هفته هفتم نوزاد: مراقبت ، تغذیه و رشد نوزاد

بیتوته شنبه 09 تیر 1403 - 23:35

هفته هفتم نوزاد: مراقبت ، تغذیه و رشد نوزاد



کودک در هفته ی هفتم, هفته هفتم تولد نوزاد, روند وزن گیری نوزاد در هفته هفتم

رشد جسمانی در هفته ی هفتم نوزاد با سرعت بیشتری پیش می رود

 

وضعیت نوزاد در هفته ی هفتم

هفته ی هفتم آغاز تغییرات جسمانی نوزاد در دوره ی جنینی و دوره ی بدو تولد به شمار می رود. در هفته ششم بارداری، جنین در وزنی معادل نیم گرم به اندازه ی یک نخود قرار دارد. با ورود به هفته ی هفتم، اجزای صورت جنین اعم از چشم، سوراخ بینی، گوش و دهان تکامل پیدا می کند. 

 

در طی این روند، سر و مغز او در حال رشد هستند. قلب جنین با رشد دریچه و بطن کامل می گردد. در هفته ی ششم، جوانه هایی مخصوص دست و پا بر بدن جنین رشد یافته اند که در هفته ی هفتم، با بلند شدن جوانه های دست، انتهای آن نیز پهن می گردد که سر آغاز شکل گیری دست و پا به شمار می رود. 

 

بند ناف نیز در راستای اکسیژن رسانی، تأمین تغذیه و دفع موارد از بدن جنین تکامل پیدا می کند. 

بدین جهت نوزاد در هفته ی هفتم جنینی، در حساس ترین پروسه ی رشد قرار دارد زیرا تمام اندام های جسمانی وی در حال رشد هستند. 

 

نوزاد پس از به دنیا آمدن، روند رشد را به سرعت طی می کند. کودک با قدم نهادن در هفته ی هفتم، به صورت ناگهانی بالغ بر 1 الی 2 کیلوگرم افزایش وزن را تجربه می کند. 

لازم به ذکر است وزن هر کودک به موجب تغییرات ژنتیکی، محیط و تغذیه با کودک دیگر در تمایز است. لذا برخورداری کودک از تغذیه ی سالم تنها بر اساس تشخیص متخصص اطفال مشخص می گردد. 

 

علاوه بر آغاز روند وزن گیری نوزاد در هفته ی هفتم، مغز کودک نیز حدود 2 اینچ رشد پیدا می کند. تمرکز کودکان در هفته های اول تولد، در محدوده ی 25 سانتی قرار دارد. اما با ورود به هفته ی هفتم، کودک قادر است اشیا را در فاصله ی 60 سانتی متری مشاهده نماید. 

در واقع نوزاد به موجب بهبود الگوی حافظه و نمایش تصاویر پیچیده توانایی تمرکز بر اشیا را کسب می کند.  

 

در هفته ی هفتم نوزاد به صورت غریزی خواستار در دست گرفتن و دنبال کردن اشیا به صورت چشمی می شود. مغز کوچک او آرام آرام روند درک صدا ها را آغاز می کند و صداهای والدین را از سایر اشخاص تمیز می دهد. 

 

رشد هفته به هفته کودک, هفته هفتم نوزاد, رشد جسمانی در هفته ی هفتم نوزاد

در هفته ی هفتم نوزاد روند وزن گیری آغاز می شود

 

فعالیت های جسمانی در هفته هفتم نوزادی

رشد جسمانی و مغزی کودک در هفته ی هفتم بدو تولد دستخوش تغییرات مثبت می گردد. در این دوره ی زمانی میان دست و چشم نوزاد هماهنگی مناسبی به وجود می آید و او قادر می شود تا نسبت به رویداد های دنیای اطراف واکنش نشان دهد. 

بازی هایی نظیر آواز خواندن، تکان دادن اسباب بازی، گفت و گو با کودک مهارت های شنیداری، شناختی، حسی و دیداری نوزاد را تقویت می سازد. 

 

هم صحبتی با نوزاد در هفته ی هفتم موجب افزایش مهارت گفتاری کودک در آینده می گردد. علاوه بر این، گفت و گو با نوزاد سبب آشنایی او با کلمات و تسریع روند حرف زدن او می شود. 

