مهمانان فضایی جدید به مقصد رسیدند/نوآوری‌هایی برای اولین پیوند کامل چشم

خبرگزاری ایسنا پنج شنبه 22 شهریور 1403 - 20:34
دنیای علم و فناوری امروز ۲۲ شهریور شاهد رخدادهای جالبی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می‌پردازیم.

رنگ مخصوص مستاجران ساخته شد!

یک شرکت کلمبیایی یک نوع رنگ ساختمانی جدید ساخته است که در هر زمان دلخواه می‌توان آن را از سطوح مختلف جدا کرد و برای مستاجرانی که می‌خواهند رنگ خانه خود را تغییر دهند و بدون دردسر در هنگام جابجایی بتوانند آن را به حالت قبلی برگردانند، مناسب است.

نوآوری‌هایی که اولین پیوند کامل چشم در جهان را ممکن ساخت

اولین پیوند صورت که شامل پیوند کره چشم نیز می‌شد، یک موفقیت در حوزه جراحی بود اما بازیابی بینایی همچنان یک چالش باقی مانده است.

جزو کشورهای بدون برنامه در هوش مصنوعی هستیم/باید زیرساخت‌های پردازشی این حوزه در کشور فراهم شود

دبیر سابق شورای‌عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه اکثر کشورهای دنیا دارای برنامه در حوزه هوش مصنوعی هستند، گفت: ما از معدود کشورهایی هستیم که فاقد برنامه در این حوزه است و دولت باید پروژه بزرگ در حوزه هوش مصنوعی را مشخص کند تا راهنمایی برای همه بخش‌های مختلف باشد که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

سه فضانورد جدید به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند

یک فضانورد ناسا و دو فضانورد روسیه روز ۱۱ سپتامبر به ایستگاه فضایی بین‌المللی وارد شدند. یک کپسول روسی «سایوز»(Soyuz) حامل «دان پتیت»(Don Pettit) فضانورد ناسا و «الکسی اوچینین»(Alexey Ovchinin) و «ایوان واگنر»(Ivan Vagner) فضانوردان آژانس فضایی روسیه روز ۱۱ سپتامبر در ساعت ۱۵:۳۲ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد.

معمای سیاره کوتوله عجیب حل شد

دانشمندان از داده‌های فضاپیمای «داون»(Dawn) ناسا که مدت‌ها پیش بازنشسته شده است، برای حل کردن معمای منشا سیاره کوتوله عجیب «سرس»(Ceres) استفاده کرده‌اند. سرس در حال حاضر در کمربند اصلی سیارک‌ها بین مریخ و مشتری قرار دارد و بیشتر نظریه‌های مربوط به ایجاد آن نشان می‌دهند که در آنجا متولد شده است. با وجود این، این سیاره کوتوله ویژگی‌های عجیبی دارد که آن را از سایر اجرام کمربند اصلی سیارک‌ها متمایز می‌کند. این امر باعث شده که برخی از دانشمندان گمان کنند این سیاره کوتوله با عرض ۹۶۰ کیلومتر ممکن است از لبه بیرونی منظومه شمسی آمده و به سمت داخل و خانه کنونی خود مهاجرت کرده باشد.

آزمایش موفقیت‌آمیز اولین نمونه از دست رباتیک مغناطیسی

گروهی از پژوهشگران ایتالیایی، نوعی دست رباتیک را که با نیروی مغناطیسی کنترل می‌شود، با موفقیت روی یک شخص مبتلا به قطع عضو آزمایش کردند. اولین دست مصنوعی با کنترل مغناطیسی، به افراد دچار قطع عضو امکان می‌دهد تا همه حرکات را به سادگی با فکر کردن انجام دهند و نیروی اعمال‌شده را هنگام گرفتن اشیاء شکننده کنترل کنند. این دست مصنوعی جدید که بدون سیم و اتصال الکتریکی است، فقط با آهن‌ربا و عضلات بدن برای کنترل حرکت انگشتان و انجام دادن فعالیت‌های روزمره مانند باز کردن در شیشه مربا، استفاده از پیچ‌گوشتی و برداشتن سکه کار می‌کند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.