لزوم رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 27 خرداد 1403 - 10:39
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: مردم دام قربانی موردنیاز خود را از میادین دام و مکان‌های موقت عرضه دام زنده در سطح شهرستان‌های تابعه که از سوی شهرداری‌ها تعیین شده خریداری کنند، زیرا تحت نظارت بهداشتی اکیپ‌های دامپزشکی و سازمان جهاد کشاورزی استان از نظر کنترل قیمت‌های مصوب هستند.

کامران زیباکردار، امروز یکشنبه (۲۷ خرداد) در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: به منظور تأمین سلامت مصرف کنندگان گوشت و آلایش استحصالی از دام‌های قربانی، اداره کل دامپزشکی استان کردستان اقدام به اجرای طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام‌های قربانی کرده است.

وی افزود: در این طرح که در همه شهرستان‌های تابعه استان و به شکل کاملاً رایگان به مرحله اجرا درآمده است، اکیپ‌های ثابت و سیار نظارت بهداشتی و شرعی در خصوص بازرسی و معاینه قبل و بعد از کشتار و تأیید سلامت و حلیت دام‌های قربانی اقدام خواهند کرد.

مدیرکل دامپزشکی کردستان خاطرنشان کرد: هم‌استانی‌ها دام قربانی موردنیاز خود را از میادین دام و مکان‌های موقت عرضه دام زنده در سطح شهرستان‌های تابعه که از سوی شهرداری‌ها تعیین شده خریداری کنند چون محل‌های مذکور تحت نظارت بهداشتی اکیپ‌های دامپزشکی و همچنین سازمان جهاد کشاورزی استان از نظر کنترل قیمت‌های مصوب هستند.

زیباکردار ادامه داد: حتی‌الامکان دام قربانی را به منظور ذبح به کشتارگاه دام شهرستان ارجاع و از ذبح دام در منزل، باغ و یا سایر اماکن خودداری کنند.

وی گفت: کشتارگاه‌های دام شهرستان‌های سنندج، سقز، بانه، بیجار، دیواندره، مریوان، سروآباد در روز عید قربان آمادگی پذیرش، ذبح و حمل و نقل رایگان لاشه دام‌های قربانی را فراهم کرده و با توجه به استقرار اکیپ‌های دامپزشکی، امکان بهره‌گیری از خدمات بازرسی بهداشتی نیز در این محل‌ها میسر است، به علاوه امکان تخلیه ضایعات ناشی از کشتار دام نیز در کشتارگاه‌ها فراهم است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان تصریح کرد: مردم در صورت تمایل به کشتار در منزل و یا سایر اماکن، حتماً قبل از اقدام به ذبح دام با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل کرده و از اکیپ‌های دامپزشکی برای انجام بازرسی بهداشتی دعوت کنند.

زیباکردار اضافه کرد: اطمینان از سلامت دام، گوشت و فرآورده‌های استحصالی، مستلزم معاینه دام قبل و بعد از کشتار است، مردم در این راستا قبل از اقدام به ذبح با برقراری تماس با دامپزشکی زمینه را برای انجام بازرسی بهداشتی مناسب فراهم کنند.

وی با تاکید بر اینکه از ذبح دام در معابر عمومی و خیابان‌ها جدا خودداری شود، افزود: در تمام مراحل قطعه بندی و بسته‌بندی گوشت از دستکش استفاده کرده، چاقو و وسایل در تماس با گوشت و آلایش دامی را شسته و ضدعفونی کنید و حتی‌الامکان از مصرف سریع گوشت و ضمائم خوراکی دام از قبیل جگر و قلوه خودداری شود.

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: بهترین کیفیت گوشت، پس از نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از کشتار در یخچال است، بنابراین سعی شود که پس از کشتار، لاشه گوشت و ضمائم خوراکی مربوطه به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شده و پس از آن به مصرف خوراکی برسد.

زیباکردار تاکید کرد: گوشت و ضمائم خوراکی دام بیمار می‌تواند باعث بروز بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام از قبیل سیاه زخم و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مصرف کنندگان شود که در صورت مشاهده هرگونه علائم این گونه بیماری‌ها در دام زنده و یا بر روی لاشه دام، باید زمینه خارج سازی آنها از چرخه خوراکی فراهم شود. ضمناً این ضایعات به هیچ وجه نباید در اختیار حیوانات قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.