پزشکیان: با آمریکا دعوا نداریم اگر.../ رئیس جمهور دست اسرائیل را رو کرد/ رونمایی از نامه‌ای مهم درباره FATF/ لحظه به لحظه با اولین نشست خبری رئیس جمهور+ فیلم

اقتصادنیوز دوشنبه 26 شهریور 1403 - 17:10
اقتصادنیوز:‌ نشست خبری رئیس جمهور کشورمان دقایقی پیش در حالی پیگیری شد که رئیس جمهور از نگارش نامه مهمی به مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره FATF رونمایی کرد.

به گزارش اقتصادنیوز، اولین نشست خبری مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران دقایقی پیش با حضور بیش از ۳۰۰ رسانه داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران آغاز شده است.

مسعود پزشکیان در ابتدای این نشست در سخنانی بر باور و اعتقاد خود درباره وفاق ملی تاکید کرد و گفت: «نمی دانم چرا اما روز نشست خبری که انتخاب شده است با هفته وحدت همزمان شده و با آنچه ما به دنبال آن بوده ایم و بارها گفته ایم تقارن دارد. باور و اعتقاد من از نظر باوری که وجود دارد، -نه آنکه بخواهم شعار دهم- این است که همه افرادی که در این کشور زندگی می کنند حق دارند و باید براساس توانمندی در جایگاهی که استحقاق آن را دارند قرار بگیرند. بدون آنکه قومیت، نژاد و موضوعات دیگری از جمله چپ یا راست بودن آنان معیار قرار بگیرد.

تقوا یعنی حرکت بدون خطا

او با اشاره به سخنان مهم امام علی‌(ع) درباره برادری و اخوت مسلمانان گفت: تقوا از نگاه من یعنی حرکت بدون خطا که در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد، مدیریت، سیاست و... معنای منحصر به خود را دارد. مسلمان حرف مستند می زند که به سادگی تغییر پیدا نخواهد کرد. ما مبنای کار خود را انسجام و وفاق گذاشته ایم اما کار سختی است و اگر الان هم شما گیر بدهید، مطمئنا می توانید مشکلی پیدا کنید. اما ما تلاش خود را کرده ایم تا بدون نگاه جناحی و گروهی، افرادی را بر سر کار بیاوریم که بتوانند مشکلی را حل کنند. از رهبر انقلاب و مجلس هم که در این مسیر همراهی و کمک کردند قدردانی می کنم. مهم آن است که ما بتوانیم هدفی را که از اول برای خود تعیین کردم در راستای حل مشکلات کشور محقق کنیم.

در ادامه این نشست نوبت به پرسش خبرنگاران از رئیس جمهور رسید و او در پاسخ به پرسشی درباره «ایده کشورهای اسلامی و برداشتن مرزها بین ایران،‌ همسایگان و اتحادیه اروپا» که در سفر به عراق و همچنین برنامه دولت برای بهبود وضعیت معیشت مردم، توضیح داد: من از جوانی و دوران دانشگاه هم این ایده همواره در ذهنم وجود داشت، چرا ما مسلمانان رفتارمان باهم نباید به شکلی باشد که دیگران حسرت بخورند؟ همه ما باهم برادر هستیم، چرا باید مرز داشته باشیم؟ مرز هم داشته باشیم،‌ آن ها سرزمین و اقتدار خود دارند و ما هم سرزمین و اقتدار خود را داریم. اما چرا فردی که در پاکستان زندگی می کند نباید بتواند به راحتی به عتبات عالیات یا مشهد و قم برود؟ وقتی ما بتوانیم به راحتی با هم رفت و آمد کنیم، یعنی همدلی،‌ یعنی اقتصاد و بازار را رونق بخشیده ایم.»

قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین عملیاتی خواهد شد

پزشکیان در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار چین با اشاره به رابطه بسیار خوبی جمهوری اسلامی ایران با کشور چین، گفت: بیشتر ارتباطات ما با چین،روسیه و کشورهای همسایه است.

وی افزود: کاری که چین در ارتباط با میانجی‌گری میان ما و عربستان سعودی برای حل مشکلات انجام داد، قدم بزرگ برای هماهنگی در منطقه است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه موافقتنامه مشترک ۲۵ ساله ایران و چین، نیازمند عملیاتی شدن است، گفت: به عنوان رئیس جمهور مصمم هستم آن چیزی که نوشته شده و قرار بود اجرا شود، دلیل اجرا نشدن آن را بررسی کنیم تا اجرایی و عملیاتی شود.

