصصی کودکان امیرکلا با زیربنای ۴۲۰۰ متر مربع و سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد ریالی، ساختمان جدید آموزشی دانشکده دندانپزشکی با زیربنای ۵۲۰۰ متر مربع و سرمایه گذاری ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی به همراه مرکز خیرساز جامع دیالیز خانم طاهره وایگانی در ۳ طبقه و به مساحت۳۲۰۰ متر مربع افتتاح شد.

 

در این گزارش آماده است: بیمارستان کودکان شفیع زاده امیرکلا بهترین و بزرگ‌ترین بیمارستان اطفال در شمال کشور است و مردم از استان های شمالی به این بیمارستان مراجعه می کنند. همه رشته‌های فوق تخصصی کودکان در این بیمارستان وجود دارد و با افتتاح ساختمان جدید این مرکز، ۱۲۰ تخت به آن اضافه می شود. این پروژه در سال ۹۴ شروع شده و در ابتدای دولت مردمی حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته و ۶۰ درصد دیگر در دولت مردمی تکمیل شد.

 

مرکز جامع دیالیز خانم طاهره وایگانی یک پروژه خیرساز است که با هزینه حدود ۴۰۰ میلیارد ریالی توسط خیر و ۱۰۰ میلیارد ریال توسط دانشگاه انجام شد. این مرکز دارای ۱۰۰ تخت است که یکی از بزرگترین مراکز دیالیز در کشور محسوب می باشد.

 

تحقق برنامه‌های دولت مردمی برای تبدیل بابل به قطب درمان شمال کشور

 

وزیر بهداشت در این گزارش گفت: از تمامی خیرین سلامت به ویژه خانواده محترم میناگر، بانو طاهره وایگانی همسر محترم مرحوم حاج موسی میناگر که ساخت بیمارستان چشم پزشکی میناگر و مرکزدیالیز را عهده دار بودند تشکر می کنیم. این خانواده محترم قول مساعد در ساخت مرکز جامع سرطان بابل را داده اند. مجوز راه‌اندازی دانشکده داروسازی هم به بابل داده شد. چون دانشگاه علوم پزشکی بابل یک دانشگاه ریشه‌دار است که در سال ۱۳۶۲ افتتاح شده و امروزه آثار بسیار خوبی در کشور دارد.

 

وی گفت: دانشکده طب سنتی بابل یکی از بهترین دانشکده‌های کشور است و نخستین کلینیک تخصصی طب سنتی شمال کشور در آینده نزدیک بزودی افتتاح خواهد شد.

 

در گزارش وزیر بهداشت آمده است: رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل که متخصص طب سنتی است، مدیری بسیار جهادی بوده و کارهای مهمی را انجام داده است. که به گوشه ای از اقدامات تحولی دانشگاه علوم پزشکی بابل در دولت مردمی اشاره می کنم: راه اندازی درمانگاه فوق تخصصی کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی بابل و انجام عمل کاشت حلزون برای بیش از ۱۰۰ کودک شمالی، انجام اعمال جراحی پیچیده برای اولین بار در مازندران در بیمارستان آیت الله روحانی بابل، راه اندازی پیشرفته‌ترین دستگاه اکوکاردیوگرافی سه بعدی و نیز دستگاه نقشه برداری قلبی در بیمارستان آیت الله روحانی، ساخت فاز اول دانشکده پرستاری مامایی رامسر، تکمیل فاز ۱ ورزشگاه بانوان دانشگاه، راه اندازی مرکز تحقیقات علوم دارویی و نیز مرکز رشد و نوآوری گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در دانشگاه علوم پزشکی بابل، تکمیل مراحل انتهایی بیمارستان درمان نازایی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، پذیرش دانشجوی خارجی برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی بابل در رشته پزشکی، تامین سی تی سیمولاتور و پیشرفته ترین دستگاه شتاب دهنده مولتی انرژی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان از جمله طرح های انجام شده دولت سیزدهم در این دانشگاه است.

 

 

تحقق برنامه‌های دولت مردمی برای تبدیل بابل به قطب درمان شمال کشور

 

افتتاح به نوبت

 

در این پیوند رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: تکمیل طرح های زیر ساختی دانشگاه علوم پزشکی بابل که در دولت سیزدهم به مرحله تکمیل رسید به مرور در حال افتتاح است.

 

وی اظهار داشت: از مجموع ۲۹ طرح نیمه کاره بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل برخی از طرح های مهم درمانی همزمان با سفر دور دوم هیات دولت به مازندران افتتاح و مابقی هم به مرور افتتاح خواهد شد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه حضور پزشکان مجرب و تجهیزات پیشرفته سبب مراجعه بیماران غیر بومی به بابل است، ادامه داد: خدمت رسانی به جمعیت بیش از نیم میلیون نفری شهرستان بابل و شهرهای دیگر کار بسیار بزرگی است که کادر درمان انجام می دهند.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: انجام بیش از یک هزار و ۵۰۰ پیوند کلیه و بیش از ۳۳۰ پیوند مغز و استخوان از جمله خدمات ماندگار این دانشگاه و مراکز درمانی آن است.

 

دانشگاه علوم پزشکی بابل که در سال ۱۳۶۲ مجوز تاسیس دریافت کرد در سال ۱۳۶۴ اولین گروه دانشجو را در این دانشگاه وارد شدند که این امر سبب شد تا این دانشگاه در بابل به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی در شمال کشور فعالیت خود را آغاز کند.

 

دانشگاه علوم پزشکی بابل در منطقه جنوب شهر بابل و در ابتدای خیابان کشاورز واقع است. این دانشگاه در زمینی حدود ۴۰ هکتاری واقع شده است که مملو از درخت های هیرکانی به همراه درخت های نارنج، پرتقال و سیب است.

 

این درختان سر به فلک کشیده جلوه خاصی به دانشگاه علوم پزشکی بابل داده و به لحاظ جاذبه های گردشگری و میراثی یکی از ظرفیت های ممتاز گردشگری شهرستان محسوب می شود. از سویی دیگر در برخی از ابنیه های این دانشگاه فهرست آثار میراثی نیز ثبت شده است.

 

دانشگاه علوم پزشکی بابل دارای ۱۰ دانشکده و یک پژوهشکده اعم از دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی رامسر، دانشکده طب ایرانی، پردیس خودگردان، توانبخشی، بهداشت، پرستاری و مامایی از جمله دانشکده های این دانشگاه محسوب می شوند که در نهایت پژوهشکده سلامت هم در این دانشگاه فعالیت دارد.

 

در حال حاضر این دانشگاه پزشکی در بابل بیش از چهار هزار و ۳۰۰ دانشجوی داخلی و ۳۶۸ عضو هیأت علمی دارد که برای نخستین بار ۲۴ دانشجوی خارجی هم در این دانشگاه تحصیل خود را آغاز کرد.

 

مازندران دارای ۲ دانشگاه علوم پزشکی مستقل به نام های دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دانشگاه علوم پزشکی بابل است.

 

 

 

 

 


منبع خبر "شمال نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.