در واقع گفت و گوی والدین با نوزاد نوعی احساس آرامش را به او القا می کند.

 

نوزاد در طی هفته ی هفتم علاوه بر تغییرات جسمانی، در روند گریه کردن نیز دچار تغییراتی خواهد شد. در واقع تنها راه ارتباطی کودک با والدین از طریق گریه میسر است. لذا نوزاد به کمک گریه نیاز های خود را در خصوص تعویض پوشک، بی قراری، خستگی و گرسنگی بیان می کند. 

 

ذهن نوزاد در طول روز نسبت به شب هنگام در وضعیت هوشیار تری قرار دارد. شما می توانید در خصوص پیشرفت ذهنی و افزایش یادگیری کودک، اسباب بازی هایی را که در طول بارداری نگهداری می کردید را هم اکنون در مقابل نوزاد قرار دهید. 

 

بهتر است بدانید مغز کوچک نوزاد در آرامش تمایل بیشتری به یادگیری و به حافظه سپردن مطالب دارد. 

همچنین، شما می توانید به منظور برقراری پیوند مناسب با نوزاد و ارتقای آگاهی های او نسبت به اعضای مختلف بدن، در راستای ماساژ دهی بدن کودک اقداماتی انجام دهید. 

 

کودک در هفته ی هفتم, هفته هفتم تولد نوزاد, روند وزن گیری نوزاد در هفته هفتم

صحبت کردن در هفته ی هفتم با نوزاد سبب افزایش مهارت گفتاری کودک در آینده می شود

 

تغذیه ی مناسب در هفته هفتم نوزادی

کودک در هفته ی هفتم از منظر مهارت های تغذیه ای، رشد چشمگیری دارد. مسلما با افزایش وزن نوزاد نیاز او به تغذیه ی شیر نیز افزایش پیدا می کند. 

مهارت های تغذیه ی نوزاد در هفته ی هفتم اعم از قورت دادن و نحوه ی صحیح مکیدن رو به تکامل قدم بر میدارد. 

 

والدین نوزاد می توانند پس از هفته ی هفتم از یک الگوی تغذیه ای مناسب در خصوص برطرف سازی نیاز های کودک بهره بگیرند. توصیه می شود به موجب رشد سریع نوزاد و افزایش نیاز کودک به تغذیه با شیر مادر، نوبت های شیردهی را بر اساس تقاضای کودک تنظیم نمایید. 

 

توجه داشته باشید که مادر نوزاد در طول دوران شیردهی می بایست از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز نماید. در مقابل به منظور افزایش میزان شیر، به مصرف میوه های آبدار، مایعات گرم، گندم، سوپ گوشت، سبزیجات تازه و سمنو بپردازد. 

 

مکیدن پستان توسط نوزاد، در راستای افزایش میزان شیر مادر تأثیر شگرفی ایجاد می کند. از آنجایی که مناسب ترین تغذیه برای کودک، شیر مادر است. لذا توصیه می شود در هفته  ی هفتم مدت زمان شیردهی به نوزاد را بیشتر نمایید. 

در صورتی که کودک از مصرف شیر ممانعت می کند، سعی کنید به وسیله ی دستگاه های شیر دوش، شیر موجود در سینه را تخلیه نمایید تا خشک نگردد. 

 

علاوه بر این، والدین کودک موظف هستند پس از هر مرتبه شیردهی، باد معده ی نوزاد را به وسیله ی آروغ گیری خالی کنند. 

توصیه می شود به بازه های زمانی تعویض پوشاک نوزاد توجه داشته باشید. بی شک با افزایش میزان تغذیه، روند مدفوع نوزاد نیز افزایش پیدا می کند.

احتمال دارد تعویض دیر هنگام پوشک نوزاد سبب بروز بثوراتی پوستی در ناحیه ی کشاله ی ران کودک گردد.

 

رشد هفته به هفته کودک, هفته هفتم نوزاد, رشد جسمانی در هفته ی هفتم نوزاد

جالب است بدانید در هفته ی هفتم نوزاد به صداهای اطراف واکنش نشان می دهد

 

خواب مناسب در هفته هفتم نوزادی

هفته ی هفتم زمان مناسبی برای تنظیم زمان خواب کودک به شمار می رود. در مواقعی که نوزاد در 24 ساعت گذشته به طور مناسب تغذیه شده باشد، قادر است تا به مدت شش ساعت به صورت یکنواخت به خواب ادامه دهد. 

