افزایش ۳.۵ درصدی ورورد زائران دهه پایانی صفر به مشهد

خبرگزاری ایسنا شنبه 17 شهریور 1403 - 19:19
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی از افزایش ۳.۵ درصدی ورود زائران دهه پایانی صفر به مشهد خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد امروز ۱۷ شهریورماه، در نشست ستاد دهه پایانی ماه صفر اظهار کرد: باز موسمی شد تا بار دیگر یکی از فصل‌های خدمتگزاری به زائران رضوی را تجربه کنیم و با اهتمامی که در قرارگاه ستاد اجرایی خدمات سفر زائر در استان و شهرستان‌های خراسان رضوی وجود داشت، تمهیدات کار از خردادماه آغاز و شبکه مسائل تنظیم و سند راهبردی تهیه شد .

وی افزود: بیش از ۵۰ جلسه در کمیته‌ها و ستاد استان در سطوح مختلف با حضور استاندار، معاونین و مدیران کل دستگاه‌ها برگزار شد و ۱۴ کمیته تخصصی که ذیل ستاد و قرارگاه فعال هستند، برنامه‌ریزی‌های خود را آغاز کردند؛ در این راستا ۶۸ دستگاه و تشکل در ۱۴ کمیته به فعالیت پرداختند.

گنابادی‌نژاد ادامه داد: از جمله اقدامات خوب و ارزشمند دهه پایانی امسال حضور چشمگیر مردم و میزبانی نهادهای مردمی بود که باید به مردم مشهد، استان و ایران افتخار کنیم؛ چراکه حقیقتا در جریان خدمتگزاری خوش درخشیدند؛ با توجه به آمار و اطلاعاتی که در اختیار داریم بیش از ۱۲۰۰ موکب در سطح استان و شهرهایی که در مسیر مشهد هستند، توفیق میزبانی زائران را داشته‌اند که البته منحصر به موکب‌ها نیست و مربوط به جریان خدمتگزاری و میربانی مردمی در عرصه‌های مختلف می‌شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی بیان کرد: تعداد کاروان‌هایی که به عنوان کاروان زائرین پیاده از شهرستان‌های استان به سمت مشهد عازم شدن ۴۶۸ کاروان با جمعیتی حدود ۷۶ هزار نفر  بود و همانطور که اشاره شد از کارهای خوب مشارکت مردمی بوده است. ما در حوزه اسکان تنها در مشهد چند پویش بسیار خوب داشته‌ایم که «هم محله‌ای امام رضا(ع)»با محوریت مساجد و خانه‌های مردم مشهد برگزار شد.

وی ادامه داد: از دیگر پویش‌های حوزه اسکان می‌توان به پویش مردمی «خانه‌های رضوی» اشاره کرد که با محوریت مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی صورت گرفت. در بخش دیگری از برنامه‌ریزی‌ها داوطلبان مردمی، زائران را در منازلشان اسکان می‌دادند. یک پویش مردمی دیگر تحت عنوان «هر خانه یک زائرسرا» تدارک دیده شده بود که توسط دیگر مجموعه‌های مردمی تعقیب و پیگیری می‌شد.

وی افزود: یکی از پویش‌های خوبی که سال قبل آغاز شده بود و امسال نیز در سطح گسترده‌ای تداوم پیدا کرد، پویش «گام‌های عاشقی» بود که دانش‌آموزان خراسانی پا به میدان گذاشتند و در مدارس آموزش و پرورش توفیق میزبانی و خدمتگزاری به زائرین را پیدا کردند. 

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: فعالیت تاکسی‌های صلواتی از دیگر اقدامات بود. حضور موکب‌هایی که در اربعبن نیز فعال بودند نشان از هم‌افزایی و همدلی بین مردم ایران و عراق بود.

وی گفت: موکب نانوایان از ۱۵ استان برای پخت نان در این ایام خدمت‌رسانی کردند که در این میان از بانوان استان کرمان یک تشکر ویژه باید کرد .

گنابادی‌نژاد یکی از محورهای خدمت رسانی به زائران را حوزه اسکان عنوان کرد و گفت: برابر اعلام کمیته اسکان که مسئولیت آن با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی بود، ما در سطح استان آمار ۶میلیون و ۹۹هزار و ۴۹۶ نفر شب اقامت در طول دهه پایانی آخر صفر  را در اسکان‌های رسمی، موقت و اضطراری به ثبت رساندیم.

