به گزارش همشهری آنلاین، جلسه علنی نوبت صبح امروز (سهشنبه) دقایقی پیش به ریاست محمدباقر قالیباف و برای ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهارهم تشکیل شد.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم از روز شنبه ۲۷ مرداد در دستور مجلس قرار گرفت؛ ابتدا خط مشی و کلیات برنامه دولت چهاردهم مورد رسیدگی قرار گرفت و سپس به تربیت حروف الفبای وزراتخانهها، هر کدام از وزرای پیشنهادی از برنامههای خود دفاع کردند.
صلاحیت علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر ۲۷ مرداد بررسی شد.
در جلسات علنی یکشنبه ۲۸ مرداد، صلاحیت حجتالاسلام خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات، عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه، محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد رسیدگی قرار گرفت.
در جلسات علنی دوشنبه ۲۹ مرداد نیز برنامهها و صلاحیت غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی کشاورزی، امین حسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری، امیر عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح، فرزانه صادق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بررسی شد.
روند بررسی صلاحیت سیدمحمد اتابک وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ناتمام ماند، نمایندگان موافق و مخالف به بیان دلایل خود پرداختند و دفاعیات وزیر پیشنهادی به جلسه امروز موکول شد.
علاوه بر ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت، نمایندگان مجلس امروز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی باقی مانده طبق حروف الفبای وزراتخانهها را در دستور کار دارند.
رای گیری برای وزرای پیشنهادی بعد از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در مجلس انجام می شود که احتمالا چهارشنبه ۳۱ مرداد خواهد بود.
- لحظه به لحظه از ششمین جلسه بررسی کابینه پزشکیان | موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی چه گفتند؟
- لحظه به لحظه از پنجمین جلسه بررسی کابینه پزشکیان | مراقب باشید گرفتار چای دبش نشوید
- لحظه به لحظه از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم؛ نوبت عصر| نماینده مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت: او در حمایت از اغتشاشات بیانیه امضاء کرده است!
- لحظه به لحظه از سومین جلسه بررسی صلاحیت کابینه پزشکیان | بررسی برنامه های وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد و امور خارجه | مخالفان و موافقان چه گفتند؟
- لحظه به لحظه از دومین جلسه بررسی صلاحیت کابینه | پزشکیان: هنگامی که کسی جرات نداشت، از این حرفها بزند، من از این حرفها زدم ...
- لحظه به لحظه بررسی صلاحیت کابینه پزشکیان | درخواست مهم رئیس جمهور | نمایندگان مخالف و موافق چه گفتند؟
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم
kمایندگان مجلس شورای اسلامی که صبح شنبه - ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ خط مشی و اصول کلی دولت چهاردهم را بررسی کرده بودند، در جلسه نوبت صبح امروز سه شنبه-۳۰مرداد ۱۴۰۳ به بررسی صلاحیت حسین سیمایی صراف، وزیر پیشنهادی دادگستری پرداختند.
در ابتدای این جلسه، احسان عظیمی راد ضمن قرائت گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری از موافقت این کمیسیون با برنامه های حسین سیمایی صراف خبر داد.
مخالفان وزیر پیشنهادی علوم
«سیماییصراف» برنامه عملیاتی برای اجرای برنامه هفتم ارائه نکرده است
علیرضا عباسی گفت که وزیر پیشنهادی در برنامههای خود و اسناد بالادستی به برنامه هفتم اشارات زیادی داشته منتها اینقدر موارد زیاد است که انگار اولویت و برنامه مشخصی ندارد؛ ایشان چند مورد را مشخصا اعلام کنند که چگونه میخواهند آنها را عملیاتی کنند؟
برنامههای ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی علوم کلی است
عبدالحسین همتی سراپرده با تاکید بر اینکه نگرانی من درباره برنامههای وزیر پیشنهادی است، افزود: برنامههای ارائه شده از سوی ایشان کلی است و سنجش پذیر نیست و زمانبندی هم ندارد؛ همچنین در این برنامه یک سری از موارد اعم از عدالت آموزشی در برخورداری از آموزش عالی مغفول مانده است که امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد. درباره تسهیل ازدواج دانشجویان و خوابگاههای متاهلی نیز برنامه خاصی مشاهده نشده است.
