به گزارش خبرنگار مهر، میرهاشم موسوی رئیس سازمان تأمین اجتماعی در نشست خبری به مناسبت هفته تأمین اجتماعی ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین و گرامیداشت یاد شهدای خدمت و آیت الله رئیسی گفت: حوزه تأمین اجتماعی از دغدغههای شهید رئیسی بودند و همواره پیگیری و توجه ویژهای به خدمت مردم در این سازمان داشتند. امیدواریم بتوانیم خدمت به مردم را ادامه بدهیم.
وی افزود: سازمان با بیش از نزدیک به ۴۷ میلیون نفر افراد تحت پوشش در حوزههای اقتصادی و اجتماعی یکی از اثرگذارترین سازمانهای در حوزه خدمات اجتماعی است.
رئیس سازمان تأمین اجتماعی همچنین اظهار داشت: در دولت سیزدهم مشکلات بسیاری رو به رو بودیم ولی برای پرداخت حقوق نیازی به استقراض نداریم.
وی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم، به میزان ۲۷ هزار میلیارد تومان مستمری و حقوق بازنشستگان را پرداخت میکردیم، گفت: پیش از این نیز، به دلیل ناترازی و کسری نقدینگی در پرداخت حقوق و مستمری، حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان از سال ۹۲ تا پایان ۱۴۰۰ بدهی فقط به بانک رفاه ایجاد شده بود.
میرهاشم موسوی در ادامه اظهار داشت: امروز از بحران سازی های افراطی برای جبران ناکامیها در صندوق عبور کردهایم و نیازی به استقراض برای امور روزمره نداریم. استقراض برای امور روزمره و نه برای سرمایهگذاری با هدف ما برای ساخت آینده در تناقض است. فقط برای فروردین ماه امسال مبلغ ۶۵,۰۰۰ میلیارد تومان بود که در ابتدای تیرماه پرداخت شد.
وی با تشریح اقدامات سازمان به تسویه بدهیهای پیشین به سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه صندوق از حوزههای کسب و کار طلبهایی داشت یکی از بزرگترین بدهیها به سازمان بدهی دولتها بود. دولت سیزدهم یکی از خوش حساب ترین دولتها بود و میزان ۲۶۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت به سازمان پرداخت شده است. کل پرداخت بدهی در دولتهای قبلی حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان بود که در دولت سیزدهم ۳و نیم برابر شد.
موسوی افزود: ممکن است بحث ارزش پول مطرح شود که با بررسیهای دقیق مشخص شد که در این دولت ۶۵ درصد از بدهیهای همان سال پرداخت شده است که بیش از ۳ برابر شده است.
موسوی با بیان اینکه پرداخت ۶۵ هزار میلیارد تومانی هم داشتیم که با معوقه فروردین ماه برای بازنشستگان پرداخت شد، تصریح کرد: اقدام مهم دیگر دولت که همواره مورد مطالبه بازنشستگان بود بحث تادیه بدهی دولت به صندوق بوده است؛ همواره دولتها یکی از بدهکاران بزرگ صندوق تأمین اجتماعی برشمرده میشدند. از بخشهای کسب و کاری هم بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان از حوزه کسب و کار طلب داریم.
وی با اشاره به افزایش پوشش بیمهای گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه شده جدید وارد سازمان شده اند. بیمه زنان خانه دار و بیمه دانشجویان را در این دوره داشته ایم که حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان در آمدهای بیمهای ایجاد شده است.
موسوی همچنین به پالایشهایی که برای جلوگیری از سوءاستفادهها اتفاق افتاده اشاره کرد و بیان داشت: اقداماتی در حوزه فناوری در این حوزه انجام شد که فقط در یکی از بخشهای مصارف بیمه بیکاری حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان صرفهجویی اتفاق افتاد که کسی که حق بیمه دارد به حق خود برسد.
وی در ادامه افزود: یکی از خدمات در عرصه درمان است که از زمان کرونا خدمات بزرگی انجام شده است و همچنین اقدامات تحولی در این حوزه صورت گرفته است دو نوع خدمت درمان داریم یک نوع خدمت درمان مستقیم است که ۱۰۰ رایگان انجام میشود و نوع دوم به صورت غیر مستقیم و خرید راهبردی خدمات سلامت است
وی در این راستا با اشاره به توسعه بخش درمان برای افراد تحت پوشش و بازنشستگان اظهار داشت ۴۰ مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی و بیمارستانی را در این دوره به بهرهبرداری رساندیم که بخشی از آن جدید و بخشی به صورت جایگزین بود که عمدتاً در مناطق کم برخوردار بود. توسعه بیمارستانهایی در بروجرد آبادان شوشتر و همچنین در اقصی نقاط کشور مانند سیستان و بلوچستان و اردبیل درمانگاههای فوق تخصصی که به فاز بهرهبرداری رسیدهاند را میتوان نام برد.
موسوی همچنین اظهار داشت: در درمان غیر مستقیم آنچه باعث کاهش خدمات میشد را مورد توجه قرار دادیم یک قلم دارو و یا خدمات در این دوره حذف نشد در حالی که ۲۰۰ قلم دارو به داروهای بیمهای اضافه شد همچنین خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه دولتی قرار گرفت از دیگر اقدامات میتوان به صندوق خدمات بیماریهای لاعلاج اشاره کرد. علاوه بر آن افراد ۶۵ سال به بالا نیز اگر به بیمارستانهای دولتی مراجعه کنند تعرفه درمان آنها صفر میشود. برای بیماریهای مزمن دیابت و فشار خون، مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی راهاندازی شد.
در حال تکمیل...