پزشکیان یادآور شد: ارتباط ما در همان بحثی که در راه‌های ارتباطی بین کشورهای منطقه شکل گرفته است، می‌تواند هدف کشور چین را در دسترسی به بازارهای ایران  و دسترسی ما به چین را کاملا تطبیق دهد و هماهنگ کند.

وی تصریح کرد: می‌خواهیم همان شاهراه‌هایی را درست کنیم که قبلا در مسیر جاده ابریشم وجود داشت و حالا می‌گوییم با امکانات و دسترسی‌ها و تکنولوژی‌های مناسبی آن را پیش ببریم. چرا که مطمئنا ما با چین یک شریک کاملا همراه و استراتژیکی خواهیم بود و آن را تقویت خواهیم کرد و در ارتباطات بعدی هم که با هم خواهیم داشت، تلاش می‌کنیم چیزی را که نوشته شده را عملیاتی کنیم و همکاری‌ها افزایش پیدا کند.

باید روابط‌مان را با دنیا اصلاح کنیم

پزشکیان تاکید کرد: جنگ و دعوا را کنار بگذاریم و دست به دست هم بدهیم تا بر مشکلات فائق بیاییم. ما باید اختلاف را کنار بگذاریم و برای سرمایه گذاران، نخبگان و دانشگاهیان اعتماد جلب کنیم. ما باید نگاه خود به دنیا تغییر دهیم و اشتغال و سرمایه گذاری را در کشور به وجود بیاوریم. اگر بتوانیم FATF و برجام را حل کنیم و روابط‌مان را با دنیا  اصلاح کنیم، می‌توانیم به اهداف چشم‌انداز برسیم، ما باید اول به نگاه و زبان مشترک برسیم و سپس این نگاه در برنامه ها شکل بگیرد و در نهایت بتوانیم این نگاه را عملیاتی کنیم. ما به وزارتخانه‌ها این برنامه ها را ارائه کرده ایم.

جزئیات نامه مهم درباره FATF 

رئیس جمهور سپس در پاسخ به سوالی درباره رفع تحریم ها، FATF و ناترازی‌ها گفت: نامه‌ای به تشخیص مصلت نظام خواهم نوشت تا موضوع اف ای تی اف را دوباره دنبال کنیم. لازمه رشد ما ایجاد بازار آزادی است که بتوانیم سرمایه گذاری ها را ایجاد کنیم. دیپلماسی خارجی ما بر مبنای عزت، مصلحت و حکم همواره پا برجا خواهد بود.»

پزشکیان در بخش دیگر این نشست به سوالی با موضوع میانگین سنی کابینه چهاردهم، پاسخ داد:‌ «ما بنا را بر این گذاشتیم که حتما میانگین سنی وزرا کمتر از 50 سال باشد اما 20 تیم که صلاحیت ها را بررسی کردند و شورای سیاست گذاری بیش از 10 هزار ساعت فعالیت کردند تا گروهی را به عنوان نامزدهای کسب کرسی وزارت انتخاب کنند و در نهایت آنچه امروز شما با آن مواجه هستید به ثمر آمد. مشکل اصلی ما سومدیریت هاست و عدم پله به پله بالا آمدن مدیران در وزارتخانه ها منجر به مشکلاتی می شود. به وزرای محترم پیشنهاد کردیم که حتما از نخبگان، دانشجویان و جوانان در کنار خود استفاده کنند و در مراحل پایین تر هم به جوانان میدان دهند تا بتوانند با کسب تجربه مراتب را بالا بیایند. صرف اینکه فردی رئیس شد پست سازمان بگیرد درست نیست.»

او افزود:‌ «وظیفه ماست از جوانان، خواهران و مذاهب و قومیت های مختلف براساس میزان شایستگی استفاده کنیم.»