باید در رایمان به اعضای پیشنهادی کابینه دقت کنیم
محمد سراج با اشاره به ۱۲ شاخص اعلام شده از سوی رهبر انقلاب برای اعضای کابینه دولت چهاردهم گفت: فرمایش رهبر انقلاب نباید زمین بماند و ما باید در رایمان دقت کنیم.
موافقان وزیر پیشنهادی علوم
وزیر پیشنهادی علوم در مسائل جناحی غرق نشد
سید مسعود خاتمی با بیان اینکه یکی از غفلتها در حوزه مرجعیت علمی، حوزه علوم انسانی است که میتواند در فعالسازی حوزه نقش موثری داشته باشد و خوشبختانه این قوت و توان در آثار دکتر سیمایی موجود است، افزود: در مورد شرایط عمومی و شخصی، ایشان اعتقاد و التزام به نظام را با حضور در جنگ و کسب مدال جانبازی اثبات نموده است. در پایبندی به صداقت و پاکدستی به شهادت همه همکاران، ویژگی ایشان محرز است. داشتن نگاه ملی و غرق نشدن در مسائل جناحی در مناصب و مسئولیتهای مختلف در دولت دوازدهم و سیزدهم برای ایشان اثبات شده است.
وزیر پیشنهادی علوم از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است
حجت الاسلام سید محمد موحد با تاکید بر اینکه همیشه انتخاب وزیر علوم در ادوار مختلف از طرف دولت و مجلس دارای اهمیت خاصی بوده است، گفت: وزیر علوم پیشنهادی از ویژگیهای منحصر به فردی در بعضی از ابعاد برخوردار است؛ تحصیلات حوزوی، دانشگاهی و سوابق اجرایی از این موارد است.
«سیماییصراف» مورد اقبال چهرههای دانشگاهی قرار گرفته است
احمد مرادی وزیر پیشنهادی علوم را از جمله نقاط قوت کابینه پزشکیان برشمرد و گفت: وزارت علوم به فردی دلسوز و با انگیزه و شجاع نیاز دارد که آقای سیمایی صراف این ویژگیها را دارد او دارای برنامهای جامع، اثرگذار و منطبق با برنامه هفتم بوده که مورد اقبال چهرههای دانشگاهی و شخصیتهای علمی و خدوم و اکثریت نمایندگان قرار گرفته است.
وزیر پیشنهادی علوم مصداق دولت وفاق ملی است
محمد بهرامی سیف آباد با بیان اینکه نماد عینی سیاست وفاق ملی انتخاب جناب دکتر سیمایی هست، افزود: ایشان دبیر دو دولت با دو رئیس جمهور متفاوت با نگاه سیاسی متفاوت بوده است. عزیزان، من اینجا میخواهم از آقای دکتر حمایت کنم چون از بدنه دانشگاه هستند. امروز ضعفهایی در بحث مدیریت دانشگاه از صدر تا پایین وجود دارد. خیلی از همکاران ما صرفا علمی هستند و بعضیها صرفا اجرایی هستند. این یکی از ضعفهایی هست که در مدیریت ما وجود دارد.
سهم نشاط در دانشگاهها رضایتبخش نیست/ مهم است حرف یکدیگر را بفهمیم
در ادامه این جلسه حسین سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری ضمن دفاع از برنامه های خود برای این وزارتخانه، تاکید کرد: گفتمان این دوره آموزش عالی، گفتمان مسئولیت اجتماعی است و دانشگاه ها نسبت به مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور بی تفاوت و بی طرف نخواهند بود. گسست بین نسلی و فرهنگی رو به گسترش است؛ مهم است حرف یکدیگر و حرف نسل Z را بفهمیم که این یک واقعیت است.
وی افزود: زیرساخت ها اعم از ساختمان، آزمایشگاه، کتابخانه و کارگاه و ابزار تحقیق بسیار فرسوده و مستهلک است. تحریمهای نظام سلطه و محاصره و انزوای علمی، فشار سنگینی را بر آموزش عالی تحمیل کرده است. در این بین سهم نشاط در دانشگاه ها رضایت بخش نیست البته که سرزندگی دانشگاه ها بدون آرامش و امید در تصمیم سازی ها ممکن نیست.
لازم به ذکر است که رای گیری برای وزرای پیشنهادی بعد از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در مجلس انجام می شود که احتمالا چهارشنبه ۳۱ مرداد خواهد بود.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارشاد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه به بررسی صلاحیت سیدعباس صالحی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداختند.
