عباس عراقچی اسم رمز حمله به مسعود پزشکیان؛ قالیباف پشت دولت در آمد/ گزارش کامل سومین روز بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم

اقتصادنیوز دوشنبه 29 مرداد 1403 - 19:05
اقتصادنیوز: بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان امروز در دو نوبت در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و چهار وزیر پیشنهادی برنامه های خود را برای نمایندگان تشریح کردند.

به گزارش اقتصادنیوز، سومین روز از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم صبح امروز (دوشنبه 29 مرداد)‌ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.

در دو روز گذشته صلاحیت علیرضا کاظمی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیداسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت و درمان و احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی شد.

طبق اعلام محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی روند بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان از امروز تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت و رای گیری نهایی در روز 31 مرداد انجام خواهد شد.

روح الله ایزدخواه، احد آزادی خواه و مجتبی یوسفی در مخالفت با وزیر پیشنهادی صمت سخنرانی کرد.

کمیسیون اقتصادی مجلس صلاحیت وزیر  پیشنهادی صمت را تایید کرد

فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون متبوع خود درباره برنامه‌ها و صلاحیت سید محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت را قرائت کرد.

وی بیان کرد: اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت، کارنامه و برنامه‌های وزیر پیشنهادی صمت، صلاحیت وی را برای تصدی این وزارتخانه تأیید کردند.

موافقت کمیسیون صنایع مجلس با صلاحیت وزیر  پیشنهادی صمت

زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون متبوع خود درباره برنامه‌ها و صلاحیت سید محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت را قرائت کرد.

وی اعلام کرد: اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پس از بحث و بررسی درباره صلاحیت، کارنامه و برنامه‌های وزیر پیشنهادی صمت، صلاحیت وی را برای تصدی این وزارتخانه تأیید کردند.

آغاز بررسی صلاحیت محمد اتابک

در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه چهاردهم نوبت به محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صمت رسید.

جدال دوباره ثابتی در غیاب عراقچی

امیرحسین ثابتی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، با استناد بند ۱۱ ماده ۲۲ آیین نامه داخلی مجلس درباره حفظ شأن و دفاع از حقوق نمایندگان گفت: متاسفانه روز گذشته یکی از وزرای پیشنهادی در پاسخ به سوالم نکاتی را به بنده نسبت دادند که وارد نبود. وزیر پیشنهادی به جای پاسخ به بحث های تخصصی بنده همچون علت باقی مانند تحریم‌ها، یکسری مواردی را مطرح کرد از جمله اینکه مذاکرات احیای برجام با هماهنگی دستگاه بالادستی بوده است؛ لطفا مجوز را اعلام کنند چون خود ایشان در کمیسیون ها گفته اند که این طرح دو بار توسط رهبری رد شده است. با کدام مجوز این مذاکرات در سال ۹۲ راه افتاده است؟

در این هنگام قالیباف رییس مجلس از ثابتی خواست که تذکرش را براساس دستور بدهد؛ ثابتی در واکنش گفت: قبول نکردید که براساس ماده ۷۵ تذکر بدهم اکنون طبق ماده ۲۲ تذکر می دهم.

در پاسخ رییس مجلس گفت: بنا نیست تذکر ماده ۷۵ را در قالب تذکر دیگری بیان کنید.

ثابتی گفت: تذکرم مستند به بند ۱۱ ماده ۲۲ آیین نامه است. غیرقانونی رفتار نمی کنم.

قالیباف مجدد توضیح داد: تذکر باید مربوط به عملکرد هیات رییسه و براساس دستور صحن باشد. الان بحث ما بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی خارجه و بحث دیروز نیست.

رییس مجلس گفت: درباره اینکه شما براساس ماده ۷۵ تذکر بدهید هم بررسی کردیم که به شما تعلق نمی گیرد و شما نمی توانید تذکر ماده ۷۵ را در قالب تذکر دیگری بیان کنید.

طبق ماده ۷۵ آیین نامه داخلی مجلس «اگر در جلسه رسمی ضمن نطق یا مذاکره صریحا یا تلویحا نسبت سوئی به یکی از نمایندگان داده شود یا عقیده و اظهار او را بر خلاف جلوه دهند و نماینده مذکور برای رد آن نسبت به رفع اشتباه در همان جلسه یا در جلسه بعد اجازه نطق بخواهد بدون رعایت نوبت تا پنج ‌دقیقه اجازه نطق داده می‌شود.»

