به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سعید جلیلی در آخرین روز از ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری صبح چهارشنبه در جمع مردم شیراز بیان کرد: آخرین انتخاب شما همین سه سال پیش و انتخاب شهید رئیسی بود. شهیدی که در راه خدمت به مردم جان خود را تقدیم کرد.
آنگونه که مهر روایت کرده، وی با اشاره لزوم مشارکت مردم در انتخابات گفت: امروز در امتداد راه شهید رئیسی در آستانه انتخابی بزرگ هستیم آیت الله رئیسی کار را زمانی تحویل گرفت که هشت سال متوسط رشد اقتصادی کشور صفر و منفی شده بود.
وی بیان کرد: در آستانه یک انتخاب بزرگ هستیم. هنر مردم ایران انتخابهای بزرگ بوده و مردم ما با انقلاب خود و انتخاب اسلام و سپس در دفاع مقدس حماسه آفریدند.
وی گفت: در گذشته عدهای معتقد بودند اگر مسیر یک توافق با چند قدرت را پیش ببریم همه مشکلات حل شود. میگفتند کاری میکنیم که هم چرخ سانتریفیوژ و هم چرخ اقتصاد بچرخد. آژانس هم بارها گفت ایران فراتر از تعهدات خود عمل کرده است. در خصوص واکسن میگفتند تا فلان توافق حاصل نشود واکسن وارد نمیشود اما رئیسی درحالی که روزی ۷۰۰ نفر جان خود را بخاطر کرونا از دست میدادند در اولین گام مساله کرونا را حل کرد.
وی ادامه داد: بسیاری از سرمایهها راکد شده بودند و در داخل مسؤولان ما میخواستند با اتکا به خارج مشکلات را حل کنند.
جلیلی بیان کرد: نتیجه نگاه خودتحریم و باور نداشتن مردم و اتکا به خارج باعث شد که همه چیز از دست رفت و به جای اینکه عذرخواهی کنند دوباره طلبکار و مدعی شدهاند. امروز و با حضور رئیسی بسیاری از کارخانجات که در آن دوران راکد و تعطیل شده بودند فعال شدند.
وی بیان کرد: امروز در بزنگاهی تاریخی هستیم. اینکه آیا میخواهیم دوباره رکود کارخانهجات برگردد؟ اینکه آیا میخواهیم رشد اقتصادی منفی را هشت سال تجربه کنیم؟ آیا باید تعامل خود را محدود به چند کشور کنیم؟ برخلاف ادعای آنها ما ادامه دهنده راه رئیسی و دنباله رو او هستیم و دنبال تعامل گسترده و سازنده با تمام دنیا هستیم.
وی گفت: ضعف را با توانمندی و قدرت میتوان جبران کرد. امروز ما یک جهان فرصت داریم برخی عرصهها وجود دارد که اگر امروز به آنها ورود نکنیم ۴۰ سال عقب خواهیم ماند. امروز ما در جایگاهی هستیم که باید دست به یک انتخاب بزرگ بزنیم. امروز جوانان ما این افتخار را دارند که در هر عرصهای که وارد میشوند بهترین عملکرد را از خود برجای میگذارند. وقتی میگوئیم یک جهان فرصت یعنی این جوانان در عرصههای مختلف به خصوص فناورانه میتوانند برای کشور تولید فرصت و قدرت کنند.
وی با اشاره به مشکل اشتغال گفت: اگر ۲ مشکل اشتغال و ارزآوری حل شود مشکلات پس از دیگری از سر راه برداشته خواهد شد. اگر کسی میخواهد در این عرصه ورود کند اما با کمترین تشر از عرصه خارج شود نمیتواند موفق شود. عدهای در داخل که ادعای دیپلماسی دارند اما حرف ما این است چرا آمریکا در زمان شما از برجام خارج شد؟ باید از آنها پرسید آیا میتوانید در برابر تشر آمریکا بایستید؟
جلیلی ادامه داد: باید خود را باور کنیم زیرا یک فرزند عشایر کرمانی، سردار سلیمانی با اتکا به انقلاب و ایمان تبدیل به کابوس آمریکا شد. امروز در برابر یک فرصت و انتخاب مهم قرار گرفتیم. برای اینکه دیگر کسانی به هر بهانهای کشور را تعطیل نکنند و تشر بیرونی و فساد بیرونی مانع پیشرفت نشود؛ برای اینکه اقتصاد متوقف نشود باید درست انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه هر روستای ما باید یک سلول جهش کشور شود گفت: باید نه تنها تحریم را خنثی میکنیم بلکه با اتکا به توان داخلی دشمن را از تحریم کردن پشیمان خواهیم کرد.
