یافته‌های نگران‌کننده درباره تأثیر نور مصنوعی: آلودگی نوری مغز حشرات را کوچک می‌کند!

دیجیاتو پنج شنبه 15 شهریور 1403 - 19:02
بی‌دلیل نیست که حشرات علاقه زیادی به فعالیت در تاریکی و شب دارند. The post یافته‌های نگران‌کننده درباره تأثیر نور مصنوعی: آلودگی نوری مغز حشرات را کوچک می‌کند! appeared first on دیجیاتو.

با تاریک شدن هوا، زندگی حشرات موذی و خزنده نیز آغاز می‌شود. گونه‌های شب‌زی برای مسیریابی و زنده ماندن در تاریکی شب که میلیون‌ها سال وجود داشته، کاملاً سازگار هستند، اما یک مورد می‌تواند کارکرد مغزی آن‌ها را تغییر دهد: آلودگی نوری.

در تحقیق جدیدی که در Biology Letters منتشر شد، محققان دریافتند که چگونه آلودگی نوری بر رشد عنکبوت‌های استرالیایی تأثیر می‌گذارد. در واقع نور مغز آنها را کوچک‌تر می‌کند، به‌ویژه مناطقی از مغز که به بینایی اختصاص داده شده است.

نور مصنوعی یکی از آلودگی‌های کره زمین است که تغییرات مهمی بر طیف وسیعی از حیوانات، گیاهان و اکوسیستم‌ها می‌گذارد. شواهد اخیر نشان می‌دهد که فشار ناشی از زندگی با آلودگی نوری ممکن است رشد و تکامل مغز برخی از پرندگان و پستانداران را مختل کند.

حیوانات برای زنده ماندن در محیط‌هایی که آلودگی نوری در آن‌ها شایع‌تر است (مانند شهرهای بزرگ)، به مغزهای بزرگ‌تر و پیچیده‌تری نیاز دارند. بااین‌حال ظاهراً فعلاً تکامل مغز آن‌ها به این درجه نرسیده است و حشرات نیز از این موضوع رنج می‌برند.

در پژوهشی که انجام شد، پژوهشگران استرالیایی نیمی از عنکبوت‌ها را در تاریکی شب نگه داشتند و نیمی دیگر را در معرض نور مصنوعی قرار دادند.

آلودگی نوری و عنکبوت‌ها

چند هفته پس از رشد کامل عنکبوت‌ها، محققان بررسی کردند که آیا نور در شب بر رشد مغز آنها تأثیر گذاشته است یا خیر. از آنجایی که مغز عنکبوت به اندازه کمتر از یک میلی متر مکعب است، دانشمندان از فناوری تصویربرداری میکرو CT برای بررسی مغز آن‌ها استفاده کردند.

تاثیر آلودگی نوری بر قسمت مرتبط با بینایی مغز عنکبوت‌ها

بنابراین پژوهشگران دریافتند که قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض نور مصنوعی، منجر به کوچک شدن حجم مغز عنکبوت می‌شود. قوی‌ترین اثرات نیز در ناحیه‌ای از مغز که مرتبط با بینایی آن‌ها بود، مشاهده شد. در نتیجه قدرت بینایی کمتری در مقایسه با دیگر عنکبوت‌هایی داشتند که در محیط تاریک نگه داشته شده بودند.

در پایان، این امکان وجود دارد که وجود نور در شب محیط استرس زایی را ایجاد کند که فرآیندهای هورمونی مربوط به رشد و تکامل را در حشرات مختل کند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.