میرحامد خانی مدیرکل دفتر حقوقی وزارت بهداشت در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما درباره تسهیل شرایط اخذ تعهدنامه محضری از دستیاران پزشکی، گفت: بر اساس قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی به صورت رایگان، باید همراه با تعهد باشد که شرایط پذیرش دانشجو، نوع و کیفیت تضامین نیر درج شده باشد.
مدیرکل دفتر حقوقی وزارت بهداشت افزود: این وزارتخانه مکلف است هم فرم تعهد و هم نوع ضمانت را مشخص کند که ما هم طبق سنت هر ساله این کار را انجام میدهیم.
میرحامد خانی با بیان اینکه اکنون متعارفترین موضوعی که برای ضمانتها انجام میشود، ضمانت دو نفر ضامن است، افزود: تعیین شرایط و اعلام وضعیت ضامنها بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی است که اگر فرد از انجام تعهدات استنکاف ورزید، خساراتی که به دولت وارد میشود، جبران شود.
وی با اشاره به رای دیوان دیوان عدالت اداری در مهرماه ۱۴۰۰ و در شهریور ماه ۱۴۰۱ گفت: رای اول شرایط سختگیرانهای که یکی از مسئولان وزارت بهداشت در بخشنامه خود درباره گرفتن ضامن کارمند رسمی با شرایط خاص برای انجام تعهدات دوران دستیاری ابلاغ کرده بود، ابطال شد. رای هیئت عمومی دوم درشهریور ۱۴۰۲ بخشنامه وزیر سابق بهداشت پیرامون گرفتن ضامن بود؛ وزیر بهداشت اشارهای به شرایط ضامن و ویژگیهای ضامن، نکرد و این موضوع را در حد متعارف به دانشگاه علوم پزشکی طبق رای دیوان واگذار کرده بود.
معاون حقوقی وزارت بهداشت گفت: بعضی از افراد خودشان به دلیل نداشتن ضامن تمایل دارن وثیقه ملکی بگذارند؛ وزارت بهداشت توصیه به نوع خاصی از ضمانت نمیکند و قانون هم ضمانت را به صورت عام بیان کرده است، اما افراد تمایل دارند که ضامن بیاوردند یا وثیقه ملکی بگذراند.
میرحامد خانی در پایان در خصوص افرادی که فاقد ضامن هستند هم گفت: اگر کسی ضامن و وثیقه ملکی برای ضمانت به دانشگاه علوم پزشکی نداشته باشد، این اختیار داده شده که در کمیتهای در سطح دانشگاه به این موضوع رسیدگی شود و با انجام استعلامات لازم، مراتب را صورت جلسه اعلام کنند یا موضوع را به کمیسیون عالی تعهدات وزارت بهداشت مطرح میکنند و به ضمانتی که سهلتر باشد برای سپردنش تبدیل میشود.