مالجوارد: تغییر ساختار در وزارت راه و شهرسازی لازم است

فرزانه صادق مالواجرد، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با اشاره به ساماندهی اجاره بها و بافت‌های فرسوده اظهار داشت: همه این مسائل اهمیت وزارت راه و شهرسازی را بیش از پیش نشان می‌دهد. بر این باورم که ایجاد معاونت یا تغییر ساختار در وزارت راه و شهرسازی با ایجاد ساختار اقتصادی قطعاً لازم است و این ساختار اقتصادی پشتیبان تمام پروژه‌های حمل و نقل و مسکن خواهد بود. از مولد سازی دارایی‌های وزارت راه شهرسازی گرفته تا تعامل با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی در این زمینه مؤثر است.

فرزانه صادق به مشکلات اشراف دارد

فضل الله رنجبر و فاطمه محمدبیگی در دفاع از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی سخنرانی کرد.

فرشاد ابراهیم پور در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: ما برای رسیدن به اهداف وزارت راه و شهرسازی نیاز به فردی داریم که دارای تجربه و برنامه باشد و خانم صادق با درک صحیح مشکلات و تجربه چندین ساله با حضور در یکی از معاونت‌های تخصصی این وزارتخانه و رشد سلسله مراتبی قطعاً به مشکلات اشراف دارد و از ظرفیت‌های نیروهای انسانی فرهیخته و کارشناس در وزارت راه و شهرسازی بهره خواهد گرفت.

جواب صریح به دغدغه‌های ما ندهید رای اعتماد نمی‌دهیم

محمدتقی نقدعلی به‌عنوان اولین مخالف وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی پشت تریبون رفت.

نماینده مردم خمینی شهر خطاب به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: خانم صادق، ما شما را فردی شریف و متخصص می‌دانیم اما نسبت به برخی از سیاست‌ها دغدغه مند هستیم و اگر جواب صریحی به سوالات ما ندهید، نمی‌توانیم به شما رأی اعتماد دهیم.

موافقت کمیسیون عمران مجلس با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی

عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی نظر کمیسیون عمران درباره فرزانه صادق، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را قرائت کرد و از موافقت اعضای این کمیسیون با برنامه‌ها و صلاحیت وی خبر داد.

کمیسیون کشاورزی مجلس با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی موافقت کرد

سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی، نظر کمیسیون متبوع خود درباره فرزانه صادق، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را قرائت کرد و از تأیید صلاحیت وی برای تصدی این وزارتخانه از سوی اعضای کمیسیون کشاورزی خبر داد.

ایران توانسته موقعیت ممتاز و مقتدرانه‌ای را در غرب آسیا کسب کند

امیر عزیز نصیرزاده در دفاع از برنامه‌های خود پشت تریبون رفت و به بیان نکات خود پرداخت.

وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به برنامه دفاعی خود، گفت: شرایط منطقه و جهان در حوزه امنیت و دفاع تغییرات زیادی دارد. معادلات نظم و امنیت منطقه‌ای پیچیده و پرتلاطم است. منطقه و جهان نظم تک‌قطبی به رهبری آمریکا را پس زده است.

نصیرزاده عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران توانسته موقعیت ممتاز و مقتدرانه ای را در غرب آسیا کسب کند. عمق راهبردی ایران نسبت به گذشته تغییر شگرفی داشته است.

وزارت دفاع حساس‌ترین نقطه نظام جمهوری اسلامی ایران است

سلمان زارع نماینده لاهیجان و سیاهکل به عنوان موافق برنامه‌های وزیر پیشنهادی دفاع در صحن علنی مجلس اظهار کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران سرشار از منابع غنی است و از نیروی انسانی متعهد برخوردار است نباید شاهد افزایش تورم و کاهش معیشت مردم باشیم. مقام معظم رهبری فرموده است که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح حساس‌ترین نقطه نظام جمهوری اسلامی ایران است و مأموریت پشتیبانی از نظام و توانمند کردن قوای مسلح کشور را بر عهده دارد.

نقش‌آفرینی ایران درمنطقه بعد از عملیات وعده صادق افزایش یافته است

ابراهیم نجفی در حمایت از امیرنصیرزاده گفت: نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در جغرافیای منطقه بعد از عملیات وعده صادق افزایش یافته و متعاقباً دولت آمریکا و کشورهای همسو با آن سیاست‌های مهار منطقه‌ای ایران و انواع تحریم‌ها و محدودیت‌های شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های یکجانبه را در دستور کار خواهند داشت.