در ابتدای این جلسه، احمد راستینه ضمن قرائت گزارش کمیسیون فرهنگی درباره وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی از موافقت این کمیسیون با برنامه های سیدعباس صالحی خبر داد.
نمایندهای در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن نگفت
مجتبی یوسفی عضو هیات رییسه مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز سهشنبه مجلس و در جریان بررسی صلاحیت سید عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به اینکه نماینده ای در مخالفت با وزیر پیشنهادی صحبت نمیکند، وزیر پیشنهادی به تشریح برنامه ها می پردازد.
بر این اساس با توجه به اینکه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی مخالفی نداشت، طبق آیین نامه مجلس موافقی هم صحبت نکرد و بلافاصله بعد از قرائت گزارش کمیسیون، وزیر پیشنهادی به دفاع از برنامه های خود پرداخت.
پیش از این در جریان بررسی صلاحیت علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نیز، نمایندهای در مخالفت با او سخن نگفته بود.
صالحی: وزارت فرهنگ یکی از وزارتخانههای پیشران برای تحکیم وفاق دولت و ملت است
سید عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه نوبت صبح روز سهشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیتهای خود گفت: ایده مرکزی دولت چهاردهم وفاق ملی است و این کانون معنایی مهمترین نکتهای است که میتواند دولت چهاردهم را متفاوت از دولتهای قبل کند.
وی افزود: به نظر میآید نظریه دولت وفاق ملی هم در فضای عملی و هم در فضای نظری باید در دو سطح نظام حکمرانی و رابطه دولت و ملت استمرار پیدا کند؛ در بخش رابطه دولت و ملت دغدغههای جدی وجود دارد و کاهش فزاینده و مخاطره آمیز سرمایه اجتماعی نسبت به نظام حکمرانی و دولت، گسستهای نسلی و جنسیتی، فاصله گروههای مرجع و از جمله پیشکسوتان و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه با دولت و ارکان حکمرانی از جمله این دغدغهها است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه بی تردیدی یکی از وزارتخانههای پیشران برای اینکه بتواند وفاق دولت و ملت را تجدید و تحکیم کند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: اینجانب در پرتو عنایت و نگرشهای جامع و راهبردی مقام معظم رهبری و با استفاده از راهنماییها و دلسوزیهای مراجع عظام تقلید و با اتکا به ظرفیت نخبگان و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه تلاش خواهم کرد که در دولت چهاردهم در این حوزه مهم و کانونی یعنی وفاق ملی در سطح دولت و ملت موثر و سهیم باشند.
صالحی عنوان کرد: گرچه در فضای جامعه ما عناصر ثابت هویتی فراوان و ارزشمند هستند اما تغییرات اجتماعی در جامعه ما اندک نیست؛ این تغییرات اجتماعی ایجاب میکند که راهبردهای متناسب با آنها را پیدا کنیم. جامعه ایران جامعه ۱۵۰ سال قبل ۵۰ سال قبل یا حتی ۱۰ سال قبل نیست. ما در سال ۵۵ از مجموع افراد دارای ۲۰ سال ۲ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند اما در سال ۹۵ این رقم به ۱۸ درصد رسیده است؛ یعنی امروز حدود ۲۰ درصد از جامعه ایرانی دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و معنای آن شکل گیری طبقه متوسط فرهنگی است؛ طبقه که روح نقاد و ذهن کنجکاو دارد و سبک زندگی آن با افراد کم سواد و بیسواد متفاوت است.
وی ادامه داد: ۶۵ درصد زنان ایرانی در سال ۵۵ بیسواد بودند، اما انقلاب اسلامی نقش جهشی در حوزه زنان داشت و سهم انقلاب اسلامی در حوزه زنان بسیار اساسی عمیق و ژرف است و در سال ۹۵، ۹۳.۴ درصد زنان باسوادند، در سال ۱۳۴۹ در کل ایران ۱۹۰ هزار دانشجوی دختر داشتم اما در سال ۱۴۰۰، یک و نیم برابر دانشجوی دختر داریم و این یعنی جامعه زنان ایرانی تحول یافتهاند و ما نمیتوانیم آنها را نبینیم.
موافقت کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با وزیر پیشنهادی کشور
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی کشور خبر داد. ولی الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس و در جریان بررسی صلاحیت اسکندر مومنی، وزیر پیشنهادی کشور گزارش این کمیسیون را قرائت کرد.