به گزارش خبرنگار اجتماعی تابناک از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۲ تعداد تولد نوزادان در ایران، اعداد معناداری را ارائه می کند.
در حالی که در سال ۱۳۸۵، تعداد یک میلیون ۲۵۳ هزار تولد، برای جمعیت ۷۰ میلیون و ۴۹۵ هزار نفری ایران ثبت شده است، اما در ۱۴۰۲، با وجود تعداد جمعیت ۸۵ میلیون و ۳۲۹ نفری، یعنی افزایش ۱۵ میلیون نفری، تعداد تولدهای ثبت شده، عدد یک میلیون و ۵۷ هزار نفر را نشان می دهد.
این عدد برای جمعیت ۷۵ میلیون و ۱۴۹ هزار نفری در سال ۱۳۹۰، یک میلیون و ۳۸۲ هزار بوده است.
در سال ۱۳۹۴ برای جمعیت در حدود ۷۹ میلیون نفری، تعداد تولدهای ثبت شده، یک میلیون و ۵۷۰ هزار بوده است که به لحاظ اسمی، بالاترین عدد در طول این سالها بوده است.
در ۱۳۹۵، در برابر جمعیت در حدود ۸۰ میلیون نفر، با عدد یک میلیون و ۵۲۸ هزار تولد مواجه هستیم.
جمعیت ۸۱ میلیون و ۵۳ هزار نفری سال ۱۳۹۶، تعداد یک میلیون و ۴۸۷ هزار تولد داشته است.
در ۱۳۹۷، جمعیت تقریبا ۸۲ میلیون نفری ایران، یک میلیون و ۳۶۶ هزار تولد ثبتی داشته است.
یک میلیون ۱۹۶ هزار تولد برای جمعیت ۸۲ میلیون ۷۱۰ هزار نفری سال ۱۳۹۸ ثبت شده است.
در سال ۱۳۹۹ برای جمعیت ۸۳ میلیون و چهار صد و ۹ هزار نفر، تعداد یک میلیون ۱۱۴ هزار تولد داشته ایم.
در ۱۴۰۰ و با جمعیت ۸۴ میلیون و ۵۵ هزار نفری، تعداد تولدهای رسمی یک میلیون ۱۱۶ هزار نفر است.
۸۴ میلیون ۷۰۰ هزار ایرانی سال ۱۴۰۱،تعداد یک میلیون ۷۵ هزار تولد رسمی داشته است.
و برای جمعیت ۸۵ میلیون و ۳۲۹ نفری در سال ۱۴۰۲، عدد یک میلیون و ۵۷ هزار نفر برای تولدهای رسمی ثبت شده است.
کاهش ایرانی، افزایش افغانی
در برابر کاهش تعداد زاد و ولد ایرانیان در طی این سالها، اما اتباع قانونی و غیر قانونی افغانستانی، شدیدا به دنبال جبران این کاستی برای کشورمان بوده اند!
بر اساس آمار رسمی آخرین سرشماری جمعیت در سال ۱۳۸۵ تعداد اتباع قانونی افغانستان در ایران یک و نیم میلیون نفر بوده است. اما این آمار رسمی با توجه به شرایط مهاجرتی سالهای بعد و مخصوصا شرایط به وجود آمده بعد از قدرت گیری طالبان نمیتواند چندان قابل اعتنا و اعتماد باشد .
بعد از قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، تعداد زیادی از مردم افغانستان، خودشان را به ایران رساندند، طوریکه قبلتر نماینده یونیسف در ایران به خبرآنلاین گفت: «قبل از مرداد ۱۴۰۰ دو الی سه میلیون نفر پناهنده افغانستانی در ایران وجود داشت، اما بعد از آن بحران در افغانستان (قدرت گرفتن طالبان) بین ۵۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون نفر پناهنده جدید وارد ایران شد.»
با این وجود اواخر ماه گذشته (تیر ۱۴۰۲) احمد وحیدی، وزیر کشور، در گفتوگویی به ایسنا گفت: «برآوردها درباره تعداد مهاجرین افغانستانی در ایران بیش از ۵ میلیون نفر است.»
هرچند این آمار از طرف یک مقام رسمی در ایران اعلام شده است، اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران عدد افغانستانیها را بالاتر از این می دانند.
حشمت الله فلاحت پیشه، استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران و نماینده سابق مجلس میگوید: «ما وقتی جمعیت کشور را ثبت میکنیم با همان کیفیت هم باید تعداد مهاجرین را ثبت کنیم، وزارت کشور درخواست کرد که مهاجرین حضور خودشان را اظهار کنند اما کمتر از ۱.۵ میلیون نفر حضور خودشان را اظهار کردند، آن هم عمدتاً کسانی هستند که قدیمیاند، فقط در زمان طالبان چیزی حدود ۲ میلیون نفر به ایران آمدند و الان طبق آخرین خبری که من از یکی از کارشناسان گرفتم روزی ۱۰ هزار نفر از افغانستان وارد ایران میشوند.»
افزایش زاد و ولد افاغنه غیر قانونی در ایران
علاوه بر همه اینها و حضور افغانستانیهای قانونی و غیرقانونی در کشورمان، اما موضوع مهم دیگر، افزایش زاد و ولد در بین این اتباع در داخل کشور ایران میباشد.
برآوردها نشان میدهد تعداد زاد و ولد افغانستانیها هر روز بیشتر میشود و بر این اساس میتواند ترکیب جمعیتی را باز هم تا حدود زیادی به نفع آنها تغییر دهد.
منبع خبر "
تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.