اعتراض رسایی به توئیت معاون پزشکیان درباره معرفی کابینه پیشنهادی با مشورت و تایید رهبری

حمید رسایی، نماینده تهران در صحن علنی مجلس گفت: معاون پارلمانی رئیس جمهور در صفحه شخصی خود نوشته و در آنجا ادعا کرده که کابینه با مشورت و تایید رهبری معرفی شده و از ما می‌خواهند که مخالفت نکنیم.

او بیان کرد: من می‌خواهم از حضرت عالی سوال بکنم که آیا واقعاً درباره رای به کابینه یا وزیر خاصی از طرف رهبر انقلاب سفارش و توصیه‌ای شده است؟

وی گفت: این ادعا که وزرا با تایید رهبری معرفی می‌شوند قبلا در دوره‌های دیگر هم مطرح شده آخرین بار در دولت دوم آقای روحانی مطرح شده بود که دفتر رهبر انقلاب تکذیب کردند.

وزارت دفاع نباید تصدی‌گری کند

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به‌عنوان مخالف وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در مورد عملکرد سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح باید بگویم صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی نیروهای مسلح کار اقتصادی انجام می‌دهد و حرف ما آن است که باید تصدی گری خود را جمع کند و دست از این کار بردارد.

نصیرزاده برنامه خود برای تحقق تقویت بنیه دفاعی را ارائه دهد

میرمحمدی در مخالفت با برنامه‌های امیر نصیرزاده گفت: مهمترین حکم قانونی برای تقویت بنیه دفاعی کشور، اختصاص حداقل ۵ درصد از منابع بودجه عمومی کشور به این بخش است. این حکم بسیار مهم است و قطعاً به وزارت دفاع کمک می‌کند تا کارهای خود را به خوبی انجام دهد و سوال بنده از امیر نصیرزاده آن است که چگونه می‌خواهد این موضوع را عملیاتی کند و مجلس و دولت را برای تحقق این موضوع پای کار بیاورد.

نصیرزاده برنامه‌ای هدفمند برای وزارت دفاع دارد

فرهاد طهماسبی، نماینده مردم استهبان در مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز در موافقت با وزیر پیشنهادی دفاع گفت: دکتر نصیرزاده ۴۰ سال سابقه دفاعی و میدانی دارد و پله به پله مراحل رشد مدیریتی را طی کرد. جامعیت شخصیتی و تخصصی و جهادی ایشان حائز اهمیت است. هماهنگ سازی در نقش آفرینی وزارت دفاع با نیروهای مسلح و مجلس از ویژگی های ایشان است.

وی ادامه داد: داشتن برنامه هدفمند و تقویت بنیه دفاعی از دیگر ویژگی های ایشان است. متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری، ایجاد بیمه نوین نیروهای مسلح، توسعه نظام حمایتی جامع از نیروهای مسلح مانند ارائه خدمات بالینی در منزل، هدفمند کردن کمک های حمایتی، معیشتی و درمانی برای رزمندگان و ایثارگران و توانمندسازی ایثارگران و بازنشستگان از دیگر برنامه های ایشان است.

برنامه ارائه شده وزیر پیشنهادی دفاع مطابق اسناد بالادستی است

رحیم زارع، نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز در موافقت با وزیر پیشنهادی دفاع گفت: وزارت دفاع باید به سمت هوش مصنوعی رود. وزیر پیشنهادی دفاع دومین وزیری هستند که خلبان هستند و این اوج تخصص و توان ایشان را می‌رساند. خیلی از علوم از وزارت دفاع نشر پیدا کرد.

وی ادامه داد: آقای نصیرزاده در هر سمت و مسئولیتی توانمندی های خود را در ارتقای بنیه دفاعی به کار بستند و همواره موفق ترین فرمانده بوده اند. ایشان دارای تفکری راهبردی هستند و در سطوح علمی نیز عملکرد چشمگیری داشته‌اند. راه اندازی صنعت قطعه سازی در نیروی هوایی نشان دهنده اعتقاد ایشان به نخبگان و دانشمندان کشور است.