کودک در این رده ی سنی به مرور زمان می تواند در طول شب حدود هشت ساعت به صورت کامل به خواب برود. والدین می توانند پس از هفته ی هفتم الگوی خواب نوزاد را از منظر زمانی تنظیم نمایند و مورد پیش بینی قرار دهند. 

 

تغییرات رفتاری در هفته هفتم نوزادی

فعالیت مغز نوزاد در هفته ی هفتم نسبت به هفته ی های گذشته دچار تغییراتی می گردد. به طور مثال کودک با درک صداهای آشنا، نسبت به صدا واکنش نشان می دهد. لبخند می زند و دست و پاهایش را تکان می دهد. 

 

اکثر متخصصین اطفال توصیه می کنند به صورت روزانه، نوزاد را برای مدت زمان کوتاهی به صورت دمر بر روی شکمش قرار دهید. این عمل سبب افزایش عملکرد مغز کودک می گردد. 

با این وجود گردن نوزاد در هفته ی هفتم همچنان مانند یک انسان بالغ از مقاومت مناسب برخوردار نمی باشد. لذا مدت زمان خواباندن نوزاد را به چند دقیقه ی کوتاه محدود نمایید. علاوه بر این، قبل از خواباندن نوزاد بر روی شکم، زیر او یک پتوی نرم و راحت قرار دهید.

 

رشد جسمانی در هفته ی هفتم نوزاد, نوزاد در هفته ی هفتم, هفته هفتم نوزادی

در هفته ی هفتم نوزاد نسبت به شنیدن اسم خود واکنش نشان می دهد

 

مراقبت در هفته هفتم نوزاد

نوزاد در هفته ی سوم رشد، در خصوص سازگاری با محیط جدید و ارتقای سیستم ایمنی نیازمند دریافت واکسن هایی نظیر فلج اطفال، هموفیلوس آنفولانزای تیپ ب، واکسن پنوموکوکال، روتاویروس و واکسن سه گانه ی کزاز، دیفتری و سیاه سرفه می باشد. 

در این برهه ی زمانی والدین موظف هستند پاهای کودک و مفاصل ران کودک را از منظر انعطاف پذیری مورد معاینه قرار دهند. 

 

در ادامه برخی از معاینات جسمانی حائز اهمیت نوزادان در هفته ی هفتم را ذکر می کنیم:

• معاینه ی گوش نوزاد در خصوص آگاهی از عدم وجود عفونت

• بررسی چشم نوزاد از منظر وضعیت مجرای اشک

• بررسی جسمانی نوزاد در خصوص مشکلات مادرزادی

• بررسی کودک از نظر عفونت تناسلی

• بررسی معده ی نوزاد از منظر فتق یا پیش رفتگی درونی اندام های داخلی

• بررسی سلامت عضلات بدن کودک

• بررسی حساسیت های پوستی نوزاد

• معاینه ی دهان 

• معاینه ی قلب، عروق و ریه ی نوزاد 

 

ضرورت مراجعه به پزشک در هفته هفتم نوزادی

تغییرات رشدی نوزاد در هفته ی هفتم بسیار حائز اهمیت است. در واقع تغییرات مثبت و منفی نوزاد نمایانگر سلامت جسمانی کودک است. 

در مواردی احتمال دارد مجاری شنوایی نوزاد به عفونت مبتلا شده باشد. لذا در صورتی که کودک نسبت به صداهای بلند اطراف واکنش نشان نمی دهد، در اسرع وقت به یک متخصص اطفال مراجعه نمایید تا وضعیت سلامت گوش کودک را مورد بررسی قرار دهد. 

 

در ادامه برخی از رفتار های نوزاد را که ضرورت مراجعه به پزشک را برجسته می سازد، بیان می کنیم:

• عدم شناسایی والدین 

• عدم بروز واکنش نسبت به صداهای مختلف

• عدم نگه داشتن سر در حالت دراز کشیده

• عدم بروز صداهایی نظیر غان و غون کردن 

 

گردآوری : بخش کودکان بیتوته

 

منبع خبر "بیتوته" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.