به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ایران در بیست و سومین نشست وزرای تجارت و اقتصاد کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد ضمن اعلام آمادگی خود برای استقبال از هرگونه پیشنهاد عملیاتی در راستای توسعه همکاریهای اقتصادی میان اعضا این سازمان گفت: حرکت به سوی تجارت ترجیحی و آزاد راهکاری موثر برای تحقق اهداف اقتصادی سازمان همکاری شانگهای است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد بیست و سومین نشست وزرای تجارت و اقتصاد کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای موسوم به (SCO) امروز پنجشنبه به میزبانی پاکستان برگزار شد.
در این نشست که با هدف توسعه هرچه بیشتر روابط اقتصادی میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برگزار شد، هیئت اقتصادی ایران به سرپرستی «فرشاد مقیمی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با همراهی «دکتر رضا امیری مقدم» سفیر کشورمان در اسلام آباد شرکت کرد.
«جام کمال خان» وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این نشست ضمن قدردانی از حضور نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نشست مذکور، بر اهمیت تقویت همگرایی و همکاری میان اعضای این سازمان برای مقابله با چالشهای جهانی مشترک تأکید کرد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با گسترش فرصتهای جدید تجاری میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، پاکستان نیز بتواند از این ظرفیت برای حل مسائل اقتصادی و تقویت هرچه بیشتر روابط با این کشورها استفاده کند.
«جام کمال خان» با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته توسط پاکستان برای توسعه روابط با کشورهای عضو سازمان شانگهای از جمله ایران اظهار داشت: پاکستان روابط نزدیک و دوستانهای با جمهوری اسلامی ایران دارد بگونهای که حجم تجارت دوجانبه بین دو کشور همسایه در یک سال گذشته به ۸۸۰ میلیون دلار رسیده است.
«فرشاد مقیمی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان طی سخنانی با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای استقبال از هرگونه پیشنهاد و ابتکار در جهت تقویت روابط اقتصادی میان اعضای شانگهای گفت: رویکردهای نوین در تجارت همانند «تجارت ترجیحی» و «تجارت آزاد» میتواند به توسعه تعاملات اقتصادی میان اعضای سازمان کمک کند.
وی با اشاره به گسترهی جغرافیایی سازمان همکاری شانگهای که از شرق دور تا مرزهای اروپا امتداد دارد و بیش از یک چهارم جمعیت جهان را دربر میگیرد، تاکید کرد: ایجاد چارچوبهایی برای «تجارت مکمل» میان اعضای سازمان همکاری شانگهای نیز میتواند علاوه بر رفع نیازهای متقابل زمینه پیشرفت و رفاه جمعی در منطقه را فراهم کند.
«مقیمی» در ادامه اظهار داشت: با توجه به رشد فناوری و اهمیت «تجارت الکترونیک» در دنیای امروز سازمان همکاری شانگهای باید با بهرهگیری از تحولات تکنولوژیک و رویکردی فعالانه در این زمینه به خلق و توسعه بازارهای جدید برای کشورهای عضو اقدام کند.
نماینده کشورمان ایجاد واحد پول مشترک یا توسعه تبادلات پولی دوجانبه را از دیگر پروژههای قابل بررسی برای افزایش همکاریهای اقتصادی میان اعضای سازمان همکاری شانگهای عنوان کرد.
گفتنی است نشست وزرای تجارت سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد پیش زمینه برای نشست سران این کشورها به میزبانی اسلام آباد است که ۱۵ و ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ در پاکستان برگزار خواهد شد