رشد، مراقبت و میزان خواب در هفته هشتم نوزاد

بیتوته یکشنبه 10 تیر 1403 - 11:40

رشد، مراقبت و میزان خواب در هفته هشتم نوزاد



هفته هشتم تولد نوزاد, رشد مغزی نوزاد در هفته هشتم, میزان خواب نوزاد در هفته هشتم

در هفته ی هشتم نوزاد چهره او تغییر می کند

 

هفته هشتم رشد نوزاد

نوزاد با وارد شدن به دومین ماه زندگی خود تغییراتی را تجربه خواهد کرد. چهره او تغییر می کند و قدرت شنوایی او نیز بیشتر می شود. او توانایی تشخیص انواع صداها را دارد. صداهای آشنا را از دیگر صداها تشخیص داده و حتی برای پیدا کردن منبع صدا به اطراف خود خیره می شود. هنگامی که شما صحبت می کنید او با دقت به دهان شما نگاه می کند و در مقابل، شما نیز با دیدن عکس العمل های متفاوت او مانند لبخند زدن، گریه کردن و ... شگفت زده خواهید شد.

 

او در این سن محرک های طبیعی را بهتر درک می کند و نشان می دهد که عاشق جهان اطراف است و با خنده های خود واکنش نشان می دهد. در این زمان مغز او هم از نظر اندازه و هم پیچیدگی در حال تکامل است به طوری که در 3 ماهه اول زندگی مغز او تا 5 سانتیمتر رشد می کند و بهترین فرصت برای یادگیری می باشد.

نوزادان در این سن نسبت به روزهای قبل بیشتر گریه می کنند و شروع به لگد زدن می کنند. آنها باید هر شب حداقل شش ساعت بخوابند.

 

رشد فیزیکی نوزاد در هفته هشتم

در دومین ماه از زندگی نوزاد، او به اندازه دو اینچ رشد می کند و همراه با سایر اندام های او مغز او نیز رشد می کند و بدن او به تدریج کامل تر می شود. در این سن گونه های نوزاد شروع به رشد کردن می کند و در آنها چربی ها شکل می گیرند تا عضلات تغذیه شوند.

 

در سایر قسمت های بدن او مانند موها و چشم ها نیز شاهد تغییراتی خواهید بود. موهای او شروع به رشد کردن می کند و رنگ چشم های آنها تبدیل به رنگ طبیعی می شود به طوری که رنگ آن با رنگی که هنگام تولد داشت کاملا متفاوت می باشد.

در این سن نوزاد متوجه بازوها و پاهای خود شده و از آنها بیشتر استفاده می کند و آنها را کش می دهد و یا شروع به لگد زدن می کند.

 

رشد مغزی نوزاد

 

میزان تغذیه در هفته هشتم نوزاد, فعالیت های نوزاد در هفته هشتم, هفته هشتم نوزاد

مغز نوزاد در هفته هشتم در حال تکامل است

 

مغز نوزاد در این سن در حال تکامل است و در سه ماه اول بعد از تولد تا 5 سانتی متر رشد می کند. سرعت یادگیری آنها نسبت به بزرگترها بیشتر است و این زمان بهترین فرصت برای یادگیری است. از این فرصت برای برقراری ارتباط با او استفاده کنید، با او صحبت کنید و یا آواز بخوانید اگر چه او نمی تواند حرف بزند و پاسخ دهد اما به خوبی زبان شما را یاد می گیرد.

 

هنگام صحبت کردن با او ممکن است فکر کنید که این کار بیهوده ای است اما در واقع اینطور نیست بلکه او از این کار خیلی لذت می برد. می توانید در حال انجام کارهای روزمره به او بگویید که در حال انجام چه کاری هستید و یا حتی از او سوال هم بپرسید. می توانید صدای او را تقلید کنید و یا حتی با صدای بلند برای او کتاب بخوانید. او ممکن است به این حرکات شما با لبخند واکنش نشان دهد.

