به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا جلال مرادی در خطبههای این هفته مسجد جامع دیواندره با تبریک حلول ماه ربیعالاول و میلاد فخر کائنات محمد مصطفی (ص) اظهار کرد: دروغ گفتن یکی از اعمال بسیار زشت و نادرست در یک جامعه است که از دیدگاه پروردگار متعال و رسول اکرم گناه است.
وی دروغ گفتن را یکی از محرمات و آفتهای خطرناک زبان دانست و افزود: دروغ از گناهان کبیره به شمار میرود و در قرآن و احادیث، دروغ کلید بدیها و مایه تباهی ایمان محسوب شده است.
وی خاطر نشان کرد: این گناه بزرگ انسان را در دنیا و آخرت از رحمت الهی محروم میسازد و اعتماد مردم را نسبت به فرد از بین میبرد.
امام جمعه دیواندره تصریح کرد: با دروغگویی انسانهای کاذب دچار نفاق میشوند و یکی از دلایل مهم دروغگویی، عقده حقارت و خود کم بینی انسان است که در روانشناسی اخلاقی به آن اشاره شده است.
ماموستا مرادی یادآور شد: شخص دروغگو با گفتن حرفهای دروغ خود باعث رنجش و جدایی، کینه، کدورت و دشمنی میان دیگر افراد فامیل و جامعه میشوند که خود یک گناه بزرگ است.
وی افزود: اگر نگاه دقیقی در علل و سر آغاز دروغ گفتن نمائیم بر میگردیم به محیط خانوادگی و شیوه تربیت کردن اطفال توسط پدران و مادران، زیرا بعضی از پدران و مادران با شنیدن دروغ طفل کوچکشان خوشحال شده او را نوازش میکنند.
وی اذعان کرد: طفل که با گفتن دروغ توجه مادر و پدر را جلب کرده نوازش هم شده فکر میکند که کار خوب و درست انجام داده و بیشتر کوشش میکند که دروغ بگوید که همین اشتباه کوچک مادران و پدران باعث میشود که اطفال شأن دروغگو تربیت شده همیشه دروغ بگوید و فکر کند که با دروغ گفتن نزد همه احترام بیشتر پیدا میکند.
امام جمعه دیواندره اعلام کرد: رایجترین دروغ با مردم دروغ در خرید و فروش است، از ابوذر روایت شده است که پیغمبر صلی الله علیه وسلّم فرمودند «خداوند در روز قیامت با سه نفر صحبت نمیکند، و به آنها نگاه نمیکند و آنها را پاک نمیگرداند، که یکی از آنها کسی است که با قسم دروغ کالایش را بفروشد.