به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در جمع شرکتکنندگان در جشن مهر سینمای ایران در فرهنگسرای شهرکرد با بیان اینکه ارائه حمایت مالی برای ساخت فیلمهای بلند، قطعه تکمیلکننده در روند تقویت سینماگران استانی است، گفت: امید میرود با تکمیل این فرآیند، فصل جدیدی از رشد و اعتلای سینمای ایران رقم بخورد.
حبیب ایل بیگی افزود: تلاش سازمان سینمایی در سه سال گذشته بر توجه بیشتر به استانها معطوف شده و این موضوع با سفرهای استانی، توسعه زیرساختها و بهرهمندی تعداد بالاتری از مناطق کشور از سالنهای سینمایی استاندارد و شناسایی فیلمسازانی که بتوانند وارد سینمای حرفهای کشور شوند، دنبال شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه شناسایی فیلمسازان مستعد استانی، طرح کارگردانی فیلم اول سینمایی در بنیاد فارابی کلید خورده است، تصریح کرد: اقدام برای تعریف تهیهکنندگان استانی نیز در حال پیگیری است و افرادی که تاکنون توانستهاند تهیه کنندگی سریال، تلهفیلم و فیلمکوتاه را برعهده بگیرند، از این پس بر اساس ارزیابیهای انجام شده برای سپردن امور تهیهکنندگی فیلمهای بلند هم در نظر گرفته میشوند.
ایل بیگی بحث تهیهکننده را از مشکلات عمده فیلمسازان استانی بیان کرد و یادآور شد: با شناسایی تهیهکنندگان در مناطق خارج از تهران تلاش شده است این مشکل به نوعی حل شود و دیگر نیازی نباشد فیلمسازان استانی برای یافتن تهیهکننده به دفاتر فیلمسازی در تهران مراجعه کنند و از این طریق بتوانند با همکاران خود در استان به ساخت فیلم سینمایی بپردازند.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی افزود: امید است روند حمایت از سینماگران استانی که بخش اصلی آن به حمایتهای مالی برای ساخت فیلم بلند بازمیگردد در دولت چهاردهم به نتایج بهتری رسیده و به اعتلا و رشد سینمای ایران منجر شود که این مهم با تعریف تهیهکنندگان استانی قابل اجراست.
وی همچنین درباره شرایط چهارمحال و بختیاری در حوزه فیلمسازی گفت: این استان از ظرفیت مطلوبی برای پرورش فیلمسازان خوشفکر و جسور برخوردار است، فیلمسازانی که با حداقل امکانات توانستهاند وارد این عرصه شوند و لازم است ارزش این ظرفیت حفظ و از آن حمایت شود.
ایل بیگی در پایان با بیان اینکه عشق تنها راه نجات است و سینماگران نقش عشق میزنند، گفت: امید میرود تولید فیلمهایی که مخاطبان را عاشق خوبیها میکنند در سینمای کشور افزایش یابد.
تحقق وعدههای سینمایی استان در حوزه زیرساختی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری هم در این محفل هنری گفت: پس از گذشت یکسال از دومین جشن مهر سینما در استان میتوان اعلام کرد که بخش قابلتوجهای از قولها و وعدههای بیان شده در آن جشن در حوزه زیرساختهای سینمایی به انجام رسیده است.
پیام احمدی با اشاره به سرمایهگذاری بخش خصوصی برای مرمت و احیای سینما غدیر شهرکرد افزود: تلاش آن است که این سینما تا جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ به جمع سینماهای فعال کشور بپیوندد.
وی درباره سینمای فارسان هم تصریح کرد: تجهیزات آتشنشانی این سینما در آیندهای نزدیک آماده خواهد شد و فارسان صاحب سالن سینمایی استاندارد میشود.
احمدی در ادامه گفت: اقدامات خوبی برای فعال شدن سینمای بروجن که عمر آن به دهه ۴۰ باز میگردد، صورت گرفته است و همکاری هر چه بیشتر آموزش و پرورش میتوانند روند فعالسازی این سینما را سرعت دهد.
وی ادامه داد: سینمای لردگان نیز که از مصوبات سفر دوم رئیس جمهور شهید به استان است در مرحله تامین زمین در حال تعیین تکلیف است و ساخت این سینما در دستور کار قرار دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین پیگیریهای انجام شده برای تشکیل شورای سینمایی استان را یادآور شد و افزود: امید میرود با نهایی شدن آییننامههای مرتبط با این شوار در سازمان سینمایی، مسائل مرتبط با آن برطرف شده و به زودی شوراهای عالی سینمایی در استانها شکل بگیرد تا بتوان با همافزایی و همکاری مطلوبتر، امور سینمایی در استان را پیش برد.
