فواید خواب قیلوله

تابناک دوشنبه 19 شهریور 1403 - 03:06
قیلوله از مواردی است که هم در طب سنتی و هم در روایات اسلامی مطرح شده است. خواب قیلوله با اینکه در روز انجام می‌شود ولی تنها خواب روزانه است که مفید است.
فواید خواب قیلوله
 
خواب قیلوله
خواب قیلوله یا همان خواب نیمروز یک خواب کوتاه در میانه روز است که سبب تجدید قوا می‌شود. خواب مخصوص شب است و روز برای بیداری و فعالیت است. اما یک استثنا وجود دارد. قیلوله با اینکه در روز است ولی خوابی مفید محسوب می‌شود و فوایدی برای آن ذکر شده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.
 
عامل تقویت حافظه
یک نکتۀ تربیتی در یکی از روایات برای شما بگویم. یک نفر خدمت حضرت رسول (ص) می‌آید و می‌گوید: من قبلاً یک حافظۀ قوی داشتم، الآن فراموشی به من غالب شده است. حضرت می‌فرمایند: آیا تو قبلاً خواب قیلوله می‌کردی که ترک کردی؟ فرد می‌گوید: بله، من قبلاً در نیمروز می‌خوابیدم الآن دیگر نمی‌خوابم. می‌فرمایند: پس باز خواب قیلوله را منظم کن تا حافظۀ تو برگردد. آن فرد چنین کرد و حافظۀ او برگشت.
 
 باز در روایت دیگر آمده است که خواب قیلوله یک نعمتی است که یاوری برای بدن شما است.
 
قیلوله تنها خواب مفید روز
تنها خواب مفید و توصیه شده در طول روز قیلوله است. شب وقت خواب است، روز وقت بیداری است، به جز برخی ساعات کوتاه در طول روز که باعث می‌شود بدن تجدید قوا بکند. از جمله همین قوای ذهنی و مغزی که حافظه جزء آن قرار می‌گیرد و در این روایت می‌شنوید.
 
زمان خواب قیلوله
این خواب مخصوص روزهای بلند تابستان و در حوالی ظهر است.
 
مدت مناسب برای خواب نیمروز
برای خواب نیمروز تقریباً نیم ساعت، 20، 30 دقیقه یک خواب کوتاه مفید که باعث می‌شود قوای بدن شما دوباره تجدید بشود و بتوانید به خاطر بلند بودن روز که خیلی قوا مصرف می‌شوند و در آن زمان عادت بوده است که بعد از نماز صبح دیگر نمی‌خوابیدند، کامل بیدار بودند و روز خیلی بلند بوده است، این خواب کوتاه 20، 30 دقیقه‌ای وسط روز، دوباره قوا را پرورش می‌داده است، تجدید می‌کرده است و باعث می‌شده است که خصوصاً قوای مغزی مثل یادگیری، مثل حافظه، مثل تمرکز با این خواب نیمروز تقویت بشود و دوباره بشود از آن استفاده کرد.
 
این تنظیم ساعت خواب و بیداری مقدمه‌ای برای استفادۀ عالی و بهتر از قوای روحی و معنوی است. باید توجه داشت که به موقع خوابیدن و به موقع بیدار شدن از اصول اصلی در طب ایرانی و همچنین توصیه‌های سلامتی بخش اسلام برای حفظ تندرستی است.
 
با اینکه خوابیدن در روز مناسب نیست ولی این خواب نیمروز می‌تواند مفید باشد.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.