لزوم توجه به درس‌آموخته‌های کرونا / سرانجام نتایج پلاسمادرمانی بیماران کرونا

خبرگزاری ایسنا دوشنبه 02 مهر 1403 - 14:11
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله ضمن تاکید بر لزوم توجه به «درس‌آموخته‌های کرونا» جهت مقابله با پاندمی‌های احتمالی دیگر، در عین حال درباره سرانجام پلاسمادرمانی بیماران کرونا و همچنین واکسن‌های تولید شده برای این بیماری در کشورمان توضیح داد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن ابوالقاسمی در نشست خبری همایش «درس‌آموخته‌های کرونا» که ظهر امروز، دوشنبه، ۲ مهر ماه در دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله با همکاری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور و وزارت بهداشت نسبت به برگزاری همایش درس‌آموخته‌های کرونا اقدام می‌کند.

وی با بیان اینکه پاندمی ویروس کرونا سبب غافلگیری جهانی شد، توضیح داد: همه‌گیری کرونا نسبت به سایر ویروس‌ها متفاوت بود؛ اختلاف نظرهای فراوانی طی روزهای نخست پاندمی بیماری کرونا وجود داشت و درباره مسائل مختلف مانند ماسک‌زدن هم اختلاف نظر وجود داشت. البته اختلاف نظرها پس از مدتی از بین‌ رفت.

ابوالقاسمی درباره تولید واکسن کرونا در کشور گفت: شش پایگاه تولید واکسن کرونا در کشور ایجاد شد و دانشگاه بقیه‌الله یکی از این مراکز بود. دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله توانست واکسن نوترکیب «نورا» را تولید کند. یک میلیون نفر نسبت به تزریق این واکسن اقدام‌ کردند. البته هنگامی که واکسن نورا را رونمایی کردیم، میزان کرونا فروکش کرده بود و جمعیت زیادی هم واکسینه شده بودند و دیگر نیازی به تزریق واکسن نبود.

وی با اشاره به ارایه خدمات بیمارستانی در دوران کرونا، توضیح داد: نه تنها تمام بیمارستان‌های کشور، بلکه بیمارستان‌های صحرایی برای ارائه خدمت به مردم ایجاد شد. بیمارستان بقیه‌الله نیز ۱۰۰ درصد ظرفیت خود را در اختیار بیماران کرونایی قرار داد. بیمارستان بقیه‌الله به دلیل اینکه ۱۰۰ درصد ظرفیت خود را در اختیار بیماران کرونایی قرار داده بود به دستاوردهای فراوانی نایل شد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله با بیان اینکه پس از کشور چین توانستیم «پلاسما درمانی» را برای بیماران کرونایی به‌کار گیریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران به موضوع پلاسمادرمانی ورود کرد؛ چرا که پس از مدتی دریافتیم اقدامات حمایتی و فقط اکسیژن نمی‌تواند سبب بهبود بیمار شود. بررسی‌ها بیانگر این بود که پلاسمادرمانی می‌تواند به صورت بالقوه و بالفعل سبب بهبود بیماران شود. بر همین اساس هم دانشگاه بقیه‌الله حدود یک ماه پس از کشور چین به موضوع پلاسما درمانی ورود کرد.

وی ادامه داد: شرکت‌های خصوصی که در زمینه پلاسما فعالیت می‌کردند در قالب مسئولیت اجتماعی به موضوع پلاسما درمانی ورود کردند و واحدهای سیار خود را در دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله مستقر کردند. بدن بیمار بهبود یافته کرونایی، آنتی‌بادی دارد و می‌توان آنتی‌بادی بیمار بهبودیافته را برای جلوگیری از جولان بیماری به بیمار تزریق کرد.

ابوالقاسمی با بیان اینکه اگرچه تزریق پلاسما اثرگذار بود اما نتایج متفاوتی داشت، توضیح داد: تزریق پلاسما بر برخی بیماران اثرگذار بود و برای برخی تاثیر نداشت. پس از بررسی‌های به عمل آمده، بررسی‌ها بیانگر این بود که تزریق پلاسما به دو عامل بستگی دارد و «زمان» یکی از این عوامل است. تزریق پلاسما باید پیش از اینکه بیمار به اکسیژن نیاز داشته باشد، انجام شود.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله درباره تزریق پلاسما به بیماران کرونایی چند مقاله به رشته تحریر درآورده است. پس از کشور ایران، همچنین آمریکا نسبت به تزریق پلاسما اقدام‌ کرد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله با بیان اینکه همایش «درس‌آموخته‌های کرونا» طی روزهای پنجم و ششم مهرماه برگزار می‌شود، گفت: اگرچه سازمان بهداشت جهانی، پایان پاندمی کرونا را اعلام کرده اما درباره انتقال تجربه هیچ اتفاقی صورت نگرفته است. دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله به منظور انتقال تجربه از تمامی افرادی که در دوران کرونا نقش داشتند خواسته است برای انتقال تجربه در همایش شرکت‌ کنند.

وی با بیان اینکه همایش در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برگزار می‌شود، تصریح کرد: ۹۰۰ مقاله به همایش ارسال شده است. همچنین نمایشگاه آثار هنری در فضای جانبی همایش برگزار می‌شود.

ادامه دارد...

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.