رفاه نیروهای مسلح مورد توجه قرار گیرد

علی بابایی کارنامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز دوشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به عنوان مخالف امیرسرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع اظهار کرد: این‌که امیرسرتیپ نصیرزاده به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است، یعنی شاخص‌های لازم را داشته و خود را توانسته ثابت کند منتها لازم است که ما در مجلس نکاتی را بیان کنیم.

وی با بیان این‌که وزیر دفاع مرکز ثقل هماهنگی مجلس شورای اسلامی و ارکان نظامی است، اظهار کرد: وزارت دفاع دو وظیفه نظامی و دفاعی دارد که باید در این راه از مولفه‌های هوشمند سازی و مردمی سازی هم بهره گیرد که به آن توجهی نشده است.

بابایی کارنامی با اشاره به ترور اسماعیل هنیه گفت: ترور اسماعیل هنیه این پیام را دارد که باید سپرهای دفاعی بازدارنده باشد تا رژیم صهیونیستی نتواند به خود جرات داده که حتی یک خطا در منطقه انجام دهد؛ اینها استراتژی ما است و باید نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هوشمندانه در این مسیر گام بردارد.

وی در پایان خواستار توجه به وضعیت رفاه نیروهای مسلح و بازنشستگان و وضعیت مسکن و معیشت نیروهای مسلح شد.

معیشت نیروهای مسلح مورد توجه قرار گیرد

یاسر سلیمانی در جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به عنوان مخالف امیرسرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع اظهار کرد: من مخالف آقای نصیرزاده نیستم و افتخار می‌کنم که در کنار شما هم هستم اما لازم است که چند نکته را بیان کنم.

وی اضافه کرد: سوال این است که چرا اسماعیل هنیه در تهران ترور شد و قطعا باید نقش پیگیرانه و پیش‌دستانه به خصوص در حوزه فناوری‌های نوین را مورد نظر قرار دهیم و فراموش نکنیم که ذات صهیونیست‌ها براساس ترس و وحشت است. آنان هر زمان که با جواب مواجه شدند جرات انجام هیچ اقدامی را نداشتند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خواهان پاسخ محکم به ترور شهید اسماعیل هنیه هستیم چون خداوند ذات صهیونیست‌ها بر حماقت قرار داده و آنها همچون موش هستند در مقابل، فرماندهان جبهه مقاومت استوارتر می‌شوند.

سلیمانی با برشمردن ویژگی‌های سردار سلیمانی اظهار کرد: ما افتخار می‌کنیم که در راه شهید سلیمانی باشیم چون همه دیدند که شهادت ایشان و ابومهدی المهندس هیچ خللی در جبهه مقاومت ایجاد نکرد و همین اتفاق بعد از شهادت شهید هنیه رخ داد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به معیشت نیروهای مسلح گفت: باید تمامی توان به کار گرفته شود که نیروهای کارآمد و زبده در وزارت دفاع حفظ شوند نه این‌که آنهاب به خاطر مسائل معیشتی به جاهای دیگر بروند این خیلی بد است که کسی که لب مرز ماموریت دارد حقوقی مساوی با فردی بگیرد که ماموریتی در تهران داشته و در هتل اسکان دارد.

سلیمانی در پایان گفت: ما باید همه از نیروهای وزارت دفاع پشتیبانی کنیم و رای ما نیز با قاطعیت امیر نصیرزاده است.

آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع

در ادامه جلسه امروز نوبت به بررسی صلاحیت عزیز نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع رسید.

رحیمی: تمام سمت‌های قضائی را طی کرده‌ام

امیرحسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری دولت چهاردهم به توضیح برنامه‌های خود پرداخت.

وی عنوان کرد: من قاضی دادگستری هستم و تمام سمت‌های قضائی را طی کرده‌ام. به عنوان رئیس دیوان محاسبات انتخاب شدم و از طرف مجلس به عنوان رئیس کل دیوان محاسبات انتخاب شدم. لذا هیچ زمانی از مجلس جدا نشدم. زمان ریاست قوه قضائیه آقای رئیسی معاون ایشان شدم.

رحیمی خاطرنشان کرد: ریاست محترم قوه قضائیه اعتماد کاملی به تعامل مجلس و دولت دارند. اگر ریاست قوه قضائیه اعتقادی به تعامل نداشته باشند وزیر دادگستری نمی‌تواند این تعامل را ایجاد کند. در دوره قبل رئیس قوه قضائیه با همه کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها جلسه داشتند. نقص بسیار جدی ای در تعامل با نمایندگان مجلس در سطح شهرستان‌ها وجود دارد. برنامه ما تثوبت تعامل با نمایندگان در سطح شهرستان است که برای اجرای حق و عدالت، وزیر دادگستری با مدیران قضائی ارتباط داشته باشد.

