علت سیاه شدن رنگ آب قنات شهر انابد در حال پیگیری است

خبرگزاری ایسنا پنج شنبه 29 شهریور 1403 - 15:46
اخیراً فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که حکایت از سیاه شدن رنگ آب قنات شهر انابد به دلایل نامعلومی بود. بر اساس آنچه اهالی گفته بودند انگار رنگ آب این قنات برای سه روز پیاپی در یک ساعت خاص به رنگ سیاه تغییر پیدا می‌کرد و پس از آن تا روز بعد مشکل رفع می‌شد.

البته برخی از کشاورزان هم مدعی شده بودند که این تغییر رنگ موجب وارد شدن خسارت‌هایی به درختان و باغات شده است و درخواست پیگیری از سوی مسئولان را داشتند.

مهدی مسروری مدیر جهاد کشاورزی بردسکن در همین خصوص به ایسنا گفت: پس از پخش این فیلم در فضای مجازی کارشناسان این اداره به همراه نیروی منابع آب برای بررسی موضوع به محل اعزام شدند.

وی با بیان اینکه توسط کارشناسان نمونه آب گرفته شده و برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارسال شده است، افزود: گرچه نمونه آبی که آورده بودند به لحاظ رنگ با آنچه در فیلم منتشر شده یکی نبود اما به محض مشخص شدن نتایج آزمایش ها دلیل اصلی را به اطلاع مردم خواهیم رساند.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن خاطرنشان کرد: احتمال داده می‌شود تغییر رنگ آب به دلیل افتادن ماده رنگی در مظهر یا مسیر قنات باشد، اما هنوز دلیل اصلی مشخص نیست و موضوع در حال پیگیری است.

وی بیان کرد: اینکه گفته می‌شود این آب موجب ریزش برگ درختان شده این گونه نیست و علل اصلی ریزش برگ‌ها به دلیل تنش آبی و گرما از قبل است، نمی‌شود که آب طی دو ساعت موجب ریزش برگ درخت‌ها شود.

مسروری با اشاره به اینکه رنگ آب قنات انابد فقط برای یک ساعت آن هم در یک روز تغییر کرده است، تصریح کرد: هیچ گونه خسارتی به دلیل تغییر رنگ آب به درختان و باغات وارد نشده است.

وی با بیان اینکه این قنات اصلی شهر انابد است که بیشترین مالک را دارد، افزود: آب قنات انابد با بیش از ۱۰۰ مالک بهترین آب را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن با اعلام اینکه برای لوله‌گذاری قنات اقداماتی شده است، بیان کرد: برای قنات دیگر انابد به نام دولاب هم سال گذشته اعتبار گرفته‌ایم و امسال نیز برای احیاء آن باز هم به دنبال جذب اعتبار مورد نیاز هستیم.

وی با اشاره به اینکه اگر قنات دولاب احیاء شود ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آب دارد اما اکنون حدود ۴۰ تا ۵۰ لیتر استخراج می‌شود، گفت: آب قنات انابد هم چون از کانال‌های خاکی عبور می‌کند برای همین درخواست اعتبار داده‌ایم تا برای آبیاری مزارع و کشت پسته، گندم، محصولات زراعی و... به پائین دست شهر انابد انتقال دهیم.

حدود ۶۰ درصد قنوات فعال هستند

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن در ادامه از وجود بیش از ۵۰ رشته قنات در شهرستان بردسکن خبر داد و افزود: حدود ۶۰ درصد قنوات فعال بوده و کشاورزان نیز از آب آنها استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه برای چند قنات از جمله قنات سیر، ابراهیم‌آباد و مظفرآباد اعتبار اختصاص داده‌ایم، گفت: با اقدامات صورت گرفته برای قنات ابراهیم‌آباد دبی آب آن دو برابر شد.

مسروری با اشاره به اینکه امسال اعتبار خوبی برای قنوات داشته‌ایم که اکنون در حال لایروبی هستند، افزود: برای بهره‌وری بیشتر پس از لایروبی برای الگوی کشت برنامه‌هایی را داریم.

وی همچنین از احیاء قنات روستای شفیع‌آباد خبر داد و گفت: اکنون حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد آب مورد نیاز بخش کشاورزی از قنوات و باقی نیز از چاه‌های شهرستان تأمین می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن از وجود ۳۶۰ حلقه چاه در شهرستان خبر داد و اظهار کرد: قنوات بهترین مظهر آبی هستند که می‌توان از آنها برای بخش کشاورزی استفاده کرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه از محل تملک دارایی و توسعه متوازن توانستیم اعتبارات خوبی را برای شهرستان جذب کنیم، تنها شهرستانی در استان بودیم که توانستیم از محل توسعه متوازن برای بخش کشاورزی اعتبار بگیریم که اگر تخصیص یابد با اعتبارات دولتی دیگر اقدامات خوبی را شاهد خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: از محل‌های مختلف امسال بالغ‌بر ۳ میلیارد تومان اعتبار خواهیم داشت.

۱۲ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در ۲۸ هزار و ۸۸۵ هکتار کشتزارهای شهرستان بردسکن فعالیت دارند. 

مرکز شهرستان ۷۳ هزارنفری بردسکن در ۲۷۳ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.