دنیایاقتصاد: بر اساس سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت دادههای کشاورزی، ۹۳۳هزار و ۹۴ زنبورستان در کشور وجود دارد که سال گذشته استان آذربایجان شرقی با 12.18درصد رتبه نخست را به خود اختصاص داده و استان کردستان با 7.83درصد بالاتر از استانهای فارس با 7.7درصد، مازندران با 6.99درصد و آذربایجان غربی با 6.91درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیمان اسکندری در سنندج با بیان این مطالب از استقرار و فعالیت هفتهزار و ۴۳۱ زنبورستان در کردستان خبر داد و افزود: از این تعداد دوهزار و ۵۳۴ زنبوردار تحت پوشش بیمه با یکهزار و ۷۸۱ فرد شاغل به امر تولید عسل و سایر فرآوردههای جانبی زنبورعسل در استان هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: در کردستان ۳۰۴هزار و ۸۵۰ کندوی سنتی و مدرن سرشماری شده است که در مجموع ۱۸۶۹ تن از ۱۲۶هزار تن عسل تولیدی کشور از زنبورستانهای این استان برداشت شده است. وی بیان کرد: در استان کردستان ۴۷۹۵ کلنی از کلنیهای فعال موجود به تولید «ژل رویال» اختصاص دارد که از آن ۱۹۶ کیلوگرم ژل رویال استحصال شده است.اسکندری اذعان کرد: با وجود افزایش تعداد کلنیها بهمیزان ۸درصد در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱، میزان برداشت عسل بهترتیب ۲۳۷۲ تن بوده که تحتتاثیر تغییرات اقلیمی، تلفات زنبورهای عسل و لارومیری کاهش (۲۱درصدی) داشته است. اگرچه بهخلاف برداشت عسل کمتر، میزان استحصال برهموم از ۸۱۷۲ کیلوگرم به ۸۶۶۸ کیلوگرم و زهر زنبورعسل از ۷۴هزارم کیلوگرم به ۹۸هزارم کیلوگرم افزایش داشته است.رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، سرانه کلنی زنبورعسل برای هر زنبوردار کردستانی را ۴۱ کلنی ذکر کرد و گفت: شهرستانهای کامیاران با میانگین بیش از ۵۶ کلنی و سروآباد با بیش از ۲۱ کلنی نسبت به سایر شهرستانها بهترتیب بیشترین و کمترین سرانه تعداد کلنی را دارا هستند.
منبع خبر "
دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.