این فیلم نخستین بار از صفحه شخصی سهیل اولاد زاده، فعال محیط زیست مازندران منعکس شد که وی در آن از بکارگیری یک قلاده گراز در صحنه ساخت سریالی در بازار شهر شیرگاه استان مازندران خبر داد و با اشاره به زخمی بودن حیوان از ناحیه پا نسبت به وضعیت سلامت گراز ابراز نگرانی کرده بود.
این فعال محیط زیست ضمن انتقاد از عملکرد اداره کل محیط زیست مازندران، از مدیرکل محیط زیست استان خواسته بود که درباره این موضوع توضیح دهد و نسبت به شکنجه حیوان در صحنه فیلم پاسخگو باشد. بنا به اظهارات اولاد زاده در همان فیلم، یکی از مسئولان حیات وحش سازمان محیط زیست مازندران در صحنه حضور داشت، اما به اعتراض صورت گرفته از سوی فعال محیط زیست پاسخ مناسبی نداده و صرفا تاکید کرده که گراز از یکی از باغهای وحش مازندران امانت گرفته شده است.
البته ساعتی بعد اولادزاده ضمن حذف پست و استوریهای منتشر شده مربوط به این گراز زخمی، فیلمی جدید در صفحه خود منتشر کرد و نوشت که با کارگردان سریال صحبت کرده و مطمئن شده که حال حیوان خوب است و رنگ قرمز روی پای حیوان رب گوجه فرنگی بوده است.
این ماجرا حواشی را نیز به دنبال داشت و کاربران فضای مجازی را به سمت این فرضیه سوق داد که فعال محیط زیست مجبور به پاک کردن پست و استوریهای قبلی و انتشار استوری جدید شده است. آنان معتقد بودند که فیلم ابتدایی منتشر شده به وضوح نشان میدهد که گراز زخمی و دچار خونریزی است و هنگام راه رفتن رد خون پای او روی زمین باقی میماند.
برای بررسی این موضوع و روشنشدن ماجرا موضوع را از رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران جویا شدیم. وی با بیان اینکه این مطلب مربوط به سریالی است که قرار نبود بازتاب داده شود، تاکید کرد: این مسئله کاملا تحت نظارت و کنترل سازمان محیط زیست استان بوده و ما سر صحنه حضور داشتیم.
کورس ربیعی در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه فیلم گرفته شده مجاز نبوده و از آنجا که سریال در حال تولید نباید افشا و اعلان عمومی شود، با فرد خاطی برخورد هم شده است، افزود: چون این فیلم که به صورت مخفیانه گرفته شده جزئیات کار را نشان نمیدهد.
ربیعی افزود: در سریال از جلوههای ویژه استفاده شده و عوامل پشت صحنه سریال از مواد رنگی مصنوعی استفاده میکنند و رنگ خونها مصنوعی است و فرد خاطی به زعم خود این موضوع را منعکس کرده و از واقعیت ماجرا بیخبر بوده است.
وی با بیان اینکه حیوان تحت کنترل نیروی مجرب آموزشدیده است، خاطرنشان کرد: این قلاده گزار آزاد و وحشی نیست و متعلق به یک مجموعه باغ وحش است و برای اینکه حیوان تحت کنترل باشد و به کسی آسیب نرساند، یک پای گراز را با مهاربند از جنس فایبرگلاس به شکل لولهای مقید کردند و روی آن پابند استفاده شده که به پای حیوان آسیبی نرسد.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران با بیان این مطلب که این حیوان برای ۲ روز فیلمبرداری در اختیار تیم سریال قرار گرفته و مجددا به باغ وحش بازگردانده میشود، خاطرنشان کرد: این سریال در این قسمت برای حمایت از حیات وحش و مهربانی با حیوانات در حال تولید است اما افرادی برای دیده شدن این اقدامات غیرقانونی را انجام میدهند.
به گزارش ایسنا، بکارگیری حیوانات در فیلمها و سریالها در کشور موضوع جدیدی نیست اما نحوه بکارگیری صحیح حیوانات همواره مورد تاکید کارشناسان بوده است؛ شایان ذکر است که طی سنوات گذشته بارها حامیان محیط زیست و فعالان حقوق حیوانات نسبت به بکارگیری حیوانات وحشی در ساخت فیلم و سریال اعتراض کردهاند.
انتهای پیام