وی ابراز کرد: در واقع ظرفیت خیلی خوبی در حوزه اسکان سازماندهی و طراحی شد. هرچند باید برخی از نواقص و اشکالات را بپذیریم و اعتراف کنیم مسیر رو به رشدی ایجاد شده و وقتی با گذشته مقایسه می‌کنیم شاهد رفع اشکالات و نواقص با سرعت بیشتری هستیم. امیدواریم بتوانیم در این موضوع که بسیار اهمیت دارد شرایط بهتر و مطلوبی در آینده نه چندان دور برای زائران داشته باشیم.

 گنابادی نژاد گفت: در حوزه آمار زائرین تا ابتدای امروز ما مجموع ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر زائر ورودی به مشهد داشتیم که این میزان مسافر ورودی نسبت به وضعیت مشابه در سال گذشته قابل توجه است و در این خصوص حدود ۳.۵ درصد رشد داشته‌ایم.

وی ادامه داد: در حوزه زائران پیاده، ۹ درصد، زائرانی که با خودروی شخصی آمده‌اند ۴ درصد و زائران ناوگان هوایی ۲۵ درصد رشد، زائران ناوگان ریلی ۱۲ درصد و زائران وسایل حمل‌ونقل عمومی ۶ درصد کاهش داشته‌ایم. انتظار می‌رود ناوگان حمل و نقل جادای تقویت شود تا بتوانیم پاسخگوی خیل عظیم زائران در ایام پیک باشیم.

 گنابادی نژاد افزود: حوزه خدمات شهری شهرداری مشهد تنوع گسترده‌ای در حوزه ماموریت‌های دهه پایانی آخر صفر داشت. خدمات شهری شهرداری مشهد بیش از ۵۰ هزار نفر شب ظرفیت اسکان پیش‌بینی کرد. همچنین در حوزه جمع آوری زباله، حوزه پارکینگ، سرویس بهداشتی، تبلیغات محیطی، نظارت و تامین حوزه حمل و نقل عمومی از ماموریت ‌های مهم این بخش بود.

 معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی ضمن تشکر از حوزه کمیته بهداشت سلامت و محیط زیست ابراز کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و خراسان رضوی با اهتمامی که داشتیم کار را پیگیری کردیم و از این جهت شرایط خوبی اتفاق افتاد. در بخش  اورژانس، ظرفیت آمبولانس فعال شد.

 وی گفت: کمیته امداد و نجات سه نکته خیلی برجسته داشت. برای افزایش تعداد پایگاه‌های امداد و نجات از ظرفیت ۱۰ استان دیگر نیز استفاده شد.

گنابادی‌نژاد بیان کرد: از ابداعات و ابتکاراتی که در سال‌های گذشته شروع شد و امسال در سطح خیلی وسیع‌تری‌اتفاق افتاد، حضور شهرداری‌ها و دهیاری‌های سطح استان برای خدمت رسانی در جاده‌ها بود. در این راستا ۲۶ شهرداری و ۲۹ دهیاری در جاده‌های منتهی به مشهد فعال شدند. فعال شدن این میزان از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باعث افزایش سطح ایمنی جاده‌ها و کاهش حوادث و تصادفات جاده‌ای شد. 

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: در کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات، اطلاع‌ رسانی مسائل زائر و زیارت برای مردم به خوبی انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: در کمیته امنیتی، انتظامی، ترافیکی شاهد پای کار آمدن تمام دستگاه‌ها و نهادهای مسئول بوده‌ایم که از دستاوردهای آن می‌توان به کاهش حوادث فوتی جاده‌ای اشاره کرد. سال گذشته، در دهه پایانی صفر ۲۱ فوتی داشتیم که امسال به ۱۰ مورد کاهش پیدا کرد، البته یک فوتی هم زیاد و باعث شرمندگی همه ما است، ولی امید است با افزایش ضریب ایمنی و تمهیدات لازم در آینده شاهد صفر شدن این آمار باشیم.

وی گفت: به پاس خدماتی که فرمانداری مشهد و فرمانداران شهرهای مسیر مشهد داشتند، امسال کمترین نارضایتی و اشکال و شکایت را در شهرهای در مسیر داشتیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.