 

در این مرحله از زندگی نوزاد همچنین می توانید از موضوعاتی مانند تصاویر و صداهای اطراف برای یادگیری او بهره ببرید. می توانید با انواع کارها او را وادار به لبخند زدن کنید اما توجه کنید که در این کار زیاده روی نکنید زیرا آنها زود خسته می شوند.

 

میزان خواب نوزاد در هفته هشتم

 

هفته هشتم رشد نوزاد, رشد نوزاد در هفته هشتم, مراقبت از نوزاد در هفته هشتم

در هفته ی هشتم نوزاد باید به طور متوسط 6 ساعت کامل بخوابد

 

در این سن نوزاد ممکن است هنوز عادت به بیدار شدن از خواب در اواسط شب داشته باشد. آنها باید در طول شب حداقل بین 5 تا 6 ساعت کامل بخوابند. در طول روز نیز باید به طور مکرر و خواب های کوتاه داشته باشند. در این صورت در طول شب و هنگام خواب دچار مشکل نخواهند شد.

 

نوزادان در دو ماهگی به طور متوسط بین 11 تا 15 ساعت در شبانه روز می خوابند. مخصوصا اگر در چند هفته اول کمتر از 18 ساعت در شبانه روز خوابیده باشند. اگر نوزاد شما یک روال خواب منظم ندارد و در ایجاد آن مشکل دارید باید سعی کنید روال خواب او را پیدا کنید.

 

میزان تغذیه نوزاد در هفته هشتم

 

هشت هفتگی نوزاد, هفته هشتم رشد نوزاد, رشد نوزاد در هفته هشتم

میزان شیر خوردن نوزاد در هفته ی هشتم با میزان وزن او متناسب است

 

در این سن اگر نوزاد شما در مقایسه با روز تولد در حدود 1.3 کیلوگرم وزن اضافه کرده است به این معنی است که او در شرایط جسمانی نرمالی است و تغذیه مناسبی داشته است. به طور طبیعی آنها روز به روز با رشد ناگهانی و نیاز به غذای بیشتر ادامه می دهند. در این سن کنترل کردن میزان شیری که باید به او بدهید لازم است بنابر این باید از یک الگوی مناسب برای تغذیه او پیروی کنید.

 

برای اینکه تا حدودی از یک الگوی دقیق پیروی کنید توصیه می شود به ازای هر کیلوگرم وزن نوزاد معادل 150 تا 200 میلی لیتر به او شیر بدهید. میزان مصرف او را پیگیری کنید. اما در عین حال بهتر است طبق میل و خواسته او عمل کنید.

 

جثه ی نوزاد در هفته هشتم

در این سن نوزاد شما نسبت به روز تولد 2 اینچ بیشتر رشد کرده و 1.3 کیلوگرم نیز وزن اضافه کرده است. تغذیه و رشد او در حال افزایش است و در صورت نگرانی در مورد تغییرات نوزاد باید در نظر داشته باشید که بین یک تا ده بار در روز دستشویی کردن طبیعی است.

در صورتی که مشاهده کردید نوزاد در هفته کمتر از سه بار عمل دفع انجام می دهد و در هنگام دفع نیز دچار درد می شود احتمالا یبوست دارد و باید به پزشک مراجعه کنید.

 

فعالیت های نوزاد در هفته هشتم

 

هفته هشتم تولد نوزاد, رشد مغزی نوزاد در هفته هشتم, میزان خواب نوزاد در هفته هشتم

خواباندن نوزاد به روی شکم در هفته ی هشتم باعث تقویت گردن و کمر او می شود

 

در این سن نوزاد تقریبا تمام مهارت های حرکتی جدید را کشف می کند و شروع به لگد زدن و مشت زدن می کند. او در این سن مهارت هایی مانند گرفتن، نگه داشتن و هل دادن بازو ها و پاهای خود را انجام می دهد.