وی بر ضرورت افزایش تولیدات سینمایی در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد و گفت: شرایط استان در حوزه فیلمنامه و متن چندان رضایتبخش نیست و به همین دلیل امکان استفاده از برخی اعتبارات ملی مرتبط در سال گذشته فراهم نشد اما با این وجود سالی پربار در عرصه سینما برای استان رقم خورد و آثار متعددی تولید و به نمایش درآمد.
احمدی تصریح کرد: مشورت گرفتن از اهالی فرهنگ و هنر برای پیشبرد امور، راهبرد مشخصی است که در استان به کار گرفته شده و تاکنون اثرات مثبتی نیز به همراه داشته است که تلاش خواهد شد با تداوم این راهبرد بتوان اسباب اعتلای فرهنگ و هنر و افزایش تولیدات را فراهم کرد.
جشنواره فیلم کوتاه بام ایران هر ساله برگزار شود
سازنده مستند پرتره «جهانبخش» هم در سومین جشن مهر سینمای ایران در شهرکرد گفت: استاد جهانبخش زمانی شورابی زندگی خود را وقف هنر هفتم کرده است که امیدوارم این مستند، شایستگی به تصویر کشیدن بخشی از زحمات این استاد را داشته باشد.
مجید ابراهمیان افزود: فراهم شدن شرایط برای ساخت فیلمهای مستند درباره پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری هر چند با اعتبارات اندک، اقدامی قابل تقدیر در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به شمار میرود.
وی در ادامه با اشاره به خاموشی جشنواره فیلم کوتاه بام ایران از مسئولان سینمایی خواست بار دیگر چراغ این جشنواره را در چهارمحال و بختیاری روشن کرده و با سالیانه شدن آن فرصتی مناسب برای رقابت و رشد فیلمسازان جوان و علاقهمند فراهم کنند.
هنرمندان به دیده شدن نیاز دارند
پیشکسوت عرصه فیلمسازی چهارمحال و بختیاری هم که سومین جشن مهر سینمای ایران در شهرکرد در بزرگداشت او برگزار شد، گفت: برگزاری این رویدادها لازم است و هنرمندان به لحظه دیده شدن نیاز دارند.
جهانبخش زمانی شورابی خطاب به فعالان عرصه سینما و فیلمسازان به ویژه نیروهای جوان این حوزه یادآور شد: باید تولید آثار فاخر سینمایی در کشور و به ویژه در چهارمحال و بختیاری افزایش یابد، هر گوشه این استان را نگاه کنید، ایده برای ساخت فیلم وجود دارد و نباید این فرصتها را از دست داد.
گفتنی است، در پایان سومین جشن مهر سینمای ایران در چهارمحال و بختیاری، ۱۱ هنرمند عرصه فیلم و سینمای این استان به عنوان برترینهای بخشهای مختلف هنر هفتم در یکسال اخیر معرفی و تجلیل شدند.
ناصر قائدامینی، فرهاد زمانی، یوسف صفری، مرتضی شهبازی، عباس رفیعی، امیرحسین اسیوند، حامد اصغرزاده، مهدی حیدری، کیومرث نوروزی، علی توکلی و شاهین ابراهیمی هنرمندانی هستند که در این دوره از مهر سینمای ایران به عنوان برگزیدگان جلوههای ویژه، بازیگری، کارگردانی، فیلمنامهنویسی، طراحی صحنه، مرکز آموزشی و آموزشگاه سینمایی و مدیر فعال سینمای استان مورد تجلیل قرار گرفتند.
تجلیل از عوامل سازنده و مؤثر در ساخت فیلم مستند پرتره «جهانبخش» هم از دیگر بخشهای جشن مهر سینما در چهارمحال و بختیاری است. در این قسمت از جهانبخش زمانی شورابی پیشکسوت هنری استان که این برنامه به صورت ویژه با عنوان نکوداشت وی شکل گرفته بود، با اهدای لوح تقدیر شد.
مجید ابراهیمیان به عنوان کارگردان فیلم مستند جهانبخش و فروزنده یوسفی، بابک زمانی پور، وحید حسین زاده، علی اسکندری و میلاد غلامی هم در جمع عوامل فیلم، لوح سپاس دریافت کردند.
این فیلم مستند در پایان رویداد و محفل هنری جشن مهر سینمای ایران برای حاضران به نمایش درآمد.
۴۶