یک سیارک به زمین برخورد کرد!

خبرآنلاین جمعه 16 شهریور 1403 - 18:48
دو روز پیش، فقط حدود ۸ ساعت قبل از ورود به جو زمین مشاهده شد. این گوی‌ آسمانی همان‌طور که پیش‌بینی‌شده بود سوخت و قبل از انفجار رگه سبز روشنی در مسیر خود به‌جا گذاشت.

تینا مزدکی: سیارکی که ۲۰۲۴ RW۱ نام گرفت، تنها ۸ ساعت قبل از ورود به جو زمین شناسایی شد و رگه‌ای سبز در مسیر حرکت خود به‌جا گذاشت که تا صدها کیلومتر قابل‌مشاهده بود. آژانس فضایی اروپا (ESA) درX پستی گذاشت و اعلام کرد که ستاره شناسان از بررسی آسمان کاتالینا، سیارک ۱ متری به نام ۲۰۲۴ RW۱ کشف کردند. دانشمندان ESA پیش‌بینی کردند که سیارک در اتمسفر متلاشی می‌شود و مردم منطقه ممکن است تنها یک گلوله آتشین تماشایی را ببینند.

آنچه محققان پیش‌بینی کرده بودند اتفاق افتاد و فیلیپین میزبان این شهاب‌سنگ زیبا شد. این سیارک حوالی ساعت ۱۲:۴۶ بعدازظهر بر فراز اقیانوس آرام غربی در نزدیکی جزیره لوزون در فیلیپین متلاشی شد. سیارک هنگام متلاشی شدن، رنگ سبز روشنی را ساطع کرده است که تا حدود ۴۰۰ کیلومتر دورتر قابل‌مشاهده بود. دیده شدن این رنگ احتمالاً به دلیل درصد بالای منیزیمی است که در این سیارک وجود داشت.

یک سیارک به زمین برخورد کرد

به گفته آژانس فضایی اروپا، سیارک‌هایی به‌اندازه ۲۰۲۴ RW۱ به‌طور متوسط ​​هر دو هفته یک‌بار وارد جو زمین می‌شوند. بااین‌حال، اخترشناسان به دلیل اندازه کوچک آن‌ها به‌ندرت آن‌ها را می‌بینند. اما با توجه به این‌که دانشمندان در مورد این سیارک اطلاع‌رسانی کردند، برخی از مردم محلی توانستند عکس‌ها و فیلم‌های خیره‌کننده‌ای از این رویداد نادر ثبت کنند.

یک سیارک به زمین برخورد کرد

این نهمین باری است که ستاره شناسان یک سیارک را قبل از برخورد به سیاره ما مشاهده می‌کنند. آخرین بار در ۲۱ ژانویه  این اتفاق افتاد که دانشمندان ناسا یک سنگ فضایی با اندازه مشابه به نام ۲۰۲۴ BX۱ را حدود سه ساعت قبل از ورود به جو و انفجار در بالای برلین مشاهده کردند. این سیارک تیتر خبرها شد زیرا سریع‌ترین سیارکی بود که تاکنون دیده‌شده است.

یک سیارک به زمین برخورد کرد

در سال ۲۰۲۲ نیز شهاب‌سنگی به‌اندازه یخچال به نام ۲۰۲۲ EB۵، تنها دو ساعت قبل از ورود به جو ما با سرعت تقریباً ۶۴۰۰۰ کیلومتر در ساعت مشاهده شد و درنهایت بر فراز قطب شمال از هم پاشید. قطعات کوچک شهاب‌سنگ‌های آتشین اغلب پس از پراکنده شدن در اثر انفجارهای هوایی به سطح زمین می‌رسند. برای مثال، در ماه ژانویه، دانشمندان قطعاتی از گلوله آتشین برلین را بازیابی کردند و بعداً متوجه شدند که این‌یک نوع نادر از سیارک است که به نام aubrite شناخته می‌شود و احتمالاً به قدمت منظومه شمسی است.

یک سیارک به زمین برخورد کرد

 بااین‌حال، بسیار بعید است که قطعاتی از ۲۰۲۴ RW۱ پیدا شود زیرا بر اساس مسیر حرکت شهاب‌سنگ احتمالاً در اقیانوس فرود آمده است. بااین‌حال احتمالاً اخترشناسان می‌توانند با کمک داده‌های جمع‌آوری‌شده، سرنخ‌هایی در مورد منشأ این سنگ فضایی به دست بیاورند.

منبع: livescience

۵۸۳۲۳

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.