با تغییر مرزهای بین‌المللی مخالفیم/ رژیم صهیونیستی پنجره‌های جدید آتش را بر روی خودش باز کرده است

مشرق نیوز دوشنبه 19 شهریور 1403 - 11:27
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رژیم صهیونیستی با تداوم بحران در نوار غزه و اصرار بر خواسته‌های زیاده خواهانه خود درباره آتش بس و حمله به لبنان و سوریه پنجره‌های جدید آتش را بر روی خودش باز کرده است.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح تحولات سیاست خارجی پرداخت.

وی درباره عملیات شب گذشته در مرز اردن و فلسطین بیان کرد: رژیم صهیونیستی خودش را در مقابل خشم ملت‌های جهان قرار داده و اکنون شاهد بیداری انسانی علیه این رژیم و در حمایت از مردم مظلوم فلسطین هستیم.

کنعانی بیان کرد: حمایت از فلسطین را تعهد اخلاقی و قانونی و انسانی می دانیم ولی تلاش این رژیم برای انتساب هر رخدادی علیه این رژیم به ایران یک لفاظی و تلاشی مذبوحانه برای کتمان حقایق و فرار از واقعیت است.

وی افزود: این رژیم با تداوم بحران در نوار غزه و اصرار بر خواسته های زیاده خواهانه خود درباره آتش بس و تداوم حمله به لبنان و سوریه پنجره‌های جدید آتش را بر روی خودش باز کرده است. این رفتارهای جنون آمیز هیچ دستاوردی برای آن به همراه نخواهد داشت.

سخنگوی وزارت خارجه حمله امروز رژیم صهیونیستی به سوریه را شدیدا و با قوی‌ترین عبارات محکوم کرد و اصرار بر ادامه جنایت در غزه و حمله به خاک کشورهای همسایه نشان می‌دهد اقدامات این رژیم صرفا محدود به سرزمین فلسطین نیست و این رژیم مدت‌هاست جنایات فرامرزی را در دستورکار خود قرار داده است و ارتکاب جنایت هیچ حد و مرزی ندارد.

کنعانی با دولت و ملت سوریه و قربانیان این حمله ابراز همدردی کرد.

وی اینکه رژیم صهیونیستی عنوان کرده که مرکزی مرتبط با ایران بوده را تأیید نکرد و گفت که همانطور که دولت سوریه عنوان کرده مرکزی وابسته به وزارت دفاع و ارتش سوریه صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی گفت که توسعه مناسبات با حوزه شرق و کشورهای قاره کهن آسیا در رأس اولویت‌های دولت و دستگاه دیپلماسی همچنان قرار خواهد داشت و اجرای توافقات اجرا شده گذشته و تنظیم اسناد جدید همکاری مبتنی بر نیازهای موجود در روند روابط دوجانبه با جدیت مورد اهتمام و پیگیری دولت چهاردهم خواهد بود.

کنعانی بیان کرد: وزارت خارجه اهتمام جدی و ویژه خود را مبذول خواهد داشت. روابط با کشورهای حوزه شرق، آسیا و چین و روسیه با جدیت و قاطعیت دنبال خواهد شد و ادامه این همکاری‌ها مبتنی بر اراده و خواست مشترک ایران و شرکای ایران خواهد بود و این‌ها تأمین کننده منافع مشترک خواهد بود.

وی افزود: ما در منطقه پیچیده‌ای قرار داریم و همکاری‌های منطقه‌ای را بهترین راه برای رفع سوءتفاهمات تلقی می‌کنیم و توسعه روابط با شرق و آسیا به معنای نادیده گرفتن توسعه مناسبات با دیگر کشورهایی که خواستار روابط دوستانه با ایران است، نیست. همزمان با توسعه روابط با شرق و آسیا برای روابط با کشورهای دوردست هم اهتمام ویژه خواهیم داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: به اقدامات مثبت واکنش های مثبت خواهیم داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره کریدور زنگزور که سؤال خبرنگاری بود اظهار داشت: کریدورها امروز بیش از هر زمانی محل توجه و اهتمام است.

