به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، امیر سرتیپ کیومرث حیدری روز چهارشنبه در حاشیه سفر به مرزهای مشترک ایران و افغانستان افزود: مراحل مختلف عملیات این طرح ملی بر اساس تجهیزات، امکانات و فنآوری های روز کشورمان در این خطه مرزی کشور انجام میشود.
وی اظهار کرد: کار عملیاتی انسداد دیوار در مرزهای مشترک استان خراسان رضوی با افغانستان پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است و امیدواریم در مدت زمان پیش بینی شده به پایان برسد و مورد بهره برداری قرار گیرد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه این طرح راهبردی کشور نقش بسزایی در تامین امنیت پایدار جای جای مرزهای ایران دارد، ادامه داد: بخش زیادی از این طرح در قسمت های مختلف به ثمر نشسته است که این جای تقدیر از گروه های مهندسی فعال در آن دارد.
وی با بیان اینکه شرایط سخت آب و هوایی منطقه دوغارون نتوانسته مانع فعالیت و انجام کار نیروهای مهندسی در این پروژه شود، گفت: انسداد دیوار مرزهای ایران و افغانستان در شرق کشور با محوریت گروه مهندسی ۴۴۴ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و چند گروه دیگر انجام می شود.
امیر حیدری با تاکید براینکه ۱۰۰ درصد مرزهای ایران اسلامی با امکانات، تجهیزات الکترونیکی، اپتیکی رصد و پایش می شوند، بیان کرد: با استفاده از توان علمی نخبه های نیروی زمینی ارتش توانسته ایم مرزهای ایران را با امکانات و تجهیزات ساخت کشورمان رصد و پایش کنیم و در این حوزه موفق عمل کرده ایم.
عملیات انسداد نوار مرزی ایران و افغانستان به طول بیش از ۳۰۰ کیلومتر در استان خراسان رضوی از یک سال گذشته در حال انجام است، این طرح به صورت دیوارکشی به بلندی چهار متر و فنس کشی بخش بالایی آن است.
بازدید از یگان های ارتش مستقر در گذرگاه بین المللی دوغارون از دیگر برنامه های سفر فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به مرزهای شرقی کشور بود.
مرز دوغارون با پیشینه بیش از یک قرن در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر تایباد قرار دارد.
مرکز شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد، تایباد به سبب وجود گذرگاه مرزی دوغارون در این نوار مرزی از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است.