صباغیان و توسلی آخرین موافقان وزیر پیشنهادی دادگستری

محمدرضا صباغیان بافقی به‌عنوان آخرین نماینده موافق با برنامه‌های وزیر پیشنهادی دادگستری به بیان نکات خود پرداخت.

هیچ انسان منصفی قادر به دفاع از وضعیت سیستان و بلوچستان نیست

فرهاد شهرکی، نماینده مردم زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند در مخالفت با امیرحسین رحیمی اظهار کرد: وضعیت استان سیستان و بلوچستان نسبت به آنچه که باید اتفاق می‌افتاد، از سال ۵۷ تاکنون فاصله زیادی دارد. با توجه به حجم عقب افتادگی نیروها در این استان مطابق شایسته سالاری به کار گرفته نشده‌اند. هیچ انسان منصفی قادر به دفاع از وضعیت استان سیستان و بلوچستان نیست. این به واسطه مدیرانی است که هیچگاه چه در زمان فعالیت و چه در زمانی که صندلی‌ها را ترک کرده‌اند شاهد رسیدگی به رفتار و اعمال آنها نبوده‌ایم.

رحیمی مورد حمایت رئیس قوه قضائیه است

حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی در حمایت از برنامه‌های رحیمی گفت: به جرأت می‌توان گفت ۵۰ درصد رضایتمندی یا نارضایتی مردم در جامعه ناشی از عملکرد قوه قضائیه است و اگر قوه قضائیه خوب عمل کند، دست کم ۵۰ درصد مردم نسبت به مدیریت و حاکمیت کشور راضی خواهند بود و برعکس.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در مجلس یازدهم تعامل بسیار خوبی بین مجلس و قوه قضائیه برقرار شد و انصافاً نسبت به همه دوره‌های قبل مثال زدنی بود. رئیس قوه قضائیه یک مسئول و رابط حقوقی را مشخص کرده است و تعامل بین مجلس و قوه قضائیه بسیار خوب است و از سوی دیگر وزیر دادگستری هم توانسته است نیازهای جامعه و نقدهایی را که به قوه قضائیه وجود دارد، به خوبی منعکس کند.

وی افزود: بر اساس اصل ۱۶۰ قانون اساسی، رئیس قوه قضائیه است گزینه وزارت دادگستری را معرفی می‌کند و اعتماد رئیس قوه قضائیه به امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری ملاک ارزشمندی و ارزندگی شخصیت او است.

درد ما تحریم نیست بلکه سوء مدیریت‌ و بی‌توجهی‌ها است

سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مخالفت با وزیر پیشنهادی دادگستری اظهار داشت: آقای دکتر عارف! اگر به مدیریت و توانمندی شما ایمان نداشتم درد مردم را امروز و اینجا بیان نمی‌کردم. درد ما تحریم نیست که ابزار خباثت دشمن است، بلکه درد ما سو مدیریت‌ها و بی توجهی‌ها است که مشکلات مردم را بیشتر می‌کند.

امکان استعلام برخط و آنی در برنامه وزیر پیشنهادی دادگستری نیست

حسینعلی حاجی دلیگانی به‌عنوان اولین مخالف وزیر پیشنهادی دادگستری پشت تریبون مجلس رفت و عنوان کرد: امکان استعلام برخط و آنی باید در وزارت دادگستری و قوه قضائیه فراهم باشد اما در برنامه وزیر دادگستری نیامده است. در بند «پ» همین ماده قانونی آمده است که سامانه شفافیت عملکرد وکلا و کارشناسان رسمی برای مردم شفاف باشد اما در برنامه جنابعالی نیامده است و ما مؤمن و برادر هستیم و به شما می‌گوئیم این برنامه را بیاورید.‌

موافقت کمیسیون حقوقی مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی دادگستری

به گزارش خبرنگار مهر، علی آذری، سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز از موافقت اعضای این کمیسیون با صلاحیت امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری خبر داد.

قالیباف: برنامه هفتم تبدیل به قانون شده و همه وزرا مکلف به اجرای آن هستند

حجت الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی طی اخطار قانون اساسی، اظهار کرد: بر اساس گزارش رسمی معاونت قوانین مجلس برنامه‌های برخی از وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم بعضاً ۶۰ تا ۷۰ درصد با برنامه هفتم و اسناد بالادستی منطبق نیست.

