کف خیابان‌های انگلستان چه می‌گذرد؟

شمال نیوز شنبه 03 شهریور 1403 - 14:48
بی‌بی‌سی مدعی است که دروغ‌های فضای مجازی عامل شورش در انگلستان است و افراد «مست» وارد تظاهرات می‌شوند. اما نیویورک‌تایمز می‌گوید بحران هزینه‌های زندگی و مشکلات اقتصادی، عامل اعتراضات هستند.
کف خیابان‌های انگلستان چه می‌گذرد؟

 

رویترز: بیش از 1000 نفر دستگیر شدند

 

به گزارش خبرگزاری بریتانیایی رویترز، پس از شروع اعتراضات انگلستان، «حکومت بریتانیا بیش از 1000 معترض را دستگیر کرد که یک دختر 13 ساله هم جزو دستگیرشدگان است. بریتانیا در سال 2011 برای سرکوب شورش‌ها تنها در یک هفته، 4000 نفر را دستگیر کرده بود.»

 

بی‌بی‌سی: معترضان تروریست هستند

 

دولت انگلستان و رسانه‌های آن به‌ویژه سازمان BBC، تلاش می‌کنند اعتراضات را این‌گونه روایت کنند: «اوباش راست افراطی، تحت تاثیر دروغ‌های فضای مجازی، دست به اغتشاش زده‌اند.»

 

شبکه BBC نوشته است: «دروغ‌های آنلاین باعث ملتهب شدن اوضاع شد. محرک‌های اصلی شورش‌ها از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها برای نفرت پراکنی و تعیین زمان و مکان اعتراضات استفاده کردند. اوباش به محل اقامت مهاجران حمله کردند. عامل این شورش‌ها از سوی نخست‌وزیر، جریان راست افراطی اعلام شد.» 

 

بی‌بی‌سی در ادامه حمله به معترضان گفت: «راست افراطی شامل نازی‌های نسل‌کش می‌شود که دولت آن‌ها را تروریست می‌داند. آن‌ها می‌خواهند جامعه را نابود کنند. برخی از شورشگران، جنایتکار و دزد و برخی دیگر مست بودند که به هرج‌ومرج‌ها پیوستند. فقط کافی است آنلاین باشید تا افراط‌گرایی به شما برسد.»

 

گاردین: مالک توییتر را محاکمه کنید

 

در همین راستا، روزنامه بریتانیایی گاردین معتقد است که ایلان ماسک، به دلیل اینکه مالک توییتر است، باید به‌عنوان عامل شورش‌ها محاکمه شود. گاردین در گزارشی دیگر گفته بود: «6000 افسر ویژه برای سرکوب اعتراضات به خیابان‌ها وارد شدند.»

 

نیویورک‌تایمز: مشکلات اقتصادی عامل اعتراضات است

 

اما روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی با عنوان «شورش‌های ضد مهاجر بریتانیا، آزمونی حیاتی برای استارمر(نخست‌وزیر انگلیس)» نوشت: «به‌هم‌ریختگی خدمات عمومی و بحران هزینه‌های زندگی، زمینه‌ساز این ناآرامی هستند.» نیویورک‌تایمز با استناد به نظر پروفسور استیون فیلدینگ، استاد برجسته تاریخ سیاسی در دانشگاه ناتینگهام، گفته است که این شورش‌ها، در بخش‌هایی از بریتانیا رخ داده که مدت‌ها درگیر رکود اقتصادی هستند.

 

نیویورک‌تایمز در خصوص سابقه سرکوب کردن اعتراضات انگلیس از سوی نخست‌وزیر استارمر نوشت: «زمانی که او به‌عنوان دادستان ارشد در سال 2011 فعالیت می‌کرد، بعد از شکل‌گیری شورش، تلاش کرد عاملین آن را به سرعت محاکمه و زندانی کند.»

 

بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، خانم کلر آینزلی، مدیر سابق سیاست‌های استارمر گفت: «این تصور اشتباه است که همه افراد حاضر در شورش‌ها را معترض به مهاجران بدانیم. وضعیت خوب اقتصادی و رفاه زندگی مردم باعث می‌شود راست افراطی نفوذ کمتری داشته باشد. چیزی که امروز در شرایط اقتصادی بریتانیا نمی‌بینیم.»

 

این رسانه آمریکایی می‌گوید: «بریتانیا به‌شدت به کارگران خارجی برای رشد اقتصادی نیازمند است و نمی‌تواند آن‌ها را کاهش دهد.»

 

روایت یک ایرانی: می‌ترسیم فارسی صحبت کنیم

 

در پایان به روایت یک ایرانی حاضر در انگلستان از فضای عمومی این کشور اشاره می‌کنیم. این فرد ایرانی می‌گوید: «مردم از ترس تظاهرات تمام مغازه‌ها را پلمب می‌کنند و واقعا ترسناک است. در شهرهای شمالی اوضاع خیلی خطرناک بود. ماشین‌ها را آتش می‌زدند و الان رسیده است به شهرهای جنوبی. ما اصلا می‌ترسیم فارسی حرف بزنیم.»


منبع خبر "شمال نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.