 

در این سن سعی کنید نوزاد را به پشت نخوابانید این کار باعث ایجاد نقاط صاف در پشت او می شود. او بهتر است روی شکم بخوابد، این کار باعث تقویت گردن و شکم او می شود.

در این سن نوزاد را روی سینه خود قرار دهید و با او صحبت کنید. با این کار او سر خود را بالا آورده و به شما نگاه می کند.

 

او را روی زمین قرار دهید تا بیشتر روی شکم باشد. اما زمان این کار باید کوتاه باشد زیرا او شروع به گریه کردن می کند. بهتر است تعداد دفعات را زیاد کنید و زمان آن را کم کنید. خواباندن نوزاد روی شکم یک نوع فعالیت فیزیکی است و باعث قوی شدن او می شود.

 

معاینات پزشکی در هفته هشتم نوزاد

نوزاد دو ماه در هفته هشتم باید برای معاینات پزشکی آماده شود. در این سن چک آپ نوزاد شامل اندازه گیری وزن، قد، اندازه دور سینه و قفسه سینه و همچنین معاینه شکل ظاهری ناف و جای زخم ختنه می باشد.

 

پزشک اندازه ها را در کارت مخصوص می نویسد و تمام کارهایی که نوزاد قادر به انجام دادن است را بررسی می کند. همچنین رشد جسمانی او نیز مورد بررسی قرار می گیرد مانند زمانی که روی شکم می خوابد آیا می تواند سرش را بالا بیاورد یا نه.

 

در این معاینات ممکن است پزشک سوالاتی بپرسد مانند اینکه آیا باسن نوزاد قرمز و خشک می شود، آیا خیلی بالا می آورد و تف می کند، نوزاد چگونه غذا می خورد، خواب او چگونه است و ...

 

واکسن هایی که در هفته هشتم نوزاد به او تزریق می شود؟

 

میزان خواب نوزاد در هفته هشتم, میزان تغذیه در هفته هشتم نوزاد, فعالیت های نوزاد در هفته هشتم

واکسن کزاز یکی از واکسن های تزریقی در هفته ی هشتم نوزاد می باشد

 

در دو ماهگی باید به نوزاد واکسن هایی تزریق شود که شامل موارد زیر است:

• واکسن دو ماهگی DTAP به منظور ایمنی بدن در برابر بیماری هایی مانند دیفتری، کزاز و سیاه سرفه

 

• واکسن دو ماهگی هپاتیت B برای ایمنی بدن در مقابل بیماری هپاتیت B که این واکسن قبل از مرخصی نوزاد از بیمارستان زده می شود و در مرحله بعدی که دو ماهگی می باشد نیز باید زده شود.

 

• واکسن HIB برای ایمنی بدن نوزاد در مقابل بیماری  هموفیلوس آنفلوآنزای نوع B که مشکلات مرتبط با این واکسن مانند مننژیت ، ذات الریه یا سینه پهلو و اپیگلوتیت است که باید در دو ماهگی به او تزریق شود.

 

• واکسن دو ماهگی PVC برای ایمن کردن بدن نوزاد در مقابل بیماری هایی که بر اثر پنوموکوک ایجاد می شود و بیماری هایی مانند مننژیت یا سرسام، ذات الریه یا سینه پهلو و عفونت گوش.

 

• واکسن دو ماهگی IPV برای ایمن کردن بدن او در مقابل بیماری فلج اطفال

توجه داشته باشید که بعد از تزریق واکسن ها به نوزاد شما ممکن است در شب اولین دچار علائمی مانند رنگ پریدگی، تب، درد در محل تزریق واکسن و همچنین اسهال و استفراغ شود. در صورتی که هر یک از این علائم را در نوزاد خود مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید. برای کاهش درد در محل تزریق واکسن می توانید از کمپرس آب گرم استفاده کنید.  

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

منبع خبر "بیتوته" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.