محمد باقر قالیباف در ادامه جلسه خطاب به این نماینده، گفت: اخطار شما وارد نیست چرا که قانون برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون شده است و هر فردی که از مجلس رأی اعتماد بگیرد، باید این قانون را اجرایی کند و نباید کسی بر خلاف آن عمل کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کار خوبی از سوی مرکز پژوهش‌ها و معاونت نظارت مجلس انجام شد مبنی بر اینکه مغایرت‌های برنامه‌های وزرای پیشنهادی با برنامه هفتم و اسناد بالادستی به آنان اعلام شد تا آنان برنامه‌های خود را اصلاح کرده و به صحن مجلس ارائه دهند.

غلامرضا نوری قزلجه: وجوه مختلف بخش کشاورزی را می‌شناسم

غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه رأی اعتماد خود در مجلس شورای اسلامی گفت: در مخالفت با من اعلام شده بود که با بخش آشنایی ندارم و ممکن است در این موضوع دچار مشکل شوم، آشنایی من با کشاورزی بیش از ۳۰ سال است. به عنوان یک روستایی و کشاورز و عضو شورای نظام مهندسی و تحصیل کرده به بخش کشاورزی نگاه کرده‌ام.

وی همچنین، افزود: از وجوه مختلف به بخش کشاورزی نگاه کرده‌ام و جز معدود کسانی هستم که وجوه مختلف بخش کشاورزی را می‌شناسند و زوایای پیدا و پنهان آن را هم می‌دانم.

نوری قزلجه با سابقه‌ بخش روستایی‌اش می‌تواند موفق باشد

محمد جلالی، نماینده محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در حمایت از نوری قزلجه عنوان کرد: آقای نوری قزلجه با سابقه‌ای که در بخش روستایی دارند می‌توانند با همکاری و مساعدت نماینده محترم ولی فقیه در جهاد کشاورزی در سکانداری این نهاد بزرگ موفق باشند. قطعاً با به کار گیری منابع ارزشمند جهاد کشاورزی و بهره برداران بخش کشاورزی و تولید کنندگان که سرمایه‌های این بخش هستند می‌توانند با تکیه حداکثری به تولید داخل و حفظ پایداری منابع پایه موفقیت حاصل کنند.

‌‌‌‌‌قطعی برق و آب به حوزه کشاورزی آسیب زده است

محمد بیات، نماینده مردم خمین، در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی عنوان کرد: قطعی برق و آب به حوزه کشاورزی آسیب زده است. لایروبی و مرمت قنات‌ها، هدررفت آب را زیاد می‌کند و در نتیجه برنامه ریزی برای اولویت بخشی به مسائل کشاورزی نیازمند توجه است.

‌‌‌‌‌نوری قزلجه چگونه می خواهد جلوی واردات بی رویه را بگیرد؟

رحمت الله نوروزی، نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با نوری قزلجه با اشاره به واردات بی رویه گوشت گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای عشایر، روستاییان و دامداران مشکلاتی را ایجاد کرد و سوال ما آن است که وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی چه برنامه‌ای برای جلوگیری از واردات به ویژه واردات محصولات کشاورزی دارد؟

نوروزی خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: آقای نوری قزلجه! شما می‌خواهید با دلالان و سلطان واردات چه کنید؟

نوری قزلجه فقط در سطح شهرستان و استان مسئولیت داشته است

اسماعیل کوثری در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی بیان کرد: آشنایی با مجموعه وزارتخانه اهمیت زیادی دارد چرا که باید در یک وزارتخانه قراردادها، تصمیمات با سیاست‌های کلان اتخاذ شود. بنده درباره نوری قزلجه همین احساس را دارم که وی آن طور که باید و شاید نمی‌تواند در این سمت عملکرد خوبی داشته باشد. در وزارتخانه باید تصمیمات کلان گرفته شود اما گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی در سطح شهرستان و استان مسئولیت داشته است.

اختلاف نظر حمید رسایی و محمدباقر قالیباف

​حجت الاسلام حمید رسایی در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، طی تذکر شفاهی، گفت: روز گذشته سید عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی امور خارجه با خطاب قرار دادن امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس به گونه‌ای صحبت کرد که گویا نقد برنامه و کارنامه وی به معنای زیر سوال بردن ولایت پذیری مجلس است.

