قیمت میلگرد امروز ۱۵ شهریور | مصالح ساختمانی گران می شود؟

گسترش نیوز پنج شنبه 15 شهریور 1403 - 11:47
قیمت میلگرد در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ تعیین شد. بازار همچنان در حالت رکود به سر می‌برد و محصولات هیچ گونه نوسان و تغییری را تجربه نکرده‌اند.

قیمت میلگرد در تاریخ پنج‌شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ اعلام گردید. بر اساس آمار منتشر شده تا زمان نگارش این خبر، بازار محصولات ساده و آجدار نیز در وضعیت ثبات قیمتی قرار دارد و از آغاز هفته جاری تاکنون تغییرات قابل توجهی در این کالا مشاهده نشده است.

گفتنی است که بهای میلگرد تحت تأثیر مؤلفه‌هایی نظیر بازار بی‌رمق و تعطیلی پیاپی، از جریان افتادن و خاموشی بازار مصالح ساختمانی از حرکت ایستاده است.

 به نظر می‌رسد هفته آتی با حرکت بازار خیز زیادی در میان محصولات مشاهده شود.

قیمت میلگرد در بازار

میلگرد ۱۰ آجدار A۳ آریان فولاد با بهای ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده است.

میلگرد ۱۶ آجدار A۳ نیشابور هم بدون تغییر با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در حال معامله است.

میلگرد ۲۲ آجدار A۳ فولاد بافق یزد نیز با قیمت ۲۸ هزار   و ۱۰۰ تومان به دست مصرف‌کننده می‌‌رسد.

میلگرد ۳۰ ساده A۱ فولاد شمس گل آذین هم با قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رود.

بهای انواع میلگرد در جدول زیر مشاهده می‌شود.

نرخ-میلگرد

رشد نرخ مصالح ساختمانی کار خودش را کرد

افزایش هزینه تولید مصالح ساختمانی در ماه مرداد امسال نسبت به همان ماه از سال گذشته، به افزایش تورم در بازار مسکن منجر شد.

صنایع فولاد و سیمان از جمله صنایعی هستند که در صورت بروز ناترازی انرژی، مشمول مدیریت مصرف و کاهش یا توقف اجباری تولید می‌شوند. در تابستان امسال، بسیاری از تولیدکنندگان فولاد در حلقه‌های میانی و پایانی زنجیره تولید، از جمله از شمش فولاد تا مقاطع طویل فولادی، با کاهش قابل توجهی در تولید فولاد روبه‌رو بودند.

این موضوع به کاهش عرضه مقاطع طویل فولادی در بورس کالا و رشد بهای مقاطع در بورس کالا و بازار آزاد انجامید. متوسط قیمت فروش هر کیلوگرم میلگرد متوسط در انبار بازار آزاد تهران از ۲۳‌هزار و ۶۰۰ تومان در نیمه مرداد سال گذشته با ثبت رشد ۲۴درصدی به ۲۹‌هزار و ۳۰۰ تومان در نیمه مرداد ماه امسال رسید.

اگرچه تولید و عرضه میلگرد به بازار آزاد طی تابستان امسال به شدت افت داشته، اما انباشت محصول قدیمی در انبار تجار باعث شده تا قیمت مقاطع طویل فولادی رشدی ۲۴درصدی را در بازار آزاد به ثبت برساند.  بررسی داده‌های فروش سیمان در بورس کالای ایران از جهش ۷۷ درصدی قیمت در مرداد ماه امسال نسبت به دوره مشابه در سال قبل حکایت دارد؛ به‌ نحوی که متوسط نرخ فروش هر کیلوگرم «سیمان تیپ ۲» با کیسه ۵۰ کیلوگرمی مربوط به یکی از تولیدکنندگان برتر واقع در مرکز کشور از ۱۰‌هزار و ۲۹۳ ریال به ازای هر کیلوگرم در نیمه مرداد سال گذشته به ۱۸‌هزار و ۲۶۸ ریال به ازای هر کیلوگرم در نیمه مرداد ماه امسال رسید.

خروج-سیمان

واحدهای سیمانی در سال گذشته مشمول محدودیت برق در بازه زمانی نسبتا کوتاهی شدند؛ این رویه باعث شد تا تولید و عرضه مستمر سیمان در تابستان پارسال ادامه یابد و به این ترتیب در میانه روزهای گرم سال گذشته و اوج تقاضا برای مصالح ساختمانی نیز این محصول در بورس کالا در نرخ پایه معامله شود. اما افزایش ناترازی برق از خرداد امسال باعث شد تا تولید و عرضه سیمان به بازار تحت‌الشعاع قرار گیرد؛ این موضوع متقاضیان سیمان در رینگ صنعتی بورس کالا را به رقابت قیمتی واداشت به نحوی که قیمت ۱۸‌هزار و ۲۶۸ ریالی برای سیمان تیپ ۲ کیسه‌ای در بورس کالا ثبت شد. البته رصد داده‌های بازار آزاد حاکی از آن است که این محصول در بازار آزاد تهران حتی تا ۲ برابر این قیمت نیز به فروش می‌رود.

زیان تولیدکننده از گرانی ناشی از ناترازی

علی‌اکبر الوندیان دبیر انجمن سیمان رشد بهای سیمان در بازار داخل طی یک سال اخیر را ناشی از اعمال محدودیت انرژی در این صنعت می‌داند. وی می‌گوید: واحدهای سیمانی از خرداد امسال مشمول محدودیت در تامین برق شدند و زمزمه قطع گاز از نیمه پاییز نیز به گوش می‌رسد. در شرایط کنونی ۷۲ کوره سیمان در کشور به دلیل قطع برق، تولید را متوقف کرده‌اند. اگرچه وجود ذخیره مناسب کلینکر و سیمان در انبار تولیدکنندگان باعث شد تا سطح عرضه این محصول طی خرداد، تیر و حتی مرداد ماه قابل قبول و مطابق نیاز بازار باشد؛ اما پیش‌بینی کسری عرضه در هفته‌های پیش‌رو به دلیل استمرار افت اجباری تولید، متقاضیان را به رقابت قیمتی و جهش نرخ سوق داد.

این فعال صنعت سیمان اضافه کرد: جهش قیمت سیمان در شرایط کنونی به سود این صنعت نیست؛ کاهش یا توقف اجباری تولید، هزینه‌های تولید را بالا می‌برد و در شرایطی که بازار از این امر ملتهب می‌شود؛ تولیدکننده نیز از افت اجباری تولید زیان می‌کند. زیان حاصل از محدودیت انرژی به قدری جدی شده، که بسیاری از صنایع کشور از جمله سیمانی‌ها حاضر به خرید انرژی با قیمت رقابتی در بازاری آزاد به شرط تامین مستمر آن هستند. درواقع اگر آزادسازی نرخ انرژی به توسعه این صنعت و تامین پایدار آن بینجامد؛ صنایع از این رشد قیمت نهاده انرژی استقبال می‌کنند.

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.