گلستان از عقب ماندگی تاریخی درآمد سرانه رنج می‌برد

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 21 شهریور 1403 - 20:47
معاون اقتصادی اداره کل اقتصاد و دارایی گلستان درخصوص وضعیت درآمد سرانه در استان گفت: استان گلستان دچار عقب ماندگی تاریخی در درآمد سرانه است.

محمد دودانگی در نشست خبری که با موضوع اقتصاد کلان در اتاق بازرگانی برگزار شد با اشاره به اینکه عقب ماندگی استان گلستان در درآمد سرانه یک عقب ماندگی تاریخی است اظهار کرد: از سال ۱۳۹۰ که آمار درآمد سرانه منتشر شده میانگین درآمد سرانه استان همیشه پایین‌تر از کشور بوده است.
وی توضیح داد: استان گلستان از نظر درآمد سرانه نسبت به دیگر استان‌ها در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
معاون اقتصادی اداره کل اقتصاد و دارایی گلستان با اشاره به اینکه سرانه درآمد خانوار گلستانی در طی سه سال از ۴۶ درصد به حدود ۵۰ درصد رسیده است، ادامه داد: این روند در صورتی با سرعت بیشتری رو به بالا حرکت خواهد کرد که توزیع عادلانه منابع متناسب با جمعیت را داشته باشیم.

دودانگی با اشاره به اینکه ضریب جینی در بخش روستایی و شهری به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد، اذعان کرد: رتبه استان گلستان در سال ۱۴۰۱ در بخش روستایی بیست و چهارم و در بخش شهری سی ٱم است.

وی سهم گلستان را از جی دی پی (GDP) کشور ۱/۱ درصد اعلام کرد و گفت: رشد اقتصادی گلستان در سال ۱۴۰۰، سه درصد، در سال ۱۴۰۱، ۶ درصد و در سال ۱۴۰۲، هفت درصد بوده است.
معاون اقتصادی اداره کل اقتصاد و دارایی گلستان با اشاره به سرشماری که سال ۱۳۹۵ انجام شده بود؛ ۴۷ درصد جمعیت استان گلستان را روستانشین برشمرد و افزود: اقتصاد اصلی روستانشینان بر پایه کشاورزی استوار است همچنین ۲۶ درصد جی دی پی گلستان مربوط به بخش کشاورزی، ۵۷ درصد مربوط به بخش خدمات و ۱۷ درصد مربوط به حوزه صنعت است.
انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.