در ادامه، محمدباقر قالیباف خطاب به رسایی، گفت: تذکر شما وارد نیست و لطفاً در دستور صحبت کنید.

رسایی در ادامه تذکر دیگری داد و گفت: بر اساس آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، باید در اولین جلسه رأی اعتماد موافقان و مخالفان همه وزرای پیشنهادی ثبت نام کنند، نه آنکه نیم ساعت قبل از بررسی صلاحیت یک وزیر، از موافقان و مخالفان وی ثبت نام به عمل آید.

وی ادامه داد: آقای قالیباف لطفاً توجیه نکنید، چرا که این موضوع نص قانون است و باید رعایت شود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: این تذکر شما هم در دستور نبود، شما که پیشکسوت هستید باید این موضوع را مدنظر قرار دهید و بدانید که قبلاً اسامی همه موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی یعنی آخرین وزیر پیشنهادی هم در همان روز اول ثبت نام می‌کردند و برای مثال، حتی موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش هم که آخرین نفر بررسی می‌شود، از همان ابتدا مشخص بود.

قالیباف ادامه داد: در آن زمان موافقان و مخالفان همگی تا آخر مشخص بود و نتیجه این می‌شد افرادی که لابی می‌کردند، می‌ریختند سر مخالفان وزرای پیشنهادی.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: الان کاری که انجام شده دقیق، درست و منظم است و چند ساعت قبل از بررسی صلاحیت یک وزیر پیشنهادی از موافقان و مخالفان وی ثبت نام به عمل می‌آید.

چالش‌های پیش رو که وزیری کار کشته می‌خواهد

محمد سبزی نمیانده مردم زرندیه و ساوه در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی پشت تریبون مجلس رفت و گفت: مشکل نهاده‌ها، سوخت، ادوات کشاورزی، قیمت محصولات و... چالش‌های پیش روی وزارت کشاورزی است که وزیری کار کشته می‌خواهد. آقای نوری سه دوره در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی نقش فعالی داشته است و کشاورز و کشاورز زاده است. از هنرستان تا مدارج عالی، رشته تخصصی آقای نوری کشاورزی بوده است. امید به آینده و غرق نشدن در مسائل حزبی و جناحی را آقای نوری دارد.

سید ابوالحسن مصطفوی اولین موافق نوری قزلجه

سید ابوالحسن مصطفوی، نمینده مردم رزن و درگزین، به‌عنوان اولین موافق با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز مجلس صحبت کرد.

برنامه نوری قزلجه چارچوب فکری ندارد

احمد بخشایش اردستانی، نماینده مردم اردستان در مخالفت با نوری قزلجه گفت: برنامه گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی فاقد چارچوب فکری است و نگفته چگونه می‌خواهد اقدامات لازم را انجام دهد. کلام مولا علی باعث پیروزی پزشکیان شد و امیدواریم کلام مولا خدشه دار نشود. اگر لیست این کابینه در زمان انتخابات ارائه می‌شد، آقای جلیلی کنار می‌کشید. امیدواریم آقای نوری به سرنوشت چای دبش دچار نشود.

او افزود:‌ در برنامه وزیر پیشنهادی آنچه آمده، همان سنگ بزرگ علامت نزدن است. حداقل یک شاخص به ما بدهند که تا ۴ سال آینده با آن ایشان را مورد بررسی قرار دهیم.

امنیت کشاورز را بگیریم که امنیت غذایی درست کنیم؟

سیدسلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه به‌عنوان اولین مخالف غلامرضا نوری قزلجه پشت تریبون مجلس رفت و گفت: امنیت کشاورز را بگیریم که امنیت غذایی درست کنیم. گزارش رسید حضرتعالی در این خصوص کار کردید و اینها را اگر توضیح دهید یک مژده برای مردم درس خواهد شد و اگر توضیح دهید حمایت خواهیم کرد. آیا برای اینها برنامه دارید؟ من نمی بینم.

 

موافقت کمیسیون کشاورزی مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی

سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۹ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون متبوع خود درباره برنامه‌ها و صلاحیت غلامرضا نوری قزلجه، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را قرائت کرد.

وی اعلام کرد: اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سوابق و برنامه‌های نوری قزلجه، وی را حائز صلاحیت لازم برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی دانستند.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.