به گزارش رکنا، در این جلسه مهندس طاهر موهبتی، بررسی و پیشبینی منابع درآمدی وزارت بهداشت در احکام قانونی را برای تدوین بسته پیشنهادی بودجه 1404 وزارت بهداشت ضروری عنوان کرد و افزود: فعالسازی و تشکیل کارگروههای لازم برای برآورد مالیات دخانیات، عوارض کالاهای آسیبرسان و منابع مالی از این قبیل برای برنامهریزی بودجه 1404 وزارت بهداشت ضروری است.
مهندس موهبتی افزود: برخی از قوانین مربوط به حوزه سلامت در سال اول برنامه هفتم توسعه لازمالاجراست که همگرایی با سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای ذیربط برای پیشبینی اعتبارات لازم به آن میتواند نقش مهمی در تحقق بودجه مورد نیاز سال 1404 وزارت بهداشت داشته باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، تعیین اولویتهای بودجهای حوزه سلامت را یکی از وظایف اصلی ستاد برنامه و بودجه سال 1404 وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: اگر برای تحقق بخشی از سیاستهای کلی نظام سلامت بهعنوان سند بالادستی نیاز به تصویب قانون از جنس بودجه باشد، تبصره لازم برای آن باید پیشبینی شود.
مهندس موهبتی گفت: برخی برنامههای حوزههای مختلف وزارت بهداشت ممکن است دارای ردیف بودجه خاصی نباشد که لازم است پس از احصا، تبصرهها و ردیفهای مورد نیاز آن در بودجه سال 1404 پیشبینی شود.
رئیس ستاد برنامه و بودجه سال 1404 وزارت بهداشت، توجه بیش از پیش به مقوله مولدسازی را امری اجتنابناپذیر عنوان کرد و افزود: ستاد برنامه و بودجه موظف است تا ظرفیتها و موانع قانونی مولدسازی را بررسی و در بسته پیشنهادی بودجه سال 1404 وزارت بهداشت مطرح کند.
وی در ادامه تأکید کرد: آییننامههای احصا شده برای برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت با اولویت آییننامههای سال اول و زماندار، باید بهسرعت به حوزههای مربوطه ابلاغ شود تا رایزنیهای لازم با سازمان برنامه و بودجه در این خصوص آغاز شود که در این راستا میتوان از ظرفیتهای مرکز ملی تحقیقات حقوق سلامت نیز بهره گرفت.
در ادامه، حاضران در این نشست نیز نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص ضرورتهای بهبود بودجه سال 1404 وزارت بهداشت مطرح و بر اهمیت هماهنگی بین بخشی و برون بخشی حوزههای مختلف نظام سلامت تأکید کردند.