نشست‌های تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری رقابت‌ در ایران با هدف رقابتی‌تر شدن اقتصاد انحصار زده فعلی

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 19 شهریور 1403 - 14:36
در راستای برگزاری سلسله پیش‌نشست‌های اولین همایش سالانه بین‌المللی تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری رقابت در ایران، سخنگوی شورای رقابت ضمن تاکید براینکه دیگر زمان آن رسیده که شورای رقابت رسالت اصلی خود را در جهت مقابله با رویه‌های ضد رقابت و تسهیل رقابت در اقتصاد پیگیری کند؛ گفت: اکنون این شورا عزم خود را جزم کرده تا جهشی شایسته‌ی ماهیت اصل ۴۴، بتواند در جهت رقابتی‌تر شدن این اقتصاد انحصار زده کمک کند که یکی از مسیرهای این مهم، تقویب مناسبات بین‌المللی و استفاده از تجربه اقتصاد جهانی است.

به گزارش ایسنا، بعد از ظهر امروز (دوشنبه)، یازدهمین پیش‌نشست از سلسله پیش‌نشست‌های اولین همایش سالانه بین‌المللی تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری رقابت در ایران با حضور سخنرانانی از آنکتاد، بریکس، سازمان همکاری‌های شانگهای و کشورهایی نظیر روسیه، هند و انگلستان، به صورت برخط در محل شورای رقابت و مرکز ملی رقابت برگزار شد. 

پس از برگزاری ١٠ پیش‌نشست در موضوعات مختلف در راستای چالش‌های موجود در حوزه رقابت، شورای رقابت یازدهمین پیش‌نشست از این سلسله نشست‌های هم‌اندیشی را به صورت بین‌المللی و برخط با عنوان The first Online Seminar on Regulation and Competition Policy برگزار کرد.

گفتنی است که پیش‌نشست دهم از سلسله پیش‌نشست‌های اولین همایش تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری رقابت در ایران، با موضوع ''شرکت‌های دولتی و رقابت " ۱۷ تیر ماه سال جاری در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.

در رابطه با این پیش‌نشست‌، سپهر دادجوی توکلی- سخنگوی شورای رقابت- اظهار کرد: موضوع رقابت و مقابله با انحصار یک موضوع جهانی برای اقتصاد است که تقریباً تمامی کشورها با ساختارهای متفاوت در حوزه اجرا به آن پرداخته و سعی در تسهیل آن در اقتصاد خود دارند.

وی افزود: در ایران، شان تأسیس شورا و مرکز ملی رقابت، تحقق فصل نهم اصل ۴۴ قانون اساسی است که به صراحت برای مقابله با رویه‌های ضد رقابتی و تسهیل رقابت در اقتصاد دغدغه‌مند است.

سخنگوی شورای رقابت تصریح کرد: این نهاد نوپا که تنها یک دهه از عمرش می‌گذرد، اکنون عزم خود را جزم کرده تا با جهشی شایسته ماهیت اصل ۴۴ بتواند به رقابتی‌تر شدن این اقتصاد انحصار زده کمک کند که تقویت مناسبات بین‌المللی و استفاده از تجربیات دیگر اقتصادها یکی از همین راهکارهاست.

به گفته دادجوی توکلی، در حال حاضر کمتر نهادی قادر است با چنین سرعتی و عمقی با نهادها و سازمان‌های هدف همچون آنکتاد، سازمان همکاری‌های شانگهای و متناظرین‌اش در دیگر کشورها ارتباط مؤثر داشته باشد؛ نشست امروز خروجی یکی از همین مراودات است.

وی حضور چهره‌های شاخص در این نشست را دلیلی بر کارآمدی اینگونه ارتباطات دانست و تاکید کرد: متأسفانه نزد افکار عمومی در سال‌های گذشته به خوبی از ظرفیت‌های این نهاد شبه قضایی با اختیارات گسترده و توان کارشناسی مؤثر، تنها در موارد محدودی همچون خودرو صحبت شده است؛ فلذا اکنون این تلقی در حال اصلاح است؛ چرا که گستره اختیار و وظیفه این شورا تمام اقتصاد کشور است.

ادامه دارد...

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.