جلیلی افزود: کسی که مردم و قدرت مردم را دست کم میگیرد و از دشمن میترسد چگونه میتواند حق مردم را بستاند؟ برای اصلاح ساختارهای فساد زا، برای جهش و پیشرفت نباید با یک داد و بیداد کوتاه آمد.
وی گفت: ما امروز در یک انتخاب جدی هستیم و میخواهیم بدوم عذر و بهانه پیشرفت کنیم.
زاکانی: کار مردم با حضور پای صندوق رأی به پایان نمیرسد
از سوی دیگر، بنابر روایت ایسنا، علیرضا زاکانی با حضور در جمع دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران که به دعوت بسیج دانشجویی این دانشگاه انجام شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی پیامی برای جهان داشت که شامل شعار آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی است. در ۴۵ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد، پرونده استبداد بسته شد و آزادی هدیه انقلاب به مردم شد.
وی افزود: مردم باید سالار بودن خود را باید با بازخواست و نظارت مسئولان تحقق بخشند و کار مردم با حضور پای صندوق رأی به پایان نمیرسد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: استقلال سیاسی داریم، اما استقلال فرهنگی و اقتصادی نداریم، هرچند در این زمینه حرکت کردیم، اما باید حرکت خود را کامل کنیم. در حوزه عدالت نیازمند تحول هستیم. در حوزه رفاه افرادی در حال مکیدن خون مردم هستند و بدون تحقق کامل عدالت، تامین تمام و کمال رفاه انجام نمیشود.
زاکانی یادآور شد: ما در برخی حوزهها پیشرفت داشتیم اما در برخی حوزهها نتوانستیم این کار را انجام دهیم. در حوزه فناوری و علم به نقاط افتخارآمیز رسیدیم اما چطور میشود که ما در صنعت خودروسازی به این نقطه افتخارآمیز نرسیدیم؟
وی افزود: ما باید فاصله بین نقطه فعلی با همه قوتها و پیشرفتها را با نقطه آرمانی انقلاب طی کنیم. شهید رئیسی در همین زمینه حرکت میکرد و ضرورت استمرار این جهتگیری بسیار بالاست.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با طرح این پرسش که چرا باید در این مقطع و در این حوزه فعال شوم، یادآور شد: به اوضاع فعلی وقوف دارم و چهار سال هم نماینده مجلس بودم. ما توفیق پیدا کردیم که رئیس مرکز پژوهشهای مجلس باشیم. امروز هم ۳۳ ماه است که شهردار تهران هستیم که به تعبیر بزرگان نظام خودش یک کشور است. بزرگترین تشکل دانشجویی کشور را هم در دورهای طلایی و درخشان مدیریت میکردیم. در دوران دفاع مقدس هم حضور فعال در جبههها داشتیم.
زاکانی تاکید کرد: من سه سال است در دولت حضور دارم و در متن امور کشور هستم و از بیرون به موضوع نگاه نمیکنم. در عینحال دارای قوه تشخیص هستم و مسائل کشور را به روشنی احصا میکنم. اداره کمیسیون برجام در آن مجلس خروجی خوبی داشت و هرچند کار سختی بود اما انجام شد و یک کلمه از گزارشی که در این زمینه آماده شد، رد نشد.
وی یادآور شد: برادری که امروز رقیب انتخاباتی ماست در آن مجلس صادقانه میگفت من برجام را نخواندهام اما در این زمینه اظهار نظر میکرد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در ۴۵ سال گذشته خودم و خانوادهام همیشه در طرف درست تاریخ ایستادهایم. ممکن بود آن زمان هم سرزنش شده باشیم، اما مهم نبود و در موضع درست قرار داشتیم. من از همه نقاط کارنامهام در ۴۵ سال اخیر دفاع میکنم.
زاکانی تاکید کرد: مسئولیت ما این است که هرکس هرکاری را برای این مردم تعهد کرده، بر عهده میگیریم و نمیگوییم اگر شهرداران قبلی کاری انجام دادهاند و بدهی ایجاد کردهاند و تعهداتی دارند ما انجام نمیدهیم. بخش بزرگی از بدهیهای چندین سال پیش را هم در شهرداری تسویه کردیم و مابقی هم در حال تسویه است.
وی یادآور شد: ما در تمام امورات تهران با همه دستگاهها و وزراتخانههای دیگر تفاهم ایجاد کردیم و این امری است که پیش از آن اصلا سابقه نداشت. رئیسجمهوری باید بتواند ایجاد تفاهم کند.
27218