به گزارش همشهری آنلاین، سه فیلم سلم علیکم حاج آقا، مسیح پسر مریم و سینما متروپل در طی هفتههای گذشته از توقیف بلندمدت و بلاتکلیفی بیرون آمدند و احتمالا به زودی اکران خواهند شد.
سلام علیکم حاج آقا
ساخت «سلام علیکم حاج آقا» با نام اولیه «چشمان فرشته» به نویسندگی و کارگردانی حسین تبریزی مهرماه ۹۷ تمام شد، اما از همان زمان در توقیف بود. این فیلم که یک کمدی اجتماعی معرفی شده، مرداد ماه ۹۸ قرار بود روی پرده برود که به دلیل صادر نشدن پروانه نمایش و توقیف توسط سازمان سینمایی وزارت ارشاد، اکران آن منتفی شد. در آن زمان حتی با تعامل ابراهیم داروغهزاده معاون قبلی ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با سازندگان اثر، مشکل پروانه نمایش برطرف شده بود، اما با آمدن مهدی طباطبایینژاد به جای ابراهیم داروغهزاده، بار دیگر اکران این فیلم لغو شد تا چند روز گذشته که خبر از رفع توقیف این فیلم آمد. در این فیلم حمید گودرزی در نقش یک روحانی ظاهر شده و لیلا اوتادی، علی صادقی، رز رضوی، زهرا جهرمی، سوسن پرور، ارژنگ امیرفضلی، مهران رجبی، بیتا عالمی، هلیا آهنگری، امین چنارانی، علی بنایی، اشکان قاسمی، شیوا خسرومهر و بهنوش بختیاری، مریم کاویانی و محمدرضا شریفینیا و پوریا پورسرخ دیگر بازیگران آن هستند.
مسیح پسر مریم
این فیلم یکی از فیلمهای پرمسئله جشنواره چهلم بود. مسیح پسر مریم به کارگردانی علی جعفرآبادی و تهیهکنندگی مهدی فرجی و جلیل شعبانی و محصول سازمان رسانه ای اوج سال ۱۴۰۰ متقاضی شرکت در جشنواره بود که پذیرفته نشد. فیلم در باره یک روسپیخانه در دهه پنجاه است و همین باعث شد صحبتهای زیادی اطراف ان شکل بگیرد. از جمله بهروز افخمی که یکی از اعضای هیئت انتخاب فیلمها بود، پیش از جشنواره چهلم، به ضعف آن اشاره کرده و گفته بود که در این فیلم زنان با پوششی خندهدار و غیرقابل باور نشان داده شدهاند.
در زمان جشنواره هم محسن دریالعل مدیر مرکز فیلم و سریال سازمان رسانهای اوج در یک نشست خبری گلایه شدیدی از حذف این فیلم کرده بود و گفته بود: «اگر شما میدانید چرا فیلم کنار گذاشته شد، ما هم میدانیم. این حرفها از زبان چند نفر است. سه روایت متفاوت داریم. پیامک میدهند، با رسانهها صحت میکنند. یا سکوت کنند یا درست دلیل بیاورند تا بدانیم دلیل کنار گذاشتن فیلم چیست؟ این تناقص ما را اذیت میکند اینها بیاخلاقی است. بلایی که سر این فیلم آوردند کجای رفتار حرفهای قرار میگیرد؟ رسم امانت این است که دیگر فیلم را تعریف نکنند! جاهای حساس و شروع و پایان آن را لو دادند. اگر ادعای جشنواره یک رفتار حرفهای است، حرفهای برخورد کنند... به ما پیام دادند انصراف بدهید چون میخواهیم فیلم را کنار بگذاریم. حتی به ما پیشنهادی برای انصراف دادند اما ما گفتیم کنارش بگذارند پای کار خود بایستند. »
به هر حال این فیلم با بازی امیر نوروزی، پانتهآپناهیها، بهرام ابراهیمی، المیرا دهقانی، پاوان افسر، مهرداد ضیایی، حمید ابراهیمی، گلنوش قهرمانی، منصور نصیری، الهام شعبانی، نینل یعقوبی، محرم زینالزاده، مجتبی لاله زاری، یاسر ساغری، مریم ماهور، دریک تکدیان بعد از سه سال پروانه نمایش گرفته است و راهی سینماها خواهد شد.
سینما متروپل
سینما متروپل به نویسندگی محمدعلی باشهآهنگر و حامد باشهآهنگر و کارگردانی محمدعلی باشهآهنگر و تهیهکنندگی سید حامد حسینی سال ۱۴۰۱ ساخته شد. این فیلم هفتمین اثر محمدعلی باشهآهنگر است و نخستین بار در چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر به نمایش درآمد و با نامزدی در ۱۳ رشته دارای بیشترین تعداد نامزدی در این دوره از جشنواره فیلم فجر بود و حتی در ۳ رشته بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین فیلمبرداری جایزه سیمرغ بلورین را به دست آورد. اما از آن سال در پشت صف اکران ماند و توقیف بود. باشه آهنگر در فیلمهای دیگرش نگاه خاص خودش را به جنگ داشته است. از جمله «خاک» کمه مورد اقبال منتقدان قرار گرفت و بعد با بیداری رویاها، ملکه و سرو زیر آب قصههای متفاوتی از جنگ را روایت کرده است. او در سینما متروپل سراغ سینما متروپل آبادان رفته و ماجرای راهاندازی سینمای آن را در دل جنگ و محاصره شهر تصویر میکند. باشه آهنگر در باره این فیلم در نشست خبری آن در جشنواره چهلم گفته بود: «فیلم پیچیدگی خاصی ندارد و من معتقدم فراتر از هر چیزی فرهنگ و هنر، روحها و قلبها و انسانها را به ویژه در کشور ما نزدیک کند. متروپل درامی با داستانکهای مختلف است که هر کدام با درام اصلی پیش میروند. در واقع، در یک شهر محاصره شده، قصههای متعددی وجود دارد و پیش میروند. حتی فکر میکنم نکاتی وجود داشت که باید بیشتر درباره آنها در فیلم صحبت میکردیم.»
در این فیلم که حالا رفع توقیف شده است مجتبی پیرزاده، نوشین مسعودیان، هومن برقنورد، پریوش نظریه، حسین باشه آهنگر، شهاب عسگری و فرید قبادی با هنرمندی رضا کیانیان و مهتاب نصیرپور بازی میکنند.