واریز وام نهضت ملی مسکن روی غلطک افتاد

گسترش نیوز یکشنبه 18 شهریور 1403 - 06:01
مدیرعامل بانک مسکن از امضای قرارداد ۳۷۳ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب ۵۵ هزار و ۴۰۱ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۷۲ هزار و ۶۹۶ میلیارد تومان سخن به میان آورد و در این خصوص توضیحات جدیدی را ارائه کرد.

مدیرعامل بانک مسکن در خبری اعلام کرد که تا تاریخ اول شهریورماه ۱۴۰۳، مجموعاً ۵۳۰ هزار و ۴۲۶ واحد مسکونی در قالب ۹۴ هزار و ۵۵۶ پروژه به این بانک معرفی شده است. از این تعداد، ۲۸ درصد واحدها به صورت خودمالک می‌باشند.

سید عباس حسینی با اشاره به اینکه بانک مسکن سهم حدود ۳ درصدی از کل سپرده‌های شبکه بانکی کشور،  را داراست گفت: تا اول شهریور ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به عنوان سهم‌الشرکه به سازندگان پروژه‌ها پرداخت شده که نزدیک به ۷۰ درصد از پرداختی کل نظام بانکی است.

به گفته این مقام مسئول تاکنون ۵۱ هزار و ۲۹۸ واحد مسکونی نهضت ملی در بانک مسکن به بهره‌برداری و فروش اقساطی رسیده است که بالاترین عملکرد در کل شبکه بانکی بوده و روند فوق با جدیت بیشتر نیز پیگیری می شود.

این آمار در حالی منتشر شده که کمتر از یک ماه پیش ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران« از قفل شدن تسهیلات نهضت ملی مسکن » خبر داده بود.

ایرج رهبر با یادآوری اینکه بانک مسکن با پروژه‌های مسکن مهر ارتقا یافت، اما تلاشی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن نمی‌کند، تصریح کرد: متاسفانه تسهیلات این طرح قفل شده است. در حالی که پروژه‌ها پیشرفت ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۹۰ درصدی دارند، اما بانک‌ می‌گوید دیگر منابع نداریم. وی در ادامه برای رفع این معضل و خروج از بن بست مالی به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد داده بود از خیر بانک ها بگذرید و تامین مالی را به بخش خصوصی و انبوه‌سازان واگذار کنید.

مسکن-چینی

 رکود مسکن در نیمه دوم سال سنگین‌تر می‌شود

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با بیان "رکود مسکن در نیمه دوم سال سنگین‌تر می‌شود" گفت: می‌توان از سیاست قرعه‌کشی خودرو برای جذب منابع مالی بخش مسکن استفاده کرد.

حسن محتشم درباره بازار مسکن و پیش‌بینی این بخش در نیمه دوم سال، اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های دولت چهاردهم و مدنظر قرار دادن این مسئله که برنامه بخش مسکن هنوز اعلام نشده، به نظر می‌رسد مبنای عملکرد دولت جلوگیری از افزایش تورم در کشور و پایین آوردن آن است.

وی با بیان این‌که برای این سیاستگذاری باید نقدینگی کنترل شود، افزود: برای کنترل نقدینگی سیاست‌های انقباضی در پیش گرفته خواهد شد تا به این ترتیب بتوانند جلوی افزایش تورم را بگیرند.

وی ادامه داد: دلیل عمده برنامه‌ریزی برای کنترل تورم هم این است که تورم به یک موضوع پر درد و رنج تبدیل شده که جامعه سال‌هاست بابت آن اذیت می‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با اشاره به این‌که کنترل تورم به جلوگیری از کاهش پول ملی منتج می‌شود، اضافه کرد: طی سال‌های اخیر ناترازی‌ها به دلیل چاپ پول پر قدرت زیاد شده و به تبع آن ارزش پول ملی کاهش یافته است.

محتشم نمونه بارز اثر کاهش ارزش پول ملی را افزایش دوره انتظار برای خانه‌دار شدن مردم عنوان کرد و درباره پیش‌بینی بازار مسکن در نیمه دوم سال گفت: مهم‌ترین اثر کنترل تورم، سنگین‌تر شدن رکود بازار مسکن است.

وی یادآور شد: طی یک و سال و چند ماه اخیر شاهد یک رکود تورمی در بخش مسکن هستیم که البته کمتر از نرخ تورم بوده است. این موضوع باعث شده تا سطح معاملات در شهرها و کلان‌شهرها با توجه جمعیت آنها کاهش یابد.

وی تأکید کرد: با این تفاسیر آینده بازار مسکن در نیمه دوم سال را راکد می‌بینیم و رکود تشدید خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که قرار نیست دولت بتواند با معاملات مسکن، اقتصاد مسکن را بچرخاند، اظهار کرد: یکی از سیاست‌ها برای رونق تولید مسکن در کشور استفاده از منابع بانک‌ها و اجرای سیاست‌های دیگر مانند قرعه‌کشی خودرو است که می‌تواند از نقدینگی جذب شده برای این کار استفاده کرد. به این ترتیب مسکن می‌تواند در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با بیان "باید منتظر ماند و دید دولت چه می‌کند" افزود: به نظر می‌رسد برای کنترل نقدینگی دولت اقداماتی را در دست اجرا دارد.

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.