سعید یوسفپور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته، انجام مطالعات و اقدامات احیای تالاب در کنار افزایش ضریب حفاظتی آن، تاثیر زیادی بر مساعد شدن شرایط زیستی گونههای گیاهی و جانوری داشته است، افزود: از دلایل انتخاب تالاب گندمان برای زادآوری این گونه، بستر زیستی مطلوب، پوشش گیاهی مناسب، عمق مناسب آب و امنیت بالای تالاب برای جوجهآوری است.
وی ادامه داد: اردک نوک پهن از اردکهای رویآبچر است که به واسطه گردن به نسبت کوتاه، تارک سر تخت و منقار بزرگ و قاشقیشکل، از سایر اردکهای رویآبچر متمایز میشود.
یوسفپور عنوان کرد: پرنده نر بالغ سر و گردن سبز تیره براق، روتنه سیاه و سفید و دمگاه سیاه دارد. جلوی بالها آبی روشن و آینه بالی سبز و بدون حاشیه سفید دیده میشود. سینه سفید رنگ و شکم و پهلوها بلوطی هستند.
وی با بیان اینکه پرنده ماده بالغ شبیه به ماده «کلهسبز» است، اما به واسطه منقار قاشقیشکل، شکم قهوهای تیره، جلو بالهای خاکستری مات و رنگ سفید چرک زیر بالها قابل تفکیک است، توضیح داد: پرنده نر در دوره پرریزی شبیه ماده بالغ است، اما سر و روتنه تیرهتری دارد و جلو بالهای آن نیز به رنگ آبی روشن است. پرنده نابالغ شبیه به ماده بالغ است، اما با تارک، پشت گردن و روتنه تیرهتر تمیز داده میشود.
انتهای پیام