احمدیان: گروهی از بریکس مامور پیگیری آتش‌بس دائم در غزه شوند

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 21 شهریور 1403 - 23:17
دبیر شورای عالی امنیت ملی پیشنهاد کرد «گروهی از بریکس مامور پیگیری آتش‌بس دائم، خروج کامل نظامیان رژیم اشغالگر از غزه و کرانه باختری و تبادل اسرا با زندانیان فلسطینی و پایان دادن به این جنایات شوند».

به گزارش ایسنا، «علی‌اکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشست مشترک نمایندگان عالی رتبه امنیتی کشورهای بریکس و کشورهای جنوب جهان سخنرانی کرد. 

متن این سخنرانی به این شرح است: بار دیگر مراتب خرسندی خود از حضور در این نشست مهم نشست مشترک بریکس و جمعی از کشورهای همسو با عنوان کشورهای جنوب است را بیان داشته و از میزبانی شایسته دبیرخانه شورای امنیت ملی کشور دوست و همسایه روسیه تشکر می‌کنم. 

نظام بین‌الملل در مسیر گذار از نظام تک‌قطبی به سمت جهانی عادلانه‌تر و ظهور نظامی چندقطبی و مشارکتی است و این نظم و هندسه جدید قدرت مرهون بیداری و مبارزات ملت‌ها و رهیافت هوشمندانه دولت‌هایی است که در این مسیر گام برداشته و روز به روز مسیر را برای نظمی مبتنی بر عدالت امنیت و پیشرفت هموار میپسازند.  

افول قدرت هژمونی و جاه‌طلبی آمریکا در مناطق مختلف جهان و شکل‌گیری بلوک‌های جدید قدرت در قالب فرمت‌هایی همچون سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس نوید بخش فصل تازه‌ای در روابط بین کشورها و آینده‌ای بهتر را می‌دهد و استقبال بسیاری از کشورها برای عضویت در بریکس و رشد چشم‌گیر بریکس در دوره کوتاه تأسیس آن شاهدی بر این مدعاست.  

البته در میان متحدان آمریکا هم هستند کشورهایی که تمایل خود را به جهانی چند قطبی نشان داده‌اند.  

شاخص‌هایی همچون نرخ تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی و تعداد جمعیت در کنار جغرافیا و ژئوپلیتیک خاص بریکس و از همه مهم‌تر نقشی که بریکس می‌تواند در صلح و امنیت بین.الملل ایفا نماید، مجموعه ظرفیت‌های درونی بریکس است که بی شک آن را به گروهی قدرتمند تبدیل ساخته است. بی‌شک این ظرفیت برای برقراری ارتباط با سایر کشورها خصوصا کشورهای جنوب بیش از پیش فراهم است و این اجلاس گامی مهم در این مسیر است. 

امنیت بستر و زیرساخت هر نوع پیشرفت حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... است. متاسفانه سال‌هاست که شاهدیم ساختارها و نهادهای موجود توسط آمریکا و متحدان وی به گروگان گرفته شده و نه تنها کفایت لازم برای برقراری صلح و ثبات پایدار در جهان را از دست داده‌اند، بلکه از راهبرد آمریکا برای توسعه تروریسم، تحریم و ایجاد تنش در سطح جهان به‌کار گرفته‌اند. در این فضا باید طرحی نو در انداخته شود. امنیت اقتصادی و مقابله با تحریم امنیت انرژی، امنیت غذایی، امنیت مالی، امنیت اقتصادی، امنیت دریایی، همچنین امنیت فرهنگی،امنیت روانی، امنیت سایبری، امنیت زیست محیطی، امنیت بهداشتی و در مجموع امنیت بین‌المللی نیازمند همکاری مشترک بریکس و کشورهای جنوب برای تغییرات ساختاری و تشکیل هرچه سریعتر نهادهای کارآمد و به روز و مبتنی بر نظم جدید است از جمله ائتلاف ضدتحریم بنای ایجاد امنیت اقتصادی، تجاری، مالی و نظارت مالی مانند پولشویی و حکمرانی داده مستقل و غیر سیاسی باشد. 

در پایان نمی.توان در اجلاسی که به نام و با محوریت امنیت برقرار گردیده یادی از مردم مظلوم فلسطین نکنیم، جایی که قریب به یک سال است باند جنایتکار و تروریست حاکم بر سرزمین های اشغالی فلسطین با حمایت آمریکا و برخی از دولت های غربی، ده‌ها هزار غیرنظامی از کودک و زنان تا پیران و جوانان را به خاک و خون کشیده و علاوه بر ترور دولتی را که راهبرد خود قرار داده است، بی اعتناء به مطالبات جامعه جهانی صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را در معرض خطر قرار داده است. نمونه‌های این جنایات در خان یونس، الجلیل و بیمارستان معمدانی پیش چشم جهانیان است. 

بار دیگر از همه همکاران و مقامات عالی رتبه امنیتی حاضر در این اجلاس تقاضا دارم به هر نحو ممکن برای پایان دادن به این ظلم و جنایت رژیم غاصب صهیونیستی کمک نمایند و ضمن درج محکومیت این رژیم در بیانیه پایانی، گروهی از بریکس مامور پیگیری آتش‌بس دائم، خروج کامل نظامیان رژیم اشغالگر از غزه و کرانه باختری و تبادل اسرا با زندانیان فلسطینی و پایان دادن به این جنایات گردند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید