به گزارش رکنا، شکلات تلخ به دلیل داشتن قند کمتر گزینه سالمی برای مصرف افراد است و دارای خواص بیشماری است که در ادامه این مقاله از کارمادیو به برخی از این خواص شکلات تلخ می پردازیم.
شکلات تلخ که به آن شکلات سیاه هم گفته می شود نوعی از شکلات است که قند و شیر کمتری داشته و به جای استفاده از کره های شیری از کره کاکائو در آن استفاده می شود.
بسته به حجم مواد تشکیل دهنده و روند تهیه شکلات تلخ تهیه می شود.
این نوع شکلات تلخ که از انواع دیگر خالص تر است از ۸۵ تا ۱۰۰ درصد دانه های کاکائو تشکیل شده است به گونهای بسیاری از مردم ممکن است نتوانند از این شکلات به دلیل تلخی زیادی که دارد بخورند.
این نوع شکلات دارای ۶۵ تا ۸۰ بقیه مواد است به دلیل اینکه این شکلات تلخی کمتری نسبت به مورد اول دارد خیلی از افراد از آن استفاده میکنند.
این شکلات دارای طعم شیرین ترین نسبت به مورد قبلی است و مواد تشکیل دهنده آن حدوداً ۳۵ تا ۶۰ درصد کاکائو و ۵۰ درصد شکر است.
این شکلات که برای اولین بار توسط یک شرکت به نام دارچینگ در هلند تولید شده است در آن شکلات رنگ و طعم طبیعی خود را از دست می دهد. و بنابراین برخی از فواید شکلات سبز را از دست می دهد.
شکلات تلخ دارای تقریبا حجم ۶۰ تا ۹۹ کاکائو است که حجم بالای آن و حجم کم شکر و لبنیات در این نوع شکلات باعث شده است که دارای خواص بی شماری باشد.
همانطور که اطلاع دارید رادیکالهای آزاد ترکیبات مضری هستند که در فرایند سوخت و ساز بدم ایجاد شده و ممکن است باعث التهاب و ابتلای شخص به بیماری های مزمن شوند
یکی از مهمترین خواص شکلات تلخ توانایی آن در مبارزه با رادیکال های آزاد و بیماری زا می باشد.
شکلات تلخ دارای خواص ضد سرطانی است و آنتی اکسیدان های موجود در آن می توانند از ابتلای فرد به سرطان روده جلوگیری کنند تحقیقات همچنین نشان می دهد که شکلات تلخ باعث کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن شده و از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کند.
شکلات تلخ به کمک یکی از ترکیبات خود به نام فلاونول باعث کاهش فشار خون و در نتیجه بهبود خونرسانی به قلب و مغز می شود و نیز از لخته شدن پلاکت های خون و سکته جلوگیری می کند.
تحقیقات نشان می دهد شکلات تلخ به دلیل داشتن فلاونول جریان خون به مغز را افزایش داده و از ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند همچنین باعث بهبود کارکرد شناختی و ذهنی افراد می گردد.
مواد موجود در شکلات تلخ به سلامت پوست و مو کمک بسزایی می کند و آن را در برابر نور خورشید محافظت می نماید.
خواص دیگر شکلات تلخ تقویت سیستم ایمنی بدن است که تحقیقات روی موش نشان داد مصرف شکلات تلخ کمک بسزایی به تقویت سیستم ایمنی بدن می کند.
شکلات تلخ استرس و اضطراب را کاهش داده و منجر به ترشح اندورفین در مصرف کننده شده که این هورمون روی احساس شادی تاثیر زیادی گذاشته و نشانه های افسردگی را کم می کند و در نتیجه باعث بهبود خلق و خوی افراد می گردد.
ترکیبات شکلات تلخ باعث کاهش التهاب روده و بافت های قلب می گردد و نیز ی از مواد موجود در آن باعث کاهش سرفه و نشانه های آسم در افراد می گردد.
شکلات تلخ به دلیل مواد تشکیل دهنده آن و شیرینی کمتر در برابر دیگر انواع شکلات ها، به بهبود بیماران دیابتی کمک می کند.
از آنجایی که شکلات تلخ سرشار از منیزیوم و برخی ترکیبات ضد التهابی می باشد به کاهش درد کمک کرده و بدن را برای انجام ورزش آماده می کند بنابراین زمانی که احساس خستگی می کنید می توانید روی این شکلات حساب کنید.
شکلات تلخ باعث چربی سوزی در افراد شده و بنابراین کسانی که به چاقی دچار هستند می توانند با مصرف این نوع شکلات از افزایش وزن خود جلوگیری کرده و تا حدودی آن را کاهش دهند.
این نوع شکلات با پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مانند پره اکلامپسی، کاهش فشار روی ماهیچه ها و تقویت سیستم ایمنی بدن به ایجاد آرامش در زنان باردار کمک می کند.
اما خانم های باردار باید در نظر داشته باشند که استفاده بیش از حد از این نوع شکلات ممکن است باعث زایمان زودرس و یا سقط جنین گردد.
در یک مطالعه دیده شده است کسانی که شکلات تلخ بیشتری مصرف کردهاند بینایی بهتری داشته و توانستند بینایی خود را تقویت کنند اما با این وجود برای تثبیت این مسئله باید تحقیقات بیشتری انجام گیرد.
در هر ۲۸ گرم از شکلات تلخ مختلفی مانند ۲ گرم پروتئین،۱۲ گرم چربی میلی گرم منگنز، ۵ میلی گرم مس،۳ میلی گرم آهن ۲ میلی گرم فسفر، ۲۰۰ میلی گرم پتاسیم،۹ میلی گرم روی،دو میکروگرم ویتامین کا،۴میلی گرم کلسیم و… وجود دارد.
شکلات تلخ با وجود فواید بسیاری که دارد ممکن است باعث مشکلات زیر نیز در افراد شود. مضرات شکلات تلخ عبارتست از؛
جوش و آکنه در صورت
یبوست و نفخ
اختلال در خواب
دگرگونیهای خلق و خویی
پوسیدگی دندانها
سردرد و عصبی شدن
در این مقاله ابتدا توضیحی در ارتباط با شکلات تلخ داشتیم سپس به چند مورد از خواص آن پرداخته و بعد ارزش غذایی و مضرات استفاده بیش از حد از این نوع شکلات را ذکر نمودیم.