کنعانی بیان کرد: مبنای اخبار و تحلیل‌های منتشره درباره قفقاز و کریدورهای ترانزیتی و کریدورهای ادعایی متعاقب سفر پوتین به باکو همان مصاحبه لاوروف و اظهارات سخنگوی وزارت خارجه روسیه است. این امر و این اظهارنظرها زمینه ساز طرح دیدگاه‌ها و نظریات مختلفی و بعضا هم در مخالفت با توسعه روابط ایران و بعضی از همسایگان ما شده و ضرورت دارد به شما تأکید کنم که به متن دقیق این اظهارات مراجعه و در تحلیل و تفسیر این موضوع محل توجه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: ایران به حمایت از رفع انسداد از ارتباطات اقتصادی و مسیرهای مواصلاتی در منطقه و پشبرد دستورکار صلح بین ارمنستان و آذربایجان ادامه خواهد داد. صلح در قفقاز به نفع منطقه است. برخی قدرت‌ها و رژیم‌های خارج از منطقه که بی ثباتی و بحران در قفقاز آسیبی به منافع آنها وارد نمی‌کند می‌خواهند به هزینه‌های ملت‌های منطقه قفقاز را به منطقه بی ثباتی تبدیل کنند و اولویت آنها صلح نیست و بی ثبات سازی در منطقه را دنبال می‌کنند.

کنعانی گفت: از تقویت سازوکارهای همکاری منطقه‌ای مبتنی بر الگوی موجود 3+3 در قفقاز جنوبی و همسایگان با جدیت حمایت می‌کنیم و نشست دیگری در این خصوص در پیش خواهد بود. ایران در چارچوب سیاست همسایگی از صلح و ثبات در قفقاز جنوبی حمایت می‌کند و در رفع انسداد مسیرهای مواصلاتی در منطقه در چارچوب احترام به استقلال، تمامیت ارضی و رعایت منافع کشورهای منطقه و همسایه استقبال می‌کنیم.

وی افزود: با تغییر مرزهای بین‌المللی مخالفیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی اظهار داشت: تدوین سندی برای مناسبات ایران و روسیه با توجه به روابط دوجانبه در دستورکار دو کشور قرار داشته و این سند تحت عنوان معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه نهایی شده و امضای آن توسط مقامات عالی دو کشور ترجیحا روسای جمهور در زمان مورد توافق صورت خواهد گرفت.

وی افزود: این سند و معاهده پس از امضا برای تصویب باید به مجلس و بعد از تشریفات قانونی در مرحله اجرا قرار خواهد گرفت.

کنعانی درباره سفر پزشکیان به عراق به روابط دو کشور مبتنی بر حسن همسایگی و دوستی اشاره کرد و افزود: در طول سالیان گذشته شاهد توسعه بیش از پیش همکاری‌های سازنده و برادرانه دو کشور در زمینه‌های مختلف بودیم. اولین سفر خارجی رئیس‌جمهور به عراق نشانگر اهمیت مناسبات دوجانبه ایران و عراق است و این سفر فرصتی خواهد بود زمینه‌های ارتقا و تعمیق مناسبات دوستانه و برادرانه دو کشور در زمینه‌های مختلف فراهم شود.

وی افزود: در حوزه امنیتی دو کشور معتقد به تعمیق ثبات و امنیت در طول مرزهای مشترک و تبدیل مرزها به ثبات و دوستی و دروازه‌های گسترش و رونق همکاری‌های اقتصادی و تجاری هستند و این به عنوان اولویت مورد توجه دو دولت است. در موضوع امنیتی پیش از این توافقنامه همکاری‌های امنیتی را با تمرکز بر خلع سلاح گروه‌های ترویستی و تجزیه طلب داشتیم. در این سفر موضوع امنیت و امنیت پایدار در منطقه و تعمیق امنیت مرزهای مشترک مورد اهتمام مقامات دو کشور خواهد بود.

منبع: فارس

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.