نظر تحلیلگران صهیونیست درباره بی‌فایده بودن توافق صلح با اعراب

الف چهارشنبه 19 آذر 1399 - 11:05
تحلیلگران و کارشناسان رژیم صهیونیستی طی کنفرانسی به بی فایده بوده توافق های صلح میان این رژیم با کشورهای عربی برای اسرائیل پرداختند.
 نظر تحلیلگران صهیونیست درباره بی‌فایده بودن توافق صلح با اعراب

به گزارش الف به نقل از روزنامه القدس العربی،  ارزیابی کارشناسان و پژوهشگران صهیونیستی  درباره شرایط استراتژیک کنونی و آینده اسرائیل در خلال کنفرانس موسسه مطالعات امور خارجی منطقه ای این رژیم «میفتیم» متفاوت بود. در حالیکه برخی از آن ها از عادی سازی روابط با کشورهای عربی استقبال می‌کردند، عده دیگری معتقد بودند که فلسطین هسته اصلی درگیری در منطقه بوده و نباید آن را نادیده گرفت.

القدس العربی نوشت: «روعي كپريك»  مدیر مرکز مطالعات در این موسسه اظهار داشت که تعامل با اسرائیل بسیار دشوار است؛ چراکه اسرائیل یک سازمان منطقه‌ای به شمار می رود که گاهی در داخل، گاهی کنار و گاهی در خارج از منطقه قرار دارد.  بنابراین طبیعی است که نظرسنجی های سالانه موسسه مذکور حاکی از اختلاف نظر میان اسرائیلی‌ها در پاسخ به سوالات مربوط به هویت اسرائیل باشد؛ چرا که برخی آن را متعلق به خاورمیانه ،برخی متعلق به حوزه مدیترانه و نیز عده دیگری اسرائیل را متعلق به اروپا می دانند.  

به گزارش این روزنامه، کپریک  خاطر نشان کرد که در واقع اسرائیل در همه مناطق به عنوان بخشی از ساختار منطقه ای و توازن قدرت برای منافع خود فعالیت می کند و هیچ یک از این مناطق جدا از یکدیگر نیستند و سیاست اسرائیل در حوزه مدیترانه جدا از خاورمیانه و اروپا نیست.

طبق اطلاعات روزنامه القدس العربی، در همین زمینه «إيلي بوديه»  عضو موسسه میتفیم رزیم صهیونیستی  به تحولات اخیر جامعه صهیونیستی  همچون ناکامی کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مقابله با کرونا  ونیز  امضای توافقنامه سازش با کشورهای عربی پرداخت و اظهار داشت، اگر یک سال پیش کسی می گفت اسرائیل به زودی سه توافق صلح با کشورهای عربی امضا خواهد کرد آن را یک رویا می پنداشتند. وی در عین حال تاکید کرد با همه این وجود بدون حلل مسئله درگیری با فلسطین امکان پیشبرد روابط با کشورهای عربی وجود ندارد و به نظر می رسد که ما به درستی متوجه تحولات جهان عرب، مسئله فلسطین پروژه های آمریکا و پیامدهای کرونا نشده‌ایم.

القدس العربی افزود، این مسئول صهیونیستی در ادامه به واکنش منفی ملتها و رسانه های عربی به توافق صلح کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی اشاره کرده و گفت، ماهیت صلح با امارات و بحرین بسیار متفاوت با مصر و اردن است چراکه ابعاد آن بسیار گسترده تر است.

  روزنامه مذکور خاطرنشان کرد: این کارشناس اسرائیلی از طرف دیگر هشدار داد، نباید خیلی خوشبین بود زیرا دستاورد صلح با کشورهای عربی هر چند مطلوب و زیبا است اما در حاشیه خاورمیانه باقی می ماند و لزوماً منجر به حل بسیاری از چالش‌های اسرائیل در منطقه نخواهد شد؛ ضمن اینکه مسئله فلسطین همچنان در قلب درگیری‌های خاورمیانه قرار دارد و نمی توان در این شرایط به مسائل حاشیه‌ای منحرف شد. 

 به نوشته القدس العربی، وی تاکید کرد که ما نمی توانیم تصور کنیم توافق های سازش با کشورهای عربی می‌تواند مسئله درگیری با فلسطین را حل کند. «موران زاگا »  یکی دیگر از اعضای موسسه مذکور به توافق میان اسرائیل با امارات اشاره و خاطرنشان کرد امارات در تلاش برای تبدیل شدن به یک کشور فعال و مبتکر دست به چنین اقدامی زد و برای همکاری با اسرائیل در زمینه های مختلف فرهنگی، گردشگری ،دیپلماسی، امنیتی، انرژی و از همه مهمتر مقابله با تهدید ایران تلاش می‌کند.

این روزنامه افزود: «نمرود گورن»  رئیس موسسه میتفیم نیز در  نشست اعضای این موسسه چالش های پیش روی رژیم صهیونیستی که مانع تحقق اهداف آن در روابط منطقه‌ای می‌شود اشاره و اعلام کرد علاوه بر وزارت امور خارجه اسرائیل که اخیراً عملکرد ضعیفی از خود نشان می دهد  30  موسسه دولتی دیگر نیز بدون هماهنگی در زمینه روابط خارجی فعالیت می کنند.  وی با اشاره به برخی از نمونه های عدم تعادل اسرائیل در مدیریت روابط خارجی از جمله اختلافات و تنش ها در سطح سیاسی و امنیتی در تعامل با موضوع عادی سازی با کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی خواستار تقویت نقش وزارت امور خارجه و افزایش سطح هماهنگی آژانس های رژیم صهیونیستی در این زمینه شد.

در پایان گزارش القدس العربی آمده است: از سوی دیگر «عوفر شيلح»  دیگر کارشناس صهیونیست در امور خاورمیانه اعلام کرد با وجود خوشحالی نتانیاهو از امضای توافق صلح با کشورهای عربی نباید زیاد خوشبین باشیم و فرصت ها را از دست بدهیم؛ چراکه این توافق ها بدون حل مسئله درگیری با فلسطین همچنان در قالب معامله هایی برای بهبود شرایط رژیم های عربی که نگران از دست دادن حمایت آمریکا هستند باقی می ماند و اگر اسرائیلی ها می خواهند در امنیت و صلح زندگی کنند باید ابتدا به راه حلی برای حل مسئله فلسطین برسیم.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.