«امیر میرزایی» با بیان مطلب به ایسنا اظهار کرد: گندم یکی از محصولات غذایی استراتژیک است و بهواسطه نقش مهمی که در تغذیه انسان دارد، همواره از آن به عنوان یک سلاح مهم در مبارزه با گرسنگی و ارتقاء امنیت غذایی استفاده شده است.
وی بیان کرد: پیشبینیهای سازمان خواروبار جهانی فائو بیانگر دو برابر شدن تولیدات کشاورزی تا سال ۲۰۵۰ است، برای رسیدن به این هدف، تولید ارقام جدید و بهبود روشهای مدیریت زراعی، همراه با بهکارگیری تکنولوژیهای جدید در تولید، ضروری است با تلاشهای محققان مرکز تحقیقات ایلام بر ای معرفی ارقام اصلاح شده و ترویج در بین کشاورزان، میانگین عملکرد این غله تا ۵/۴ تن در هکتار رسیده است.
میرزایی در ادامه اظهار کرد: گندم دوروم دومین گونه زراعی مهم گندم و دهمین محصول زراعی مهم دنیا است که حدود شش درصد سطح زیر کشت گندم را شامل می شود، بالغ بر ۹۰ درصد گندم تولیدی دنیا، به گندم نان و ۱۰ درصد به گندم دوروم اختصاص دارد.
این محقق ادامه داد: آرد حاصل از گندم دوروم که سمولینا نامیده میشود و در تهیه محصولات خمیری از قبیل ماکارونی، اسپاگتی، لازانیا، ورمیشل، رشتهفرنگی و در صنایع بسیکویتسازی و ... مورد استفاده قرار میگیرد و با رشد و توسعه زراعت گندم دوروم در ایران علاوه بر پوشش دادن مناطق واجد تنشهای مختلف و افزایش سطح تولید گندم در کشور، میتوان ماده اولیه صنایع ماکارونیسازی را تأمین و با ارتقای کیفیت محصولات تولیدی، زمینه مساعدی برای صادرات ماکارونی و سمولینا به خارج از کشور فراهم کرد.
میرزایی در ادامه گفت: جو یکی از قدیمیترین غلات است که به علت تحمل ناسازگاریهای محیطی از جمله تنش رطوبتی، شوری و دما (گرما و سرما) و سازگاری با مناطق آب و هوایی مختلف، زودرسی و کم توقع بودن و از طرفی اهمیت بالای این غله در صنایع غذایی و دام و طیور گیاه مناسبی جهت تولید به ویژه در خاکهای فقیر است.
وی گفت: استان ایلام به سبب داشتن اقلیمهای متنوع مناسب کشت ارقام آبی و دیم در مناطق سرد و گرم است.
انتهای پیام