به گزارش رکنا، کشورهای مختلف سراسر جهان بهدنبال تثبیت موفقیت خود در بخش انرژی هستند؛ این امر به لطف اجرای مجموعه گستردهای از پروژهها با هدف تولید انرژی از طریق منابع تجدیدپذیر همچون انرژی فتوولتائیک و بادی محقق میشود. سوئیس با بهرهگیری از عنصر نوآوری و یک ایده جدید در مورد پنلهای خورشیدی، جهان را شگفتزده کرده است.
فراتر از این واقعیت که راههای زیادی برای تولید انرژی پاک و پایدار ازجمله نیروگاههای برقآبی بزرگ، انرژی زمین گرمایی و مواردی از این قبیل نیز وجود دارد، انتقال انرژی در سطح جهانی بهطور عمده توسط منابع انرژی تجدیدپذیر مزارع بزرگ بادی یا فتوولتائیک انجام شده است. سوئیس نیز برای تولید برق یکی از محبوبترین منابع انرژی تجدیدپذیر یعنی انرژی تولیدشده از صفحات خورشیدی را برگزید.
با این حال پروژه بزرگ انرژی این کشور بسیار فراتر از کاربرد ساده پنلهای خورشیدی در مناطق زمینی و شامل پنلهای شناور میشود که راهحلی عالی برای تولید انرژی پاک از مخازن هستند و در عین حال از تبخیر آب در دورههای خشکسالی شدید جلوگیری میکنند.
سوئیس پنلهای خورشیدی شناور خود را بر فراز کوههای آلپ نصب کرده است تا به انرژی پاکی دست پیدا کند که به کاهش تولید انرژی از طریق سوختهای فسیلی کمک میکند. یکی از نخستین مخازن این مزرعه خورشیدی در مجموع ۴۴۸ کیلووات ظرفیت دارد. مخزن مورد بحث حدود ۱۸۱۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد و در مجموع ۳۵ سکوی پنلهای خورشیدی دووجهی را حمل میکند که تنها حدود دو درصد از سطح مخزن را اشغال میکنند.
سکوهای شناور حامل پنلهای خورشیدی دووجهی برای مدت طولانی در کف دریاچه نگه داشته میشوند و از ژوئن تا دسامبر شناور میمانند، چراکه در این زمان از سال مخزن به دلیل ذوب برف پر است. پنلها از ژانویه تا می نیز بهطور کامل روی زمین قرار میگیرند.
تحقیقات نشان میدهد ۳۵ پلتفرم تولید انرژی فتوولتائیک سوئیس، سرمایهگذاریهای اولیه انرژی را طی دو سال بازیابی میکند. نتایج بررسی این سیستم انرژی خورشیدی شناور همچنین کاهش آشکاری در ردپای کربن را نشان میدهد. این تأسیسات بهطور تقریبی ۹۴ گرم دیاکسیدکربن در هر کیلووات ساعت منتشر میکند که بسیار کمتر از هر تأسیسات سنتی انرژی خورشیدی است.
این پروژه بزرگ پنلهای خورشیدی در کوههای آلپ سوئیس، یک گام مهم رو به جلو در اجرای انرژی پاک و پایدار بهشمار میرود که به انتقال انرژی جهانی کمک میکند و مزایای خاصی نسبت به تأسیسات فتوولتائیک سنتی دارد.