ایران نمی تواند موشک به یمن بفرستد

رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درباره اینکه ایران علیه اسرائیل موشک هایپرسونیک استفاده کرده است یا نه؟ توضیح داد: «در حال حاضر سفر به یمن حدود یک هفته طول می کشد و با توجه به سختی هایی که موجود است، زودتر نمی شود. چگونه می شود موشک هایپرسونیک به یمن فرستاده شود ما آن ها متوجه نشوند؟ اما اینکه ما با آن ها باور مشترک درباره اسرائیل داریم درست است، اسرائیل در حال نسل کشی است و آمریکا و اروپا هم به آن ها تسلیحات می دهند و از آن دفاع می کنند. مشکل اینجاست که حقوق بشر و دنیای متمدن نباید اجازه دهد یکسری آدم مردم بی گناه را بمباران کنند و بعد بگویند ایران به این گروه ها موشک داده است. ایران نمی تواند موشک به یمن بفرستد و از این نوع موشک ها ما در ایران نداریم. ما قدرت موشک داریم اما اینکه ما به آن ها موشک دهیم درست نیست.»

پزشکیان در ادامه این نشست درباره برنامه دولت برای حل مشکل مسکن گفت‌:‌ «اگر ما منابع را نبینیم و بین داشته ها و نیازها تعادل برگزار کنیم. نشست زمین در تهران، کمبود منابع آب زیرزمینی و کم شدن سطح آب سدها از جمله مشکلات مهم تهران است. ما باید فکر دیگری کنیم و تلاش کنیم تا توسعه را به کنار نقاطی که امکان توسعه در آن وجود دارد ببریم. ما باید تمرکز را از مراکز به سمت نقاط مهم تر هدایت کنیم، روند فعلی غیرقابل ادامه دادن است. کار رسانه آگاهی رساندن و هدایت است و ما در این وضعیت ناترازی به سمت فروپاشی در حال حرکت هستیم اما باید بازگردیم و راه و مسیر جدیدی را در پیش بگیریم.

رئیس جمهور در بخش دیگر این نشست به انتصابات دولت چهاردهم گفت:‌ «شما تصور می کنید حق با شماست، طرف ما هم تصور می کنید حق با اوست، آیاتی که در ابتدای جلسه خواندم سر همین موضوع بود. رسول خدا فرمودند با هم برادر شوید، حال در یک جریانی نظری مخالف یکدیگر داشتیم، پس وحدت چه می شود؟ الان باید وفاق اجرا کنیم. جرم من در هنگام رد صلاحیت برای نمایندگی مجلس، عدم التزام به اسلام و مبانی جمهوری اسلامی بود. چه کسی گفته حق این طرف و آن طرف است؟ ما باید کوتاه بیاییم و زیر لوای اسلام و رهنمودهای مقام معظم رهبری فعالیت کنیم و عیب یکدیگر را نگوییم.»

پزشکیان در بخش دیگر این نشست درباره برنامه سفر خود به عربستان و یا سفر ولیعهد این کشور به ایران بیان کرد: «من از هر حرکتی که منجر به دوستی و برادری بین کشورها شود استقبال می کنم. من در تماس تلفنی هم که با ایشان داشتم از او برای سفر به کشور دعوت کردم و من هم اگر فرصتی دست دهد حتما به عربستان خواهم رفت.»

او در ادامه تاکید کرد: «ما باید فکری کنیم که قدرت خرید و سفره مردم بی رنگ نشود. برای تحقق این هدف در کمیسیون اقتصادی و سازمان برنامه و بودجه در حال برنامه ریزی هستیم.»

در تلاش هستیم تا جو ناامیدی را از بین ببریم

رئیس جمهور همچنین گفت: «ما در تلاش هستیم تا جو ناامیدی که آغاز شده است و یکسری تصور می کردند مملکت برای معدود افرادی است و اگر کسی دوست ندارد باید برود را از بین ببریم. مملکت برای همه است. البته تغییر این رفتارها کار راحتی نیست و گاهی اوقات به دعوا ختم می شود. ما باید دانیم که با مردم هستیم و آن ها باید بدانند ما برای رفع درد و مشکلات آن ها تلاش خواهیم کرد.»

پزشکیان درباره ترور اسماعیل هنیه توسط اسرائیل بیان کرد: «اسرائیل با ترور شهید هنیه می‌خواست ما را به جنگ منطقه‌ای بکشاند اما ما تا حالا خویشتن‌داری کرده‌ایم.»

او همچنین درباره رویکرد سیاست خارجی دولت گفت: «ما با کسی دعوا نداریم، آمریکا هم اگر بخواهد حق و حقوق ما را رعایت کند با